Thursday, August 20, 2015

Touching the sky

Jag känner mig inspirerad av bergen. Bergstopparna jag har runt omkring mig och alla mäktiga bergskedjor som finns. Har nyligen kollat på två riktigt bra dokumentärer som handlat om berg på Netflix. Berg är fantastiska att bo nära på många sätt. Jag har aldrig bott bland höga berg innan jag flyttade hit till Schweiz. Jag har lärt mig att älska bergen här.

Bergen erbjuder så stort utbud. Allt från fantastiska vyeer till massor av äventyr och sport. Jag har lärt mig att älska bergen både om sommaren och vintern. Vintersäsongen erbjuder massor vad gäller skidor, snowbord eller vandring med snöskor men även kälkåkning. 

Sommartid kan man vandra eller hika. Gillar man att vara ännu mer äventyrlig kan man flyga parapent. Att även använda bergen sommartid för att cykla mountinbike och downhill är stort här. Man kan klätta, gå och bestiga. Utbutet är stort och finns för alla på alla nivåer. Man får chansen att njuta av att vara utomhus, av landskapet och vyeerna och att röra på sig.


Ibland kan man känna att man praktiskt taget kan sträcka upp handen och röra lite vid himmlen då man har molen omkring som som här. Bergen har ju också skyddat Schweiz genom tiderna och historian genom att utgöra ett naturligt hinder för fiender och krig. 

Även om man inte är i god form eller äldre så kan man alltid njuta av bergen och utsikter som denna genom att ta en av de många gondoler som finns överallt för att komma upp på toppen och njuta av utsikten. Jag visste inte att berg kunde erbjuda så mycket. För Schweizarna är bergen en stor och naturlig del av deras liv. Man leker, lever och njuter av sina berg.

10 comments:

Miss Marie said...

Det är ju så vackert! Underbart!

Saltistjejen said...

Otroligt vackert Desiree! Jag förstår verkligen att du kommit att älska bergen och naturen där ni bor! Jag tror att just berg och hav är sådana miljöer som är extra lätta att bli förälskad i. De skiftar så mycket men är ändå samma. Och man kan njuta av hur vackert det är samtidigt som man kan göra en massa saker just i sådana miljöer.
Kram!

Desiree said...

Marie, ja visst är det.
Kram!

Saltis, Jag har ju inte bott bland berg innan så som vi bor nu och allt man kan göra och den variation man kan få är helt fantastisk. Känner att det är något som passar mig väldigt väl. Skulle jag flytta ifrån bergen skulle jag sakna dem en hel del.
Kram!

Annika said...

JAG förstår det! Det är ju så enastående vackert att man blir stum!!
Min favoritgranne, Ingrid, från Tyskland (från alperna söder om Munchen) prisar bergen precis som du gör. Hon är ju född där, och har det med sig. Vilket landskap. Inte konstigt att folk är så religiösa där, som Ingrid säger, naturen är ju så otroligt betagande så man börjar säkert tro på högre makter :-).
Helt otroligt vackra bilder du visar...
Kramar!!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Det är otroligt fint! Önskar att vi hade några berg här i närheten men well, Ram"berget" här i Göteborg är snarare en liten, liten kulle. Hahaha.Trevlig helg!

Suzesan said...

Sista bilden är ju bedårande vacker. Jag är inte van att se sådana berg. Men kan förstå att du älskar din miljö. Jag tror jag skulle kunna lära mig gör det med om jag skulle ha dem i min närhet.

Kram
/Susanne

Eleonor i Nashville said...

Forstar att det ar en fin natur att leva i. Jag onskar att vi bodde nara berg och hav. Jag trivs inte i varme. Blir nog en flytt snart till en battre stat!

Kattas Betraktelser said...

Så vackert. Bergen är verkligen vackra och så olika. Hopas allt är bra med dig!

Emelie - Berlin, Berlin said...

Vilka otroligt vackra vyer! Är det berg omkring Basel eller måste man längre öster ut? Jag vill nämligen åka och vandra i Alperna och tänkte att jag kunde kombinera det med att besöka en kompis i Basel. Basel verkar ju vara en fin stad också! :)

Desiree said...

Annika, jag forstar din granne Ingrid. Det gar inte lata bli att alska dessa berg.
Kramar!

Susanne, sista bilden ar tagen vintertid I februari. Jag kan omojligt valja vilket jag tycker ar vackrast nar det galler sommar eller vinter. For mig ar bada lika vackra men pa sitt satt.
Kram!

Katta, tack sa mycket. Allt ar bra har. Jag har kikat in pa din nya blogg som ar jattefin men haft sa mycket att jag inte hunnit lamna en halsning annu.
Kramar!

Emelie, Det finns fina berg kring Basel men de ar inte riktigt lika hoga som Alperna dar dessa bilder ar tagna. Att aka till Bern ar battre for dar har man de riktiga alperna som borjar. Men annars ar Basel en fin stad som jag varmt kan rekomendera. Unik eftersom den ligger ganska précis pa gransen till bade tyskland och frankrike.
Halsningar, Desiree