Monday, March 3, 2014

Första helgen i mars

Nya veckan inleds här med regn denna måndag. Det är ju inte bara ny vecka untan också ny månad. Första helgen i mars månad, redan. Då vintern har varit extra mild detta året i Basel så ser man redan att det knoppas på alla möjliga träd. Vissa träd blommar redan vackert på bar kvist. Nästa helg hoppas vi hinna med att fixa lite med vår uteplats och börja göra iordning den för våren. Kanske har vi även möjlighet att inviga den lite beroende på vädret.

Helgen har tillbringats med vänner både tvåbenta och fyrbenta. Lördag kväll var vi bjudana hem till svenska C. Det blev en både väldigt god och trevlig middag på alla sätt. Vår fyrfota vän fick följa med och han låg snällt under bordet i godan ro hela kvällen.

Köpte en riktigt jättebukett i fredags. Ett stort fång med rosa tulpaner. ca 30 tulpaner för ca 70 kr.
 Söndag eftermiddag träffade vi våra svensk-tyska vänner som precis fått en liten tjej. De var dem vi firade jul med i år och några dagar senare närmare bestämt kom deras lilla tös till världen. Jag köpte denna Pippibok till henne som en liten välkommen till världen present. Tänkte att det skulle vara en perfekt mix av just svenskt och tyskt. Förvisso kommer det dröja innan hon kan läsa denna men böcker är ju en underbar present som man kan ha glädje av i många år. 

Jag satte mig faktiskt själv och bläddrade och läste lite i denna. Väldigt givande. Många nya ord att lära. Pippi på tyska var inte helt fel att läsa som övning. Kanske borde jag låna några barnböcker på bibblan.Annars har vi haft det trivsamt på hemmaplan med vår fyrfota vän. Helt perfekt att kunna låna fina Chipotle ibland. Denna helgen var hans husse och matte på bröllop. Även om han precis fyllt tio år älskar han bus och spring. Man kan absolut inte tro att han är så gammal


Goda helgfrukostar med bland annat detta recept med hallonsmoothie som jag blev inspirerad av då jag såg bilden på Mary's underbara matblogg.

Rabarber har börjat dyka upp i affären. Då får man verkligen vårkänslor. Köpte lite rabarber och gjorde en smarrig rabarberpaj med kardemumma till söndagmiddagen. Skönt att sjuka ner i soffan söndag kväll och mumsa paj medan vi kollade in filmen Gravity. Den var väl ok som underhållning men vi tyckte nog att den annars var sisådär. 

Ha en bra måndag.

8 comments:

eastcoastmom said...

Rabarberpaj med kardemumma lät gott, kan du dela med dig av receptet?

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Håller med om Gravity - jag tyckte också att den var sådär. Eller, helt ärligt så var jag så galet sur när vi kom ut från biografen för jag mådde illa efter tio minuter pga 3d-effekterna, och så var det en sån film där precis ALLT går fel. Blir tokig på sådant.

Annika said...

Absolut!! Barnböcker måste vara SÅÅÅ bra då man lär sig ett språk. Tycker absolut du ska låna hem sådana.
Gravity, håller med, inte min film heller. nej, det finns så många bättre i årets skörd..
SE 12 years a slave om du inte gjort det!! OCH SE Dallas Buyers Club!!
SÅ otroligt BRA filmer.
Kramar från ett snöstormsdrabbat Washington!!!

Desiree said...

Eastcoastmom, ja absolut. Återkommer med recept på pajen.
Kram!

Charlotta, usch inte kul att må illa. Nu hade vi inte några 3D-effekter då vi kollade på den hemma på tv:n. Men jag tyckte storyn var rätt ynklig och att det hela bara blev allt för osanolikt att hon råkade ut för katastrof på katastrof men ändå fixade allt.
Kramar!

Annika, jag blev överraskad över hur både kul och nyttigt det var att öva språk via barnböcker. Jag håller absolut med om att Gravity ur ett filmmässigt tekniskt perspektiv kanske är värd någon Oscar men tyckte inte filmen, storyn eller skådespelarinsatesern a var speciella på något sätt. Som du säger finns många andra bra filmer i år som är betydligt mer värda att se. Vill se både slav-filmen och Dallas Buyers Club.
Kramar!

Miss Marie said...

Härligt med Pippi! Perfekt present. :) Gravity gillade jag! Kanske för att jag såg den med maken som är minst sagt rymdtokig! ;)

Anne-Marie said...

Roligt med umgänge med både två- och fyrbenta vänner.
Har inte sett Gravity. Det verkar som om ni som sett den är rätt ense. Annars gillar jag Sandra Bullock. Hon har gjort väldigt många bra filmer.
Att läsa barnböcker borde väl vara ett riktigt bra sätt att komma ännu mera in i ett språk. Pippi står sig ju fortfarande. Astrid Lindgren kunde verkligen skriva tidlöst.
Kram!

Desiree said...

Marie, ja böcker är en bra present som också räcker länge. Pippi på tyska blev en bra svensk-tysk mix.
Kram!

Anne-Marie, Astrid Lindgrens böcker är fantastiska både för stora och små. Jag skulle gärna läsa om dem. Jag tror faktiskt jag ska bege mig till bibblan och låna fler Astrid Lindgren böcker på tyska.
Kramar!

Suzesan said...

Bra idé att ge bok. Gulligt med Langstrumpf.

Men fiffigt att läsa barnböcker på tyska. Jag hade gjort likadant. Du är ju ny på språket. Det är ju barn när de lär sig läsa med. På vilket språk som helst.

Kram
/Susanne