Wednesday, August 26, 2015

Fina Augusti dagar

Än är det sommar. Även om värsta hettan har lagt sig vilket bara är skönt. Men än så länge har vi varma fina sommardagar. I söndags kom det välbehövligt regn. Det regnade non-stop hela söndagen och hela måndagen men nu kikar solen fram igen. Det vi väntar sommartemperaturer på 25-30 grader resten av veckan.

Hur jag ska gå vidare  med mina tyskastudier är något jag klurar på nu. Igår testade jag två olika tyskakurser. Försöker klura ut vilket alternativ som passar mig bäst nivå och tidsmässigt. Jag vill dock gärna fortsätta med någonkurs för att underhålla och förbättra de kunskaper jag hittills har fått. På jobbet blir det bara engelska hela dagarna och det är svårt att annars hitta möjligheter till att öva.Jag ser till att låna en del böcker på bibblan för att försöka läsa så mycket som möjligt.

Denna vecka är jag gräsänka. C befinner sig i södra Frankrike på mountainbike semester. 6 dagar i Provence med guide tillsammans med killarna han brukar cykla med här i Basel. Saknar honom sjalvklart. Känns en smula konstigt att han är borta så länge.

Igår var jag på bio med min nya gymkompis från Australien. Vi såg filmen Trainwreck. Kan verkligen rekomenderas. Grymt bra och rolig. Skrattade mycket! En sådan där söt film med en bra feel good känsla.

Sista veckan för svenska F här i Basel. Hon lämnar ifrån sig nycklarna till sin lägenhet på fredag och flyttar in hos oss sin sista helg. Ska bli kul och det blir några fina avslutande dagar tillsammans innan hon flyttar till Malmö.


Nu märker man att det börjar skymma lite tidigare om kvällarna. Jag gillar augustikvällarna. Ska pa utomhus bion pa fredag. Filmen borjar vid 21 for da har det redan hunnit bli tillrackligt morkt vid detta laget.

5 comments:

Anne-Marie said...

Skönt att ni fick regn. Här är det otroligt torrt nu. De har pratat om kanske litet regn till helgen. Tror det först när jag ser eventuella regndroppar.
Det är säkert bra att fortsätta med tyskastudier. Visste inte att du bara pratade engelska på jobbet. Det måste ju vara roligt och bra för dig.
Det börjar bli mycket mörkare även här och man märker att det är slutet av augusti.
Kram!

Desiree said...

Anne-Marie, ja det var bra med ett riktigt rejalt regn som vi fick sondag och mandag. Det behovdes. Sprak ar en farskvara som standigt behover underhallas och nu tror jag att jag har hittat en losning som borde halla. Vi ar en blandad mix av kollegor och nagra kan inte ett ord tyska. Haller tummarna for att ni far lite regn.
Kramar!

Eleonor i Nashville said...

Vet du, det ar ganska skont har med nu. Det ar inte lika mycket luftfuktighet och det gor ju sa stor skillnad. Nagra dagar har det bara varit 27 mitt pa dagen. Men nar jag tittar pa vaderappen nu ser jag att det ska stiga till 33 igen. Men hoppas utan hemsk luftfuktighet.
Jag tyckte ocksa Trainwreck var rolig. Och gulligt slut ;)

Kram

Saltistjejen said...

Så skönt med sommar men utan hettan. Här har vi värmevåg nu. Och den lär pågå ett tag till. Men som tur är slipper vi ju fukten och det är jag både glad och tacksam över.
Sorgligt med avsked av din vän. Sådant är alltid jobbigt tycker jag och baksidan av att leva såhär som vi gör. Men man är ju samtidigt glad för deras skull. Men alltid tudelade känslor.
Hoppas du får en fin vecka även om C inte är hemma. Själv kan jag ibland längta efter att ha ett par dagar eller en vecka ensam. :-)
Kram!

Desiree said...

Eleonor, hoppas ni får lite mindre luftfuktighet. Skönt när det inte är så himla varmt och fuktigt. Visst var filmen bra och kul.
Kramar!

Saltis, verkligen skönt att slippa fukten. stor skillnad på det sättet mellan öst och västkusten. Lite egentid tycker jag också är skönt emellanåt. Ha en fin helg saltis.
Kram!