Friday, August 15, 2014

Borgomaro, Liguria

Lite mer Italien får avsluta denna vecka. Vi bilade ner och mötte upp med C´s syster med familj för att tillbringa några dagar tillsammans i Italien. Bodde i en liten supermysig bergsby som heter Borgomaro. Det tog ca 7 timmar att köra ner hit från Basel men vi stannade en natt i Aosta dalen och delade upp färden eftersom C jobbade halvdag. 

Borgomaro var en sådan där liten pärla belägen högt upp i bergen längst med Liguriens västra kust. Mellan Genoa och franska Monaco. Genoa är känt som pestons huvudstad och även Christoffer Columbus födelseort. Det Liguriska köket har många godsaker att bjuda på. Äta gott gjorde vi verkligen under våra dagar här. 

Bodde på ett alldeles fantastiskt litet Bed and Breakfast (Relais del Maro) som jag varmt kan rekomendera. Mysigt, rent ,fräscht med otroligt vänlig och hjälpsam personal. En liten pool att svalka sig i. En underbar frukostbuffé. På eftermiddagarna bjöds det på te och olika sötsaker . 

Här i trädgården i dessa solstolar under olivträden låg man otroligt skönt. Perfekt ställe att koppla av, njuta, läsa en bok, beställa ett glas vin vid poolen på eftermiddagen. Lugnt och skönt. Ett riktigt mysigt och romantiskt ställe. 


 Alltså kolla in denna rosmarin! Växer och frodas som stora buskar här. 


 Gjorde några besök ner till kuststäderna. Besökte kuststäder som Alessio, Cervo och Imperia. Den Italienska rivieran är uppdelad den västra som även kallas för riviera di Ponente som sträcker sig mellan Genoa och franska Monaco sedan den östra som också kallas för riviera di Levante där man finner det berömda Cinque Terre regionen. 

Den östra rivieran ska vara den finare och mindre exploaterade där man ännu kan finna små fina och charmiga fiskebyar. Tyvärr så befann vi oss på den västra rivieran som var betydligt mer turistig och exploaterad. Kuststäderna här är relativt hektiska med mycket folk. Stränderna är inte så fina och de flesta stränder måste man hyra parasoll för att få tillgång till stranden. Parasollen är uppställda otroligt tätt så det är ingen mysig strand direkt. Jag och C trivdes bäst uppe i bergen.

 Kvälls promenad då lugnet lagt sig en smula.


 Längst med hamnen vid Cervo låg en hel del resturanger. 


Allra bäst gillade vi att åka runt i bergen på de smala krokiga vägarna som slingrade sig kring de grönskande kullarna. Massor med små fina och charmiga bergsbyar. Lugnt och skönt här uppe. Här fanns det riktiga genuina Italien. Inga turistmängder utan bara den fina och äkta charmen.



Besökte en lavendelgård uppe i bergen. Intensivt surrande från alla bin som lavendeln lockar till sig. Fantastisk doft.


Sista kvällen i Borgomaro var det byfest. Det ställdes ut långbord och dekorerades med vimplar. På kvällen kunde man sedan köpa biljetter till olika maträtter som man hämtade på olika ställen. De ångkokta musslorna i en tomat och vitlökssås var heeelt gudomligt goda. Jag åt också för första gången minestrone soppa från Ligurien, mmmm, så god och krämig med lite pesto i. Den enklaste tomatsallad med lite hackad basilika och olivolja med solmogna tomater fick en att inse att det var precis så som en tomatsallad ska smaka jämt. 

De som lagade musslorna hade fullt sjå hela kvällen. De gick åt som smör i solsken. När kvällen och mörkret la sig och alla var mätta och belåtana så började bandet spela på torget. Mix av italienskt disco med italienska ballader. Småtjejerna ville dansa och det gjorde vi så gärna med dem. Enda minus i kanten var väl att bandet spelade tills ca 02 och vårt hotelrum låg ca 50 meter från torget där de spelade. Well well, öronproppar var skönt att ha den kvällen. 

Ha en fin helg. Här ska jag snart försöka ta mig till gymmet i en lucka bland regnskurarna. Resten av helgen ligger ganska öppen för oss så vi får se vad vi hittar på.

6 comments:

Miss Marie said...

Men så underbart! :) Nu längtar jag tillbaka till att bo mitt i Europa så man har nära till såna här ställen! :)

Annika said...

Ja, vad härligt.
OCH bara namnet Ligurien är ju som en dröm. Dina bilder också.
Otroligt snygg selfie på dig. Du är vacker som en dag!!
Alltså, vilken enorm lyx att bo som du gör. Verkligen i Europas hjärta.
One of these days kommer jag på besök!!!
Kramar och trevlig helg!!

Desiree said...

Marie, det är ett av de stora skälen till att vi älskar att bo här. Det finns så många underbara platser att besöka "runt hörnet".
Kram!

Annika, du är så gullig Annika. :-)
Tack för alla komplimanger. Ja ni är som sagt mer än hjärtligt välkommna framöver. Skulle vara jättekul om ni kom.
Kramar och trevlig helg.

Anne-Marie said...

Allt är vackert - naturen och byggnaderna. Trevligt att se som motvikt till alla fyrkantiga "lådor" som vi har här - olika affärskedjor osv.
Maten i Italien är god. Och det ni åt lät mycket gott. Tomater som är mogna och smakar sött.
Kram!

Desiree said...

Anne-Marie, kul att du gillade inlägget. En av sakerna jag gillar med europa är att det inte finns så mycket kedjor utan att man har olika koncept som är egna. Blir mer spännande och intressant på det sättet.
Kram!

Suzesan said...

Vad snygg du är!!! Mycket Fin bild. Kul idé att ta bild så :)

Lavendel så underbart. Sånt fält har jag aldrig sett.

Glad för dina bilder du visar så mycket. Tack Desiree.