Friday, March 7, 2014

Spring is in the air!

Alltså kolla in det här! Helt makalöst hur våren slagit till pang bom. Veckan började regnigt och grått och ganska kylig men från och med igår slog den sköna, vackra vårvädret till på riktigt. Helgens prognos ser väldigt bra ut med massor av sol och vårtemperaturer på 12-14 grader. Nice! Njuter i fulla drag. Extra tacksamt och skönt då vi också har stundande lång helg här i Basel. C är ledig på måndag i och med att det är Fastnacht karnevalens första dag.


På min väg hem igår cyklade jag förbi detta trädet som faktiskt redan slagit ut i vårgrönska. Allra första vårgrönskan. Lite till får man  nog vänta på de andra träden.

Cyklade även förbi denna magnolia. Den står för visso i ett soligt läge men kolla in vilka stora knoppar den har! Det lär inte dröja många dagar förräns det står i praktfull blom. 

 Älskar magnolior. De blommar så vackert med sina stora maffia rosavita blommor. Ser väldigt mycket fram emot då dessa träd slagit ut.Andra fina vårblommor som blommar för fullt just nu är både krokosar och påskliljor.


 Det knoppas och spirar överallt just nu. Det doftar vår i luften till och med.


Planer inför helgen. Ikväll ska vi träffa vår svenska kompis Frida och gå och äta lite. Finns en jättegod veggo resturang i Basel som är bra. Lite roligt för man betalar efter vikt på sin tallrik.

Under helgen har vi också tänkt fixa iordning altanen nu när det är så här fint vårväder på G så måste vi se till att inviga altanen. 

Långhelg denna helg då C är ledig på måndag. Kanske åker vi iväg på någon liten utflykt också.

Söndag ska vi cykla med husse och matte till Chipotle längst med Rhen. Göra en lite längre cykeltur och utforska trakterna lite.

En underbar morgon här med lite kyla i luften men soligt. Temperaturen har dock lovat att klättra upp till ca 13 grader under eftermiddagen.

8 comments:

nilsandsofia said...

Helt underbart med var! Mars kan faktiskt vara en riktigt fin manad i England ocksa o det ar ungefar lika varmt har som hos er. Men alltsa hur manga solar pa rad har ni i er vaderprognos?? Det hander typ aldrig har!

Hoppas ni far en riktigt mysig langhelg. Later som en bra ide att inviga dacket ocksa.

Kram!

Annika said...

Men gud kolla!! Herregud. det är milsvid skillnad på hur det ser ut här. TYCKER annars vi brukar ligga lika, men iår är du såååå långt före. Här blommar inte ens forsythan ännu. Inte krikusar heller.
OJ oj så fint hos er. Jag ser ut över snö, snövallar, sandiga gator och grått. Solen har vi nog så det räcker här också, men vår har vi inte. Idag är det dock mulet.
Vad härligt med långhelg. Njut.
Trevlig helg och stora kramar!!

Desiree said...

Millan, jag är helt exalterad över helgens väderprognos. Känns helt ljuvligt! Jag hoppas ni också får fint väder i helgen och att ni får slut på regnandet som ni har fått alldeles för mycket av på sistone.
Kram!

Annika, ja i år ligger vi långt före er. Känns lite knäppt för så brukar det ju inte alls vara. Jag hoppas dock att er snö smälter undan nu och att vintern släpper sitt grepp om den amerikanska kontinenten.
Kram och ha en härlig helg.

Lotta said...

OMG vilken vår ni har!!! Ni ligger hästlängder före.
Snö och is i CT och NY! Fast, lite sol också och vårkänsla i butiker och i blomsteraffärer :-)

Härlig helg ni har framför er! Super med ledigt för C på måndag. Vi har ingen måndag ledig förrän maj…
Gillar måndagsledigt!

KRAM

eastcoastmom said...

Skicka hit lite vår till oss, är du snäll!!!

Suzesan said...

Underbart Desiree.VILKA bilder. Tjohoo!

Jag Blir lycklig av de bilderna. Här är det på gång med. Några dar till så kommer de första slå ut och ge GRÖNSKA. HÄRLIGT. Lyllos er. NJUT!!

Det blir ett vårrus i människor.

Kram

/Susanne

Desiree said...

Lotta, jag gillar också måndagsledigt. :-)
I i år ligger vi i europa långt före då det gäller vår. Idag har vi haft underbara goa 15 grader, så attans nice.
Kram!

Eastcoastmom, absolut ska se vad jag kan göra :-)
Kram och trevlig helg.

Suzesan, helt otroligt att det ännu inte ens är mitten på mars och det redan är full vår. Känner mig helt lycklig.
Kram!

Kattas Betraktelser said...

Så vackert, så tjusigt! måste vara underbart att cykla runt i dessa omgivningar och följa allt som sprakar! Hoppas din helg blev bra och njut av måndagen! Kram