Thursday, March 6, 2014

Torsdagslista


Hej och godmorgon, the sun is shining och det är torsdag (som enligt min kära vän Annika är det nya fredag trots allt. Varför inte en liten torsdagslista också den inspirerad av Annika som en gång i tiden startade detta med punktform på torsdagar.

Det här ser ju inte så dumt ut eller hur. Jag tror att våren är här. Det är dags att göra iordning uteplatsen och njuta lite av denna vårsol.

Tv och tv-serier. Vi har en del engelska kanaler här via BBC men jag måste ärligt talat säga att jag tycker att de visar mest tråkiga program. Det är mycket av samma program som visas på de olika kanalerna. Vi har ca 7 engelska kanaler totalt. En av dem är en filmkanal men den har en tendens att visa om samma filmer många gånger under samma månad. Jag tackar gudarna för att man kan ladda ner bra tv-serier istället. Har precis börjat kolla in House of Cards. Gillar den väldigt mycket hittills. Har också kollat in programmet Jills Veranda via Svt-Play. Väldigt bra serie om livet i södern och country musiken. Båda ligger mig ju varmt om hjärtat.

Det låg ett litet paket i brevlådan och väntade på mig häromdagen. Spännande! Business cards.


Så här fina blev de. Jag har aldrig tidigare haft visitkort. Även om jag fortfarande inte har ett jobb på G så beställde jag dessa i privat bruk. Det är faktiskt en god och trevlig idé att kunna ta fram ett visitkort då man träffar nya människor och nätverkar istället för att bara skriva sitt namn och nummer på någon liten lapp eller som en anteckning på telefonen. Det här känns roligare och proffsigare.Saknar någon riktigt bra sportaffär här. Vi har försökt hitta någon riktigt bra och välsorterad sportbutik både i Basel och omnejd men inte hittat någon. Det finns alltid Zalando men det är roligare att kolla in saker på plats få chansen att prova och känna på matrial osv. Nike butiken nere på stan håller på att renoveras om och har varit stängd och kommer inte att öppnas förräns till somamren. Många av sportbutikerna här känns mer som om man hamnat på ICA Maxis sportsektion.
C är trädgårdsmästen med de gröna fingrarna i vår familj. Han har fixat med lite odlingar inför sommaren. Han har sått frön för både blommor och örter. Här har det redan börjat komma några små små små gröna skott.


Han har sett till så att jag ska få både lite olika örter och sallader av olika slag. Dessa små nästintill microskopiska små gröna blad som ändå skänker så mycket glädje då de börjat kika upp ur jorden är ruccola. Så gott och underbart att kunna skörda egna örter och ruccola.

Närproducerat direkt från gården.Det här tycker jag är lite speciellt och också kul. Vi var ute på landsbyggden och tog en promenad i söndags. Passerade förbi en gård med kor och där brevid vägen står denna kyl. Här har bonden ställt ut mjölk, ägg och lite andra produkter från hans gård som han säljer. Man plockar det man vill ha och lägger pengar i en liten låda brevid kylen. Sådant här har jag inte tidigare sett i sverige. Kul som sagt att kunna köpa direkt på det här sättet då det gäller närproducerat. 

8 comments:

Miss Marie said...

Vilket väder ni har! Underbart! Ja, våren i München kommer jag sakna, den var alltid den bästa biten på året!

eastcoastmom said...

Privata visitkort är verkligen bra, jag brukar ha såna.

Annika said...

Gissa om jag gillar att jag är trendsetter :-)
Älskar punkttorsdagar. OCH visst är det tacksamt att skriva dem?
Våren på g här också. Vi ska visst få 16 graderi nästa vecka. JA TACK!!!
r så redo att ge mig ut på en kameraprommis och spana in vårtecken!!
Så nu ska vi njuta, Desiree.
Trist med de engelska tv-kanaler ni har,att de inte är bättre.
GLAD att du gillar House of Cards!!!
Visst är det en toppenserie!!
Jills Veranda ska jag nog ta och se. Gillar henne. har träffat henne i DC, hon är god vän med en svenska jag en ggn kände här. Jill var/är trevlig!!!
Kramar!!!!

Desiree said...

Marie, helt underbart just nu. Njuter i fulla drag. Känns som bra kompensation med tanke på att våren var försenad förra året.
Kram!

Eastcoastmom, jag hade inte tänkt i dessa banor innan. Känns helt rätt. Visitkort behöver man ju inte ha bara för att man är kopplad till ett jobb.
Kram!

Annika, underbart Annika! Nice med lite vårkänslor äntligen efter denna tuffa vinter som ni haft. House of Cards är ju sååå bra! Tar gärna emot fler tips om bra serier. Jag kan varmt rekomendera programmet Jills Veranda. Hon är både duktig och bra och hon har bjudit ner många intressanta personer till Nashville. Tycket bästa avsnitter var med Tityo som är första avsnittet.
Kramis!

Anonymous said...

Jo, men sådan 'självbetjäning' finns det gott om i Skåne! Speciellt på somrarna men även året runt kan man handla hos bönder genom att betjäna sig själv och sedan betala i en liten låda. Vi handlar alltid jordgubbar och potatis så till midsommar!

Anne-Marie said...

Vi lär få uppemot +20 till helgen. Skönt men litet tidigt tycker jag. Sedan blir det ju mörkt på morgnarna igen efter helgen eftersom vi ställer om till sommartid den instundande helgen.
Har faktiskt aldrig haft privata visitkort men det verkar ju perfekt. Snygga är de också!
Vad roligt att C har gröna fingrar och att ni kan ha litet odlingar.
Det där att lägga pengarna i en låda har vi här där jag bor. "Honor system" verkligen. :)
Kram!!

Desiree said...

Petchie, vad kul att det finns sådant i skåne. Jag gillar sådant här. I stockholm har jag inte sett sådant iallafall.
Kram!

Anne-Marie, det funkar väl med honoring system här. Schweizarna är så ordentliga av sig. Skönt att ni ska få nästintill sommar temperaturer. Ja just det ni ställe ju om klockan två veckor innan oss. Här dröjer det till månadskiftet innan klockan ställs om.
Kramar!

Suzesan said...

Oj så fint med de där små skotten som kommit upp. Sånt gillar jag att odla. Greja med små skott och se vad det blir. Pincett använder jag ibland då och då för att flytta dem när jag plantera om de pyttemå. En konst för att inte knäcka dem med den.

Jills Veranda tycker jag om. En ny och egen programidé och lugn och härlig.

I Halland ute på landet finns det såna närproducerad "självbetjäning" Man lägger pengar i nån liten låda. Tar vad man behöver och betalar så har jag hört. och även andra som har försäljning på Gården. MEN det har blivit mycket sånt här hemma nu.

Privata visitkort är smart. Fina dina. På ett jobb hade jag jobbvisitkort. Enkelt och smidigt att lämna. tar ingen direkt plats och får lätt plats i plånboken.

Kram
/Susanne