Saturday, June 8, 2013

En Perfekt Grill Kväll

Ett litet inlägg så här på lördag morgon. Vi ska snart ta tåget till Paris och det ska verkligen bli jättekul. Men först vill jag berätta och visa lite bilder från gårdagens underbara kväll på vår altan. Det blev en otroligt skön och fin fredagkväll på altanen med världens godaste burgare och egna hemmagjorda hamburgerbröd till detta. Så himla gott och lyxigt.

Fredagkväll med grill. Vi är supernöjda med grillen vi köpte i Tyskland.


 Hemmagjorda nygrillade burgare. Gjorda på finköttfärs och sedan har jag rivit i lite zuccini (tycker det blir saftigare då).

 Hamburgerbröden blev otroligt lyckade. Saftiga och lyxiga. De var både lättare och smidigare att baka än vad jag hade förväntat mig. Jag är glad att jag bestämde mig för att prova. Jag sitter ju ofta och tänker att oj det kommer ta mycket tid eller vara jobbigt, äsch jag struntar i detta och köper bröd. Men nu när jag smakat och provat så kan jag intyga att det var megaskillnad i smak på de köpta och dessa som jag bakade själv. Receptet finns på Arla.


 Jag njöt av en Wineschorle (vitt vin med mineralvatten) medan jag njöt av denna sköna sommarkväll.

 Jag är ingen öl tjej men C däremot njuter mer än gärna av en god öl. Hans stor favorit just nu är Weiss bier. Fredagskänslan infinner sig då han hällde upp denna och satte sig till rätta i soffan på altenen medan burgarna låg på grillen och blev redo.


 Grillad majs, så attans gott. Saftig och söt. Jag gillar min med lite lime och lite chili/paprika krydda på. 


Jag skulle nog säga att den perfekta burgaren och den allra bästa burgaren är just sådana här hemmagrillade burgare. Det är helt klart min favorit iallafall.

 Så här fin blev spaljeén som C byggde och som jag desgignade med punktbelysningen. Är väldigt nöjd med resultatet. Blir precis det där rätta stämningsfulla mysljuset som jag ville ha här på kvällen.


 Junikvällar i Basel är inte heller tokiga alls. Skymningen sänker sig sakta ner över horizonten kring 22 på kvällen. Det där blå magiskt vackra skymningsljuset. Kvällen är ljummen och man kan bara sitta och njuta. Våran altan är guld värd. Här lär det bli många sköna sommarkvällar som denna.

Trevlig Helg!!!!

6 comments:

eastcoastmom said...

Hemgrillade hamburgare är bäst! Problemet brukar vara bröden, du har hittat lösningen!
Gillar verkligen spaljen med lamporna, hög mysfaktor.

Suzesan said...

Gott med hembakat i alla lägen. Mums.

PARIS så underbart. Nu har ni ju bättre utgångsläge nör ni nyligen varit där. Paris Paris.

Jag gillar öl. Ha ha jag tönkte när jag såg glaset och skummet och hur det såg ut..."Är det kanske Weiss Bier." GOTT.

Vitt vin och fruktsoda (Sprite eller 7. up)är gott med mycket is däri. Ja iskallt iallafall. "Wine cooler." och så kan man ha en dutt grenandin på toppen.

Hoppas ni haft det skönt i Paris.

Kram
/Susanne

Anne-Marie said...

Hemlagade burgare är så mycket godare än de man äter ute på restaurang. Dina ser fantastiskt goda ut. Blir väldigt sugen. :)
Att göra egna hamburgerbröd skulle jag nog också dra mig litet för men dina ser verkligen smaskiga ut.
Spaljén blev också lyckad - förstår att ni trivs på er uteplats.
Kramar!!

Saltistjejen said...

Å vad MYSIGT och fint ni fått! Spaljén är ju toppen med "mysbelysningen". Och vad gott med hemlagade hamburgare. Jag har aldrig bakat mitt eget hambutgerbröd men det ser fantastiskt gott ut!
Kram!

Annika said...

Vilken MYSIG och fin kväll. Jag kan känna känslan ända hit!
Absolut, hemgjorda burgare ÄR de bästa! Älskar dem!!
Att baka eget bröd till kan jag tänka mig är toppen till. MUMS!!
Gillar alla smålampor i er spaljee. Ni hr det toppen därute.
OCh Paris...
Så lovely!!
Kramar!!

mylifeinsiliconvalley said...

Mmmm så gott det ser ut! Vilken härlig fredagskväll!! Hoppas Paris är till belåtenhet :-)
Kram!