Friday, June 28, 2013

Galleri Fredag

Dags för sista galleri fredag för både juni månad och för sommaren från Annika i Umeå. Det har blivit dags att gå igenom senaste halvåret. Detta har varit ett av de mest händelserika 6 månaderna i mitt liv. Så otroligt mycket nytt och spännande så att det känns som om det gått betydligt längre än ett halvår.

Mot slutet av januari började året för mig med flytt till Schweiz som nu mer är min nya hemort.
 Så här såg det ut när jag precis flyttat ner. Inte lika mycket snö som det brukar komma i Sverige men ett tunt snötäcke. En vecka fick vi bo i lägenheten utan några möbler innan vårt flyttlass kom.


 I februari var det dags för karneval när Fasnacht firades i Basel. Karneval och festyra i stan med konfetti som yrde i luften i dagarna tre. Tre dygn pågick festligheterna med karnevalståg, trummor och pickoloflöjtspel.


 I mars var det dags för första kompisbesöket från E med skidåkning i alperna. Premiär för både mig och E med skidåkning i alperna. Vi bokade en skidlektion ihop som var guld värd. Just nu bor vi faktiskt i E´s lägenhet här i Stockholm.


Fantastiska vyeer och gudomlig skidåkning i alperna med sina låååånga backar.

Någon gång under mars månad blev det en härlig Parisresa också för min del. Fick lyxigt nog följa med C då han skulle dit på jobb och vi tog snabbtåget från Basel som susade fram genom den franska landsbyggden i över 300 km i timmen och 3 timmar senare var vi framme i härliga, vackra Paris.

 Paris har så mycket fantastiskt att erbjuda. Det finns något för alla sinnen, konst, skönhet, mode, godsaker, storslagna museer, små charmiga marknader, vackra krokiga gränder och så denna ljuvligt klingande franska som låter som musik i örnonen.


Påsken tillbringades i Italien. Vi for ner till Comosjön. En bilresa som tog oss ca 4 timmar från Basel. Makalöst vackra vyeer med sjön kantad av snöklädda alptoppar.

 Italien går inte undvika att älska med alla gammal kultur och godsaker för smaklökarna. Allt från vackra kullerstensgator till gudagod gelatto.

Det är inte svårt att vänja sig vid att vakna upp till denna utsikt.


 Den som väntar på något gott väntar inte förgäves. Vi fick vänta på våren i Basel som tydligen var ovanligt sen i år men när den kom så var det riktigt riktigt vackert med allt som stod i blom.


 Körbärsträd, magnolior, dogwoods och till och med Eastern Redbudd fick jag njuta av denna våren.


Min favorit gata i Basel som blev till en skir grön tunnel när bladen slog ut på träden.

 Vivé la France! Det blev ännu en Parisresa under våren och äntligen fick C chansen att faktiskt uppleva lite av denna vackra stad och inte bara se hotellet och företaget där han var på jobb.


Vi fixade vår altan så att den blev inbjudande och mysig. Nu är detta ett av våra absoluta favorit sommarhäng under en ljumma sommarkvällar. 


 I juni blev det dags för vårt andra besök av vänner från Lund. Jag fick chansen att för första gången i mitt liv uppleva alperna på sommaren. Detta var en storslagen naturupplevelse! Jag hade aldrig kunnat förvänta mig att det skulle vara så maffigt och imponerande. Vilka vyeer!!! Nu befinner vi oss hemma i Svedala på lite semester och njuter av vackra sommarkvällar här.

Det har som sagt varit ett väldigt händelserikt halvår. Förutom resor så har vi inrett vårt hem i Basel och kommit i ordning. Vi känner oss hemma där och trivs utmärkt redan efter så kort tid. Tillvaron i Schweiz har varit omtumlande och spännande med nytt språk, nya möten, nya vänner, nya aktiviter och nya utmaningar. Men vi känner att vi börjar landa och att allt känns otroligt bra som sagt. Vi känner båda att vi fattade rätt beslut i att flytta till Schweiz. Detta har varit ett av mitt livs mest fantastiska halvår.

Ha en härlig fredag, fint avslut på veckan och en härlig semester för er som är på semester och även för er som varit på semster och er som har semestern att se fram emot. Nu ska jag iväg för klipp och sling. Bli lite sommarfin.

9 comments:

Erica said...

Ja, wow vilket halvår du haft! Jag önskar så att jag också kunnat skriva upp utlandsflytt på min tillbakablick :D
Förstår att det är ett fantastiskt äventyr; speciellt när man känner att det känns rätt :)

Och vilka bilder du visar! Fantastiska! Vilka underbara vyer! Skulle vara en dröm för en fotonörd som jag :D
Och att dessutom bo så att man bara har några timmars resa till alla fantastiska länder neråt i Europa. Det låter som en dröm :D

Hoppas att andra halvåret blir lika bra, och att du får en fin sommar!
MVH /Erica Pettersson

Karin said...

Härligt och spännande halvår och underbara bilder. Särskilt bilderna av Alperna och andra bergsmassig tar ju andan ur en!

Karin said...

...bergsmassiv...

Annika said...

Ja, du har nog haft det mest händelserika halvåret av oss alla, tror jag.
OCH jag är så glad att du trivs så bra.
Underbart.
Du bor verkligen i en sådan oerhört vacker del av europa nu, och så CENTRALT!!
Tänk att bara kunna ta tåget till Paris på tre timmar.
LYX!!!
Kramar!!

Anne said...

Kan bara instämma, snacka om händelserikt halvår. Det märks att du trivs och så snabbt landat, det jag tycker det märks i allt du skriver att ni trivs riktigt bra.
Så skönt! Det är ju stort och utan garantier man flyttar, det kan gå hur som helst. Ha nu en riktigt fin semester. KRAM

annika72 said...

Du har verkligen haft ett fantastiskt och händelserikt halvår! Själv har jag ingen längtan till att resa men när jag ser dina underbara bilder så blir jag allt lite avis... Härligt att jag får resa genom andras bilder om inte annat :-). Fortsätt njut av din tillvaro!!

Channal said...

Det ryms mycket på ett halvår! Men så spännande att flytta till ett annat land! Vilken vackert plats! Jag har en dröm att vandra i alperna på våren eller sommaren...

KRAM Anna

Desiree said...

Erica, tack så mycket. Det känns jättekul att bo mitt på kontinenten. Så lyxigt att ha närheten till så många spännande ställen och länder att besöka.
Kram!

Karin, tack. Ja man tappar andan över dessa maffiga vyer som alperna visar upp. Så glad över allt jag fått se och uppleva redan.
Kram!

Annika, det känns som det har gått betydligt längre än ett halvår som sagt med tanke på allt som har hänt. Men visst har det varit otroligt händelserikt.
Kram!

Anne, jag är så glad att vi båda trivs så bra hittills. Det är ju precis som du säger utan några som helst garantier så nog var man pirrig över mycket när man satte sig på planet ner med sin väska för att bosätta sig där.
Kramar!

Annika72, tack. Det bästa med bloggens värld är ju att man kan få chansen att resa och se lite av världen utan att själv behöva sätta sig på ett plan. Du får njuta av vyeerna via datorn.
Kram!

Anna, det har varit otroligt spännande och händelserikt som sagt. Alperna är otroligt vackra både sommar och vinter. Jag måste säga att jag tyckte nog att det var snäppet ännu vackrare på sommaren.
Kram!

mylifeinsiliconvalley said...

Vilket halvår ni haft!! så härligt att ni känner att det var rätt beslut! Njut av Sverige nu!
Kram!