Monday, February 24, 2014

En good helg

Det har varit en riktigt skön helg. En avkopplande helg med en bra mix av lite allt möjligt. Inledde helgen med ett besök på muba mässan här i Basel. Lite av en allt i allo mässa. De hade allt från matprodukter, vin, öl, smycken, inredning till vitvaror. Köpte inget men kul att gå runt och kika på allt. Stor mässa eftersom den innehöll så mycket olika. Jag var nyfken på mässan och hade dessutom fått en gratisbiljett från en vän. Värt att besöka även om det fanns mycket där som jag fick mig att köpa något eller känna att jag behövde något. Efter att ha gått runt där ett par timmar på fredagen var jag helt slut faktiskt. Jag 

 Köpte denna fina, stooora och lyxiga bukett i fredags. Hur fin som helst med en tulpanmix innehållande olika sorter och färger som matchar snyggt ihop.
Superfina. Jag har njutit så varje gång jag kastat blickar på denna bukett. Extra snygg blir den ju då den dessutom får stå i fina Iittala vasen (den vasen kräver dock en lite större tulpanbukett för att den ska göra sig).


 Film! Vi har kollat massor med bra film i helgen. Vi som inte gått på bio på evigheter gick och kollade in American Hustle. Så himla bra!!! Cool film med suveräna skådespelarinsattser och en story som väcker mycket nyfikenhet samt ett slut som överraskar.Gillade den mycket. Förstår att den fått många fina Oscar nomineringar. 

Sedan kollade vi också på Her hemma. En film som handlar om en kille som blir kär i sitt operativsystem. En tankvärd film om relationer och kärlek.

 Det har varit en "god" helg med mycket olika sorters godsaker. Bakade dessa citronmuffins med vallmofrön och som dessutom innehöll lite hirs. Ett spännande recept jag hittade HÄR. Hirsch (amarath tror jag det heter på engelska) blir knapriga och ger en spännande och väldigt god smakupplevelse.


Att baka eller stå i köket och prova nya recept är något jag tycker är både kul och rogivande. I lördags gjorde vi godaste pizza någonsin! Flera faktorer gjorde den extra lyckad. Dels gjorde jag en deg som fick jäsa lååångsamt (8h), dels så kostade jag på mig att göra en lyxig variant av tomatsås med riktiga färska tomater som var fullmogna som fick koka ihop länge på svag värme med olika kryddor. Men det riktigt stora denna gången var att göra pizzan på pizzasten på grillen. Ooooh my god! Det blev precis som äkta stenungsbakade pizzor med knaprig och fin botten. Pizzastenen och hög värme underifrån gjorde helt klart underverk. Nu kommer vi aldrig kunna göra vanliga ungsbakde pizzor länge.


Godaste pizzan ever. Slår alla pizzor jag någonsin smakat hittills att köra på pizzasten på grillen. Yum!

Älskar helgen då man faktiskt har tid att njuta av en riktig lååååång frukost och kosta på sig lite mer jobb och lyx. Pricken över i:et skulle vara en pappers DN söndagsnummret men det gick ganska bra att njuta av god French toast och en smoothie med jordgubb och basilika.

Vi söndags gjorde vi också en trevlig utflykt till Bern (schweiz huvudstad) men den tar jag och berättar lite mer om en annan dag. 

Måndag, ny vecka och nya tag. Har ni något lite extra kul eller spännande att se fram emot denna vecka? Här börjar veckan med alldeles strålande vackert vårväder. En sådan där dag då solskenet får vårkänslorna att fullkommligt skutta runt i kroppen.

11 comments:

Miss Marie said...

Vilken härlig helg! :)

Jane said...

Det där med pizzan låter gott, nu får du beskrivare det lite närmare. Pizzasten på grillen?

Anonymous said...

AH vad gott det sag ut, bade med muffins och med pizza! Jag alskar att baka saker med jast... det kanns sa gott nar det liksom jaser som det ska :-). Jag bakade 40 semlor i helgen och fick da tillbaks mitt baksug!
En san dar pizzasten skulle jag vilja ha. Funkar dom i vilka ugnar som helst? Kram

Annika said...

Mmmm…vad gott.
Den där pizzan du gjorde blir jag grymt sugen på! GUD å gott!!
Trevlig helg har ni haft på alla plan.
Är så tveksam till filmen HER, men du gillade den alltså? Såg att den jämfördes med Lars and the Real Girl, och den filmen gillar jag!
Kram!!

Desiree said...

Marie, ja en väldigt nice helg på alla sätt faktiskt :-)
Kram!

Jane, ja blev supergott. Om du har en pizzasten så kan du istället för att göra din pizza i ugenen på pizzastenen istället göra samma sak fast på grillen. Genom att använda din BBQ så får du betydligt mer värme underifrån. Detta gjorde underverk för degen.Rekomenderas varmt att prova.
Kram!

Millan, oj oj 40 semlor, inte illa. Pizzastenar finns nog i alla lite mer välsorterade köksbutiker eller varuhus som säljer köksutrustning. Det är en cirkelformad sten som man sätter in i ugnen så att den blir rejält varm innan man stoppar in pizzan. Stenen får hettas upp ca 15 min innan och den bakar man sedan sin pizza på i ugnen. Funkar i vilken ugn som helst.
Kram!

Annika, jag ska erkänna att HER var lite konstig först. Vi började kolla på filmen förra veckan men det blev så sent så vi hann inte kolla färdigt. Såg ca halva filmen och den halvan just den dagen tyckte jag inte var något vidare. Jag hade först inte tänkt kolla färdigt filmen ens en gång. Men när vi sedan var på bio och såg den andra filmen så visade de trailern för HER. Jag blev då nyfiken på slutet och bestämde mig för att kolla färdigt. Den är som sagt annorlunda på många sätt men intressant då den väcker många frågor om just relationer och kärlek. Det är en film vars budskap gör att man kan fundera på många frågor länge efter att man sett filmen.
Kram!

Suzesan said...

Japp spännnande tack som frågar. Ska åka till Norrköping och besöka min son några dar. Alltid trevligt.

Pizzasten?? Oj så lyxigt. De är dyra här de stenarna om de inte numera sjunkit i pris. Ja fast nu tänker jag ju på sån baksten men det är ju delvis samma "sten". Ja pizza ska ju ha rejält med undervärme. Det som de får i pizzaugnar.

De dä muffinsen lät goda. Hirs så spännande. Jag älskar citron så jag ska testa och baka det. Tycker om vallmofrö med så det passar bra. tack för tips. SÅ GOD pizzan såg ut. Mums. Smart att göra den så.

Kram
/Susanne

Suzesan said...

Glömde vi fick också en VÅRKICK idag. En rejält och -meteorologiskt - sett är det VÅR nu . Sju dygn med plusgrader. FOLK var lyckliga . Såg bara njutande leenden överallt.

Hirs det hade mina undulater som godis. Fåglar älskar hirs. Men det är ju nyttigt har jag hört.

Kram
/Susanne

Charlie sa ... said...

Underbara du! Vilken energiboost du bjuder på - all läcker mat. Ni har så härliga helger och jag blir så inspirerad. Tycker också om tulpaner, gärna många. Det första jag gjorde var att handla ett stort fång efter semestern. Behövde den färgklicken.

TACK rara för dina fina ord. Jag blir jätteglad. Betyder så mycket.

KRAM!

Anne-Marie said...

Dina tulpaner passar verkligen i din fina vas. Mina fick tyvärr slängas den gångna helgen.
Dem där pizzan ser ju fantastiskt god ut. Vad duktig du är som lagar så mycket mat från grunden. Det där med pizzasten har jag aldrig hört talas om. Låter spännande.
Vi hade uppemot +20 idag! Mycket märkligt med nästan sommar i februari.
Kram!!

Charlotta Ljungblad said...

Vi såg också American Hustle i helgen, den var väldigt bra! Christian Bale var ju HELT fantastisk i sin roll! Vill se Her också, skulle du rekommendera den? KRAM!

Desiree said...

Suzesan, härligt med vår! Aha jag känner igen det där med hirs som undulatgodis från när jag var liten och vi hade undulater. Vi har haft vår pizzasten länge så jag minns inte vad den kostade. Men det gör stor skillnad att baka på den jämfört med vanlig plåt.
Kram och fortsätt njuta av våren.

Charlotta, ja så attans bra! Han borde helt klart få en Oscar för den rollen. Jag kan rekomendera HER, sevärd och tankvärd men lite annorlunda. Man behöver inte nödvändigtvis se den på bio dock.
Kram!

Anne-Marie, så härligt med hela 20 grader. Tulpaner är väldigt fina men de brukar sällan hålla mer än någon vecka. Hoppas du snart får tillfälle att köpa nya.
Kram!