Thursday, March 20, 2014

Tordagskompott

Varför inte en liten torsdags summering på smått och gott. Så här vacker kan skymning under en vårkväll vara. Igår var jag på väg till månadens vinprovning så var jag bara tvungen att stanna upp och fota denna vackra vårhimmel.

Inga tulpaner denna vecka. Kände helt enkelt för något annat. En bukett med vackra rosa rosor fick det bli istället. Tycker om att ha snittblommor hemma. Även om det börjat blomma ute på träd och buskar så blir jag glad varje gång jag kastar ett öga på min bukett som står på vardagsrumsbordet.


 Något litet och nytt till hemmet. Denna doftspridare sprider en väldigt lagom och angenäm fräsch doft. Har placerat den på skrivbordet under trappan på undervåningen. Viktigt att sådana här doftspridare inte luktar för mycket utan lagom. Jag ser till att försöka vädra ut matlukt men ibland kan det ju ändå ha en tendens att dröja sig kvar. Vill att hemmet ska lukta neutralt och fräscht. Gillar inte då lukter dröjer sig kvar. Den här är pefekt för att hjälpa till en smula och neutralisera.


Tycker om att skriva. Hade nog inte haft en blogg om jag inte gillade att skriva. Har alltid en skrivbok vid sängkanten där jag kan skriva ner tankar, funderingar och reflektioner. Hjälper mig att sortera bland tankarna och rensa hjärnan. Tycker även om att ibland kunna gå tillbaka och läsa om saker man reflekterat över. Book binders har många fina böcker i olika storlek och färger som passar perfekt.


Franska bakelser i miniformat. Finns inget som slår franska bakelser. De är lika ljuvligt goda som de är vackra. Fransmännen kan det där med bakelser. När vi invigde vår altan med BBQ fest så köpte jag dessa små godingar att ha till efterrätt tillsammans med färska jordgubbar. Helt perfekt!


Påsken nalkas, åtminstonne om man går i butikerna nu så märks det att det laddas inför påsken. Schweiz är ju inte bara mästare på ost utan också på choklad. Stora, maffiga och eleganta påskägg och choklad i alla former dyker upp på butikshyllorna. Påskharen är betydligt vanligare här än i sverige. Man har påskhare istället för påskkycklingar. Här säljer man allt från små till stora påskharar i choklad.


Häggen blommar och doftar alldeles ljuvligt just nu. Idag ska det bli hela 23 grader! Idag är det helt klart sommarkläder som gäller. Ser extra mycket fram emot att plugga tycka svaga och starka verb ute på altanen om det ska vara sådant här väder. 

Naturligtvis laddas det också inför helgen med sista skidåkningen för säsongen. Sedan får det räcka. Väderprognosen för helgen i Chamonix verkar dock inte riktigt lika bra som vi hade förra helgen så vi får se hur det blir. Det ska iallfall bli jättekul att åka dit och få komma dit med två av mina bästa tjejkompisar i Basel.

Man lär sig väldigt mycket grammatik då man lär sig ett nytt språk. Hade ingen aning om vad pretäritum var men det har jag fått lära mig denna vecka.
Ökad livskvalité tycker många av våra nära och kära att vi fått sedan vi flyttat hit. Det känns jättekul att det är många som säger det för det är något vi absolut håller med om. Det var rätt beslut för oss att flytta hit. Livet och möjligheterna som finns för oss här passar oss som handen i handsken. Vi känner att vi lever ett rikare liv här. Det finns betydligt mer att göra som vi gillar och som passar oss här.

9 comments:

eastcoastmom said...

Grammatik är jag usel på, men Sonen som ju läser latin (men troligen sista terminen nu) svänger sig med en hel del konstiga termer vad gäller grammatik!

Håller med vad gäller dofter, men det är svårt att hitta en bra balans.

Annika said...

Vilken fin Bild på dig, snyggo!!!

Ja, nu har tulpanerna spelat ut sin roll för året, iaf för mig.
Nu kan andra blommor få komma in istället!!

Nej, tycker man inte om att skriva kan man inte blogga! OCH jag skriver dagbok varje kväll. Tycker om att skriva för hand ibland.

Ja, fransmännen är utan tvekan världsbäst på bakelser!!

Det märks så VÄL att ni landat stadigt i tillvaron där ni bor nu. ATT ni trivs råder ingen tvekan om. Underbart.

Ha en fin helg!!!
Kramar!!

Desiree said...

Eastcoastmom, grammatiken kan verkligen framkalla grå hår.
Det där med dofter är svårt. Lagom som sagt och något som inte tar över för mycket eller blir för jobbigt. Denna är jag dock nöjd med.
Kram!

Annika, tack vännen :-)
Jag känner att jag började tröttna på tulpaner. Denna vecka ska vi också åka iväg fredag kväll så jag ville ha något som skulle stå sig lite längre. Jag tror det där med personlig dagbok är något som många som skriver bloggar också gillar att ha. Dagbok har jag alltid skrivit i mitt liv. Skriver inte varje dag men då och då och jag tycker att dessa anteckningar hjälper mig att få tankar och funderingar att falla på plats.

Vi trivs som sagt väldigt bra och det är ju extra roligt att höra från andra att de också tycker att vi fattat rätt beslut som flyttat hit. De märker att vi har fått det bättre och är nöjdare med vår tillvaro här än vad vi var i sverige.
Kram!

Martina said...

Ah vilken fin bild pa dig!!

Älskar dramatiska och vackra himlar!

Haller fullt med att det är ljuvligt med dofter dom doftar lagom. Annars kan de lätt ge huvudvärk.

Jag har ocksa alltid gillat att skriva. Allt möjligt. Känner dock att jag inte riktigt hinner skriva sa mycket som jag skulle vilja.

Härligt att känna att det känns sa bra i livet!

Stora kramar

Anne-Marie said...

Jättefin bild på dig Desiree!
Så vackra rosor. Ni tycks ha många affärer som säljer fina blommor.
Här i USA är det ju väldigt populärt att ha doftande "plug-ins". Jag får avstå pga min allergi. Kan tyvärr heller inte ha starkare doftande blommor inomhus.
Minns påskharar från min barndom i choklad. De var goda. :)
Underbart att ni hittat "er plats" så att säga. Jag kan verkligen känna genom bloggen att både du och C trivs.
Kramar!!

Suzesan said...

Jag tycker också om att skriva för hand. Har alltid papper eller ett block bredvid mig. När jag var ung så var jag bäst i klasssn på uppsatser.

Rosor är ju så underbart.

Fin bild på dig och HÄRLIGA vårbilder. Det slår ut här med nu. Några dagar till och ja det stämmer ju rätt bra i tid. Lagom sakta men säkert. Iallafall oavsett så VET fåglarna bäst.

Vet att iår kommer det spikas upp många coola fågelholkar överallt såg det på TV och många kommer bli färgglada och flera tar senare hand om bin och humlor som nya "katt och hund" LOL.

Satt och läste gamla Bondepraktikan på nätet. Kul.

SKÖNT att ni trivs. Våren är underbar när allt börjar om. Just nu är LYCKA.

Kram
/Susanne

Suzesan said...

Tillägg:

Skriva är ett bra sätt att rensa tänket. När jag skriver så är det så att sen släpper jag taget om det jag skrivit.

men jag tycker om att skriva med en nyvässad blyertspenna. Skönt.

Kram
/Susanne

Kattas Betraktelser said...

Skrivblock vid sängen har jag också:) trevligt. Vilka fina rosor du ställt fram på bordet. Ut med tulpanerna och fram med något nytt, härligt! Kram

Desiree said...

Martina, tackar så mycket. Det är en porträtt bild som C tog på mig då vi var i Bern för några veckor sedan. Jag skiver inte så ofta, man hinner inte, glömmer ect. Det känns bra att vi äntligen har hittat rätt i vår tillvaro med tanke på att det varit ganska många upp och nerförsbackar innan dess.
Kramar!

Anne-Marie, tack så mycket kära du. Ja just det, nu minns jag hur poppis olika plug ins är i USA. Nej de brukade jag inte använda där. Denna var lite av en risk men den är som sagt lagom så den får stanna.
Kram!

Suzesan, absolut, det är precis så jag känner angående skrivande att det hjälper mig att rensa hjärnan. Man kan sedan släppa taget mer om det man skrivit. Härligt att ni också börjar få vår.Fågelholkar gillar jag. De är fina och för ett bra syfte med sig.
Kramar!

Katta, kul att ni alla tyckte så mycket om rosorna. De har stått sig jättefint hela veckan. Kanske står de sig till och med till efter helgen. Roligt och intressant också att det är så många av oss som brukar ha ett skrivblock vid sängkanten att föra anteckningar i. Tänkte nog att det borde vara något som ligger de flesta bloggare varmt om hjärtat som gillar att skriva.
Kram!