Friday, January 17, 2014

Äntligen Friday, yay!

Äntligen fredag, så himla skönt! Den här veckan har kännts jobbig. Ja lite extra jobbig. Känner mig helt slut. Det är som om kombinationen av mörker och jetlag sugit musten ur mig.

Det där med jet lag tycker jag slår så olika varje gång man reser. Man vet aldrig hur det blir. Ibland går det hur smidigt som helst och det är nästan som om man ställer om sig perfekt på ett dygn. Jag har sovit ok dock. Lyckats somna på kvällarna och sovit hela nätter men det är ändå som om kroppen är trött. Där tror jag att vintermörkret gör det lite exta segt att komma över jet laggen. Vi fick inte så mycket tid på oss att ställa om oss heller då vi kom hem först sent lördag eftermiddag. Endst söndagen blev en lugn dag och sedan kom veckan och vardagen med full rulle som ett tvärkast. Men jag ska inte klaga allt för mycket. Jag har ju inget jobb jag måste stiga upp i ottan till för att ta mig till. Kliver upp vid 07 det får räcka.

Har jobbat en hel del med att repetera tyska denna vecka. Nya terminen drar igång nästa vecka. Helt otroligt men det kändes som om all tyska nästintill hunnit blåsa bort från hjärnan på två veckor. Hur kan det blir så? Jag har repeterat och gjort färdigt vissa uppgifter som jag hade missat. Väldigt nöjd med online kursen via Högskolan i Dalarna. Det är den kursen jag kommer att fortsätta med. Det känns som det blir mer och mer krävande allt eftersom det blir mer avancerat. Jag lägger lätt 15-20 timmar på mina tyskastudier varje vecka.

Mitt freelance jobb som översättare fortsätter också. Sedan är det jobb sök som gäller. Har skickat in två ansökningar denna veckan så det känner jag mig nöjd med. 

Träningen har jag också kört hårt med denna vecka. Endast två ynka veckor i USA men ändå lyckades jag lägga på mig en del (fast jag delvis höll igen och fast jag körde en hel del löpning på beachen), well nu är jag med i matchen men sitter här med värsta träningvärken i varenda muskel känns det som.

Fredag och hemmet är nystädat, älskar den känslan. Kostade på mig denna färggranna bukett med tulpaner också. Känner mig i starkt behov av färg och ljus. Nu ser jag fram emot en skön helg. Åh så skönt det ska bli att bara krypa upp i soffan.


Det blev inte mycket bilder idag men jag bjuder på denna bild som inte är nytagen. Hade tänkt fota lite på morgonen här men det är för mörkt för att det ska bli några bra bilder ute i dag. Det har regnat i ett dygn nu och regnet har äntligen upphört. Men det är fortfarande dunkelt och grått ute.  Ha en fin fredag.

10 comments:

Miss Marie said...

Hoppas du kommer i fas igen! Ha en fin helg!

Lotta said...

Jätteskönt med helg! Och som Marie skriver, snart är du fas igen. Vackert att börja helgen med tulpaner.

KRAM!

Annika said...

Du kommer snart ikapp. Så skönt att du inte har sömnproblem. DET är min värsta boja vid jetlag.
Tuplaner, det ska jag också köpa. Varje fredag. Så härligt.
Ha en finfin helg.
Kramar!!

Martina said...

Jetlag kan absolut vara jobbigt ibland. Jag tycker att jag brukar klara det ganska bra faktiskt, värre är det med den mentala jetlaggen. Det blir bara värre och värre.
Hoppas nu att du far en mysig fredagskväll och en fin helg!
Kramar

Desiree said...

Marie, ja det gör jag säkert men ibland tar det lite längre tid. Känns underbart med helg.

Desiree said...

Lotta, jepp kommer nog i fas snart. Det blir lite extra tungt då det är mörkt när man vaknar men nu börjar jag faktiskt märka att dagarna blir lite längre vilket känns underbart.
Kram!

Annika, kännd väldigt bra att jag iallafall slipper sömnproblem. Pust, det är jag evigt tacksam för. Det är verkligen så olika hur jet lag kan slå. Känner mig rätt ok bara lite extra trött om kvällar och morgnar.
Kramar!

Millan said...

Ha en fin helg! Hoppas ni snart känner er i form igen. Vi led ordentligt av jet lag när vi kom hem från Singapore. Urskum känsla...lite som att vara sjuk faktiskt!
Stor kram

Anne-Marie said...

Jetlag är så individuellt. Jag tycks komma över min nästan på en gång nuförtiden. Bra i alla fall att du kunnat sova ordentligt.
Jag tror att man mste träna och träna ett nytt språk hela tiden när man är i början av att lära sig det. Men du verkar ju ha kommit in i det bra med tanke på det du skrev i slutet av förra året.
Vackra tulpaner - även om de inte är nytagna. :)
Ha en fin helg! Kram!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Jag tycker att jetlag mest är jobbigt när man åker hem, i alla fall när vi varit i USA. Kan ju klart bero på att det är så himla trist att komma tillbaka när man har haft en rolig semester… KRAM!

Kattas Betraktelser said...

Jag känner igen din beskrivning om att man är trött. Att resa och försöka komma på banan går ibland bra ibland inte. Äter du dina Melatonin tabletter? De hjäpte inte mig, jag provade för några år sedan. Att söka jobb är nästintill ett oavlönat heltidsarbete. Vilken inriktning gör du översättning inom? Ha de gott.