Tuesday, August 11, 2015

It all happens down by the river

Sommaren känns långt ifrån över här i Basel. Vi har haft en riktigt het helg. I fredags toppade termomentern igen med 38 grader! Svalaste och bästa stället är då nere vid floden. Vi bestämde träff med våra amerikanska vänner om ett dopp vid Rhen. Vi var långt ifrån ensamma om att vilja flyta. Jag har nog aldrig sett så många människor vid Rhen innan. Det var en strid ström av människor som steg ner i vattnet en bra bit uppströms som gör att man får flyta en ganska lång sträcka. Befinner jag mig i Basel eller i Indien undrade jag. Kändes som man hade blivit förflyttad till Ganges floden. Trots alla som ville bada som var det otroligt skönt att få sänka sig ner i det svala vattnet. 

Flöt en lång bit som sagt denna gången. Mitt personliga flytrekord.Flöt ca 20 minuter nerför innan vi simmade in mot KleinBasel banken vid Kassernen. 

Sommarkvällar i augusti kör man med olika liveband nere vid Rhen. Det är gratis konserer som är härliga att lyssna på. På nätet hittar man programmet om vilka band som ska spela och kan även provlyssna lite på om det är något man gillar. Det byggs upp en scen på pålar som står i vattnet. Vi lyssnade på en Kanadenisk sångerska. Man sitter vid trappor och längst med gräset på strandbanken vid floden. Det är riktigt bra akustik.Det är lite kul med den lilla båten ni ser. Det var ölbåten som åker upp och ner längst med kanten och säljer öl. Hinken sträcks över till mottagen som lägger i pengar och får sin öl.


I lördagskväll var vi på utomhus bio. Varje år kör en av mobiloperatörerna en sponrad utomhusbio. Man visar både nya och äldre filmer. Biljetterna är rätt billiga. Det var en skön kväll, alldels lagom varmt. Det enda lite oroväckande var att det hela tiden blixtrade i himmlen.

Preciiis då filmen tog slut var det som om himmlen öppnade sig och det öste ner regn. Riktigt sådant tropiskt ösregn. Vi var där med vänner och det var bara en av oss som hade paraply med sig. Men det delades ut gratis regnponchos. Det var en STOR räddning kan jag säga.Här står vi i våra regnponchos sponsrade av mobiloperatören Salt. Jag, vår italienska kollega Guido med sin fru Roberta och svenska Frida.Det var verkligen floder som forsade ner längst med gatorna. Skorna blev helt dränkta men vi var som sagt väldigt tacksamma över våra ponchos. Jag är också tacksam över att vi inte valde att cykla ner på stan denna kvällen utan tog spårvagnen. Det har alltså varit både en blöt och varm helg.

7 comments:

Miss Marie said...

Vilken grej, kul med konsert på vattnet! Och kul med utomhusbio, men skönt att det var uppehåll under tiden ni såg filmen, kunde blivit riktig blött annars :)

Taina said...

Hahahahaha! Ölbåt. Vilken bra ide och speciellt när det är SÅ DÄR varmt. Milda makter vilken värme ni haft i sommar.

Det där regnet var nog välkommet. Vi väntar också på lite regn. Det är torrt som fnöske här nu.

Kram kram

eastcoastmom said...

Gillar den fina miljön för konserterna! Och ölbåt, såklart!!!

Desiree said...

Marie, ja vi hade himmal tur med regnet som kom EFTER filmen och inte medans vi satt dar anda :-)
Kram!

Taina, ja det var skont nar regnet kom. Rensade luften som behovdes. Det har varit en bra sommar, en riktig sommar och an ar den inte over.
Kramar!

Eastcoastmom, ja det ar harligt. Sommartider sa lever floden upp med massor av grejer som hander.
Kram!

Anne-Marie said...

Vatten i alla former. :)
Vilken tur att ni fick ponchos som skydd. Glömmer aldrig ett störtregn på Hawaii då vi trodde att det skulle bli översvämning även om huset stod på pålar.
Häftigt det där att flyta på/utmed Rhen.
Kram!

Annika said...

Tur att ni har Rhen när det är så hett. Trettioåtta grader är ingen lek. PUST!!!
Mysigt att ligga och flyta på Rhen och hänga med floden.
Sådana där störtregn är verkligen otroliga då de kommer. Tur att ni slapp cykla denna kväll.
Så roligt att vara tillbaka på din blogg igen!!!
Kramar i massor från mig!

Desiree said...

Anne-Marie, ja verkligen vatten i alla former dominerade helgen. :-)
Kram!

Annika, jag är såå tacksam och lycklig över att vi har Rhen. Jättekul att du är tillbaka. Välkommen hem till bloggen och USA.
Kramar!