Saturday, June 15, 2013

Vackert i Murren

Befinner mig just nu i Murren som ligger i Schweiz som är så otroligt VACKERT. Fredagsgalleriets tema för denna vecka från Annika i Reston är just VACKERT så några bilder härifrån passar perfekt att dela med sig av. 

Murren ligger på ca 1630 meters höjd. En liten alpby där det inte finns någon biltrafik. Man parkerar bilen nere i dalen och sedan fick vi ta både linbana och tåg allra sista biten. Jag kan lova att min kamera fick gå varm igår. Jag själv har bara gått omkring och suckat av njutning. Detta är helt klart en av de vackraste platserna jag någonsin befunnit mig på. Nog snackat här kommer lite fler bilder.
 Mycket vatten i bäckarna. Märks att våren varit försenad. Uppe på 2000 meters höjd går ej att passera för där ligger ännu för mycket snö. Det har kommit nysnö där bara för några dagar sedan.Snacka om rofylld utsikt som dessa kor har att njuta av. Nästan så man önskar att man får bli Schweisk alpko i sitt nästa liv. Vi är här med våra vänner från Lund. Idag ska jag och Sara dra på oss hikingkängorna och gå en härlig långrunda. Killarna ska ta sina mountainbikes och köra på stigarna. Jag ser fram emot många fina bilder och har laddat kameran med nytt batteri.

Detta är helt klart en av de vackraste ställena jag befunnit mig på.

12 comments:

Anne-Marie said...

Vidunderligt och vackert! Schweiz är ett land där man nog alltid skall ha laddat kamerabatteri. :)
Det jag tycker om med Schweiz är blandningen av bergen och den lummiga grönskan. Vi har bergen men inte grönskan. Den gör ju att det blir ännu vackrare.
Ser fram emot bild"bomber" från helgen. :)
Kramar!

Desiree said...

Anne-Marie, ja breath taking har fått en helt ny betydelse efter att ha kommit hit. Nu ska jag och kameran ut på hike så att det kan bli bildbomb på måndag.
Kraaam!

Nettan said...

Vilka vackra scenerier, helt otroligt vilka miljöer Alperna bjuder på.

Ha en fortsatt skön helg

/Nettan

eastcoastmom said...

Vad vackert. Nu vill jag flytta till Alperna.

Taina said...

Nä men HERRE.MIN.GUD.SÅ.VACKERT! Plötsligt ville jag vara ko och ligga där och beta...dags för en kopp kaffe kanske? Hahahahaha!

Snön kan jag vara utan dock.

Kramar!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Åh, kolla muorna! Galet söta! Önskar nästan att jag var en ko, haha!

Desiree said...

Nettan, tack så mycket.

Taina, ja visst blir man sugen på att bli ko efter att ha sett dessa vyer som korna får njuta av ;-)
Kram!

Charlotta, ja supersöta :-)
Kram!

Eastcoastmom, alperna är bara såååå vackra!
Kramar!

Liz said...

Underbart! Sa roligt att se fotona. Jag har ju alltid sagt att vackrare land an Schweiz far man verkligen leta efter. Jag alskade det!! Saknar dessa vyer och framforallt de olika miljoerna som man kan hitta inom samma lilla land. De franska delarna med dess prunkande vingardar...de snokladda alperna och de svajande palmerna i soder.. Underbart och allt kan upplevas inom bara nagra timmars resfard!

Lauterbrunnen och Murren kanner jag val igen..:) Harligt ser fram emot fler bilder!!
Stor kram

Saltistjejen said...

Helt Fantastiskt vackert!!! Wow! och som du säger så är sådana kor lyckliga kor! När jag vandrade i Skottland minns jag att jag tänkte desamma om de kor vi såg beta där med utsikt över gröna berg och fjordar. Samma sak på Azorerna där korna gick runt på sluttningarna och blickade ut över havet. SÅ borde alla kor få ha det! :-)
Kram!!

olgakatt said...

Rena reklamen för chokladen från Schweitz!

Annika said...

Vackert, allting.
Ja, precis allt.
Vilken dröm att bo i Schweiz!!!
Kram!

Suzesan said...

OCH inga bilar.....oj oj oj så härligt. JAG älskar bäckar. Så mycket. Bäckar är det bästa jag vet och stenarna däri;)

Kram
/Susanne