Wednesday, March 12, 2014

Grillparty och invigning av altanen

Resten av helgen då? En annan höjdpunkt var att vi fixade iordning vår altan och invigde den. In storstilad invigning med vänner och Southern BBQ under söndag kväll.

Under vintern hade vi plockat bort trätrallen och ställt upp mot väggen ute på altanen tillsammans med utemöblerna. Allt fick stå skyddat mot väder, regn och eventuellt snöfall under en stor pressäning. Nu började vi med att sopa rent betongplattorna för att sedan olja in trädecket och skruva ihop utemöblerna igen. 


Blev ju jättefint då det var klart. Vi kunde pusta ut och njuta av vår soffa efter ett gott dagsverke. Trätrallen gör verkligen underverk för mysfaktorn av altanen. Soffan med sina skön dynor och goa kuddar samt markisen och så lite grönska gör att detta blir en grön oas om sommaren. En förlängning av vardagsrummet och ett inbjudande uterum. Vi tillbringade i stort sett hela sommaren här ute förra året. Hoppas på att det återigen blir en fin sommar.

Då måndagen var ledig bjöd vi in vänner på söndag eftermiddag/kväll för traditionell Southern style BBQ med pulled pork, cole slaw, hemmagjorda Hush Puppies som C gjorde och en corn sallad med black beans. Provade ett recept med dry rub men jag måste säga att det inte var bästa receptet. Vi har gjort pulled pork innan på grillen och detta blev inte den allra bästa omgången så nästa gång ska vi testa ett annat recept som jag har fått tag på. 


Lite nya växter och blommor inhandlades också och planterades under lördagen då vi fixade iordning decket. Sedan håller ju C på att driva upp lite kryddväxter och blommor från frön. De har faktiskt vuxit massor under denna soliga och varma helg.

Vi hann med lite annat smått och gott också under den gångna helgen. En extra dag gör stor skillnad. Fredag kväll träffade vi svenska F och gick ut och åt middag tillsammans. Finns en väldigt bra veggo resturang som har en jättefin och fräsch buffé som vi gick på. Det var faktiskt på just det stället som vi tre gick ut allra första gången vi träffades här i Basel. Det lite lustiga var att vi även denna kväll fick sitta vid exakt samma bord som vi satt vid den gången.

Efter middagen gick vi vidare och hamnade på en av Basels jazz klubbar, Bird Eye. En liten, mysig och intim jazzlokal. Vi satt här ett tag tog ett glas bubbel och satt och diggade musiken.


 Fredagen avslutades på ett litet nyöppnat creperie. Ett litet hak som doftade helt förföriskt ljuvligt så snart man klev över tröskeln. En varm och god doft av smörstekta pannkakor som var helt oemotståndlig gjorde att vi bänkade oss kvickt. Helt klart en god och perfekt avslutning på en mycket trevlig kväll.

Idag tänkte jag ta med mig kameran ner på stan en sväng och se om jag kan spana in lite av karnevalen.

8 comments:

eastcoastmom said...

Trägolv är ju bra mycket trevligare än betong, alla gånger! Men du vad är hush puppies???

Annika said...

Ja, vad mysigt ni har på decket!!
Love it!
Visst är det speciellt då man gör det irordning för säsongen! Det blir ju som ett extrarum också. Gillar verkligen er balkong.
Jag har ett bra recept på pulled pork, Peters pappas. Ska jag skicka det till dig. SÅ otroligt gott!!!
Kramar!!!

Anne said...

Wow Desiree, vilken topphelg vi fick. Du har helt rätt förresten, en 3 dagars helg gör himla stor skillnad. Det är bara en dag men känns som mycket mer. Det får en att inse hur himla skönt det vore och hur mycket mer man skulle hinna/orka med om det var 4 dagars arbetsvecka hela tiden...
Håller så med, trägolvet gör enorm skillnad. Det blir en helt annan känsla, blir verkligen som ett extra rum med trätrallen.
Kram!!

Anne-Marie said...

Ni hann med hur mycket som helst under helgen. :)
Ert utedäck är verkligen fint och med trägolvet blir det ännu högre mysfaktor.
Fick "googla" hush puppies - hade aldrig hört det namnet tidigare. Har heller aldrig smakat på dessa.
Kram!!

Desiree said...

Eastcoastmom, absolut! Det har varit sååå värt det hela att lägga detta och investera i att snyggt trägolv. Hush Puppies är något som är typiskt för södern i USA. Det är allts bollar ungefär i storlek som svenska köttbullar gjorda av majsmjöl, lite vanligt mjöl, ägg, gräddfil och kryddor som sedan fritteras.
Kram!

Annika, jaaa tar så gärna emot ditt recept på Pulled Pork! Jättegärna. Tack Vännen.

Anne, även om jag inte jobbar så har man ju sina vardagsrutiner så även en tredagars helg blir ju lång helg för mig också. Skulle otroligt gärna ta fyra dagars vecka istället för fem. Mitt dröm scenario skulle faktiskt att vara att hitta ett jobb som gör att jag skulle kunna jobba 80% istället för 100% så att jag också kan få chansen att fortsätta med tyskan. Kramar!

Anne-Marie, tack. De är goda Hush Puppies men inte så jättenyttiga. De älskar ju allt som går att frittera i södern. Som sagt något som är typiskt för södern. Tänkte inte riktigt på att det nog är många som inte vet vad det är för något.
Kram!

Suzesan said...

Snygg altan och vad fin färg det blev när ni var färdiga med allt.

Förr när jag var yngre så tyckte jag om att sova på min balkong. Härligt med uteljud och frisk luft. Natten utomhus. Inbäddad.

Kram
/Susanne

Lotta said...

Så fint ni har det. Mycket inbjudande, förstår om ni i princip bor där på sommaren.
Skönt att kicka igång säsongen ;)

Tycker ni hann med hur mycket som helst under helgen. Hush puppies är nytt för mig med.

KRAM

Kattas Betraktelser said...

Så fint det blev på ert däck! Härligt att grilla igen, vi grillar året runt trots kylan och jag ser att vi har nog samma grill å. Jazzklubb är mysigt och härligt att gå på men tyvärr alltför sällan för min del. Härliga bilder. Kram