Thursday, August 13, 2015

Närodlat är godast

Pust den här veckan har varit riktigt varm och rätt fuktig i Basel. Det är inte svårt att duscha tre gånger om dagen. Morgonen då man gått upp för att gå till jobbet, efter träningspasset och sedan då man cyklat hem från jobbet och suttit i ett jättevarmt kontor hela eftermiddagen. Men jag ska inte klaga för vi har haft en fantastikt fin sommar som sagt.

I lördags åkte vi upp till en av bondgårdarna där man kan handla frukt och grönt direkt på plats. Efter att nyligen ha sett filmen Food Inc så känner jag att det är extra viktigt att försöka äta så biodynamiskt som möjligt och att gynna närproducerat och lokala bönder. Här ser man grönsaksfälten bakom gården så man ser verkligen vart maten kommer från. 

 Det här stället är så himla bra för det är öppet 7 dagar i veckan. Man köper det man vill ha och lägger pengarna i lådan. Allt ser jättefint ut. Det finns en hel del som man inte hittar i de vanliga stora matbutikerna. Gulabetor och mangold finns inte så ofta i butikerna. 

Här finns också massor med olika sorters sallad att välja bland.


Förövrigt en varm dag idag också med ca 33 grader. I sådana här varma dagar vill jag helst bara äta kall mat, enkel mat. Men idag kan vara sista riktigt vama dagen på ett tag. Enligt progonosen ser det ut att bli lite svalare och ostadigare framöver. Det ska faktiskt bli lite skönt med svalare.

3 comments:

Charlotta Hemert Ljungblad said...

GAAH! HIMMELRIKET!!!!

eastcoastmom said...

Så bra att kunna handla närodlat!

Anne-Marie said...

Närodlat är bäst! Och godast.
Visst är Food Inc en mycket sevärd och bra film. Om än skrämmande också.
Allt ser väldigt gott och fräscht ut som fanns hos bondgården. Mangold finns ju alltid i affärerna här. Kanske den grönsaken odlas oftare i USA?
Kram!