Thursday, January 30, 2014

Semester

Än sover videungen och än är det inte dags för semester. Det börjar dock dyka upp frågor i omgivningen som rör detta ämne. Har ni några sommarplaner än? Vad ska ni göra i sommar? osv. Jag tycker att det är lite tidigt än. Vi brukar inte vara dem som plannerar in sommarens schema redan i början på året. Har inte en given plats vi alltid brukar åka till heller eller några speciella sommar traditioner/händelser vi gör varje år. 

Som det ser ut nu så är sommarens planer väldigt lösa förutom några få grejer som är spikade. C kommer att segla Gotland runt vilket går av stapeln veckan efter midsommar. Jag kommer inte att följa med honom till Sverige då utan stanna i Basel. Jag kände att det var alldeles för tidigt att ha sommar semester redan kring midsommar (två veckor och sedan inget mer alls på hela sommaren). C kommer att tillbringa endast någon vecka i Sverige för seglingen. Det blir inte midsommarfirande i sverige för vår del i år heller. 

Det andra är att vi vet att Mia och Stefan och småtjejerna kommer och hälsar på oss här i Basel i mitten på juli. Det ska bli jättekul och något vi ser fram emot. Förutom detta har vi inga konkreta sommarplaner. Någonting lär vi säkert hitta på men vart och hur länge får vi se.

Lite grejer och händelser har vi faktiskt spikade för våren. Vi har bokat biljetter hem till sverige till påsk. Då blir vi hemma i svedala någon vecka. Ska bli jättekul att träffa vänner och familj. Mina föräldrar har ju en ny familjemedlemm som vi också ser fram emot att få träffa lite extra mycket. Fyrfota liten Pontus. Sedan får vi också kompisbesök i mitten på mars. E som var här och åkte skidor med oss förra året kommer. Det blir mer skidåkning vilket ska bli jättekul. 

Det är också lite extra klurigt att plannera då jag söker jobb men inte vet om/när jag kommer att få jobb. Vi får nog hålla grejer lite flytande. Jag bollar över frågan till er istället. Har ni planer inför sommaren redan? Vart ska ni åka? Vad ser ni fram emot? Eller får ni besök?


 Måste bara visa bild på dessa små fina blommor som just nu blommar på en buske (vars namn jag inte vet). Får vårkänslor av sådant här. Även om vi fortfarande befinner oss mitt i vintern så väcks hopp om våren. Helt otroligt att det faktiskt finns något som blommar redan nu.

Mina tulpanbuketter glädjs jag åt. Köper nya varje vecka. Just vid denna tidpunkten på året känner jag att det betyder så mycket med levande blommor. De sprider glädje och vårkänslor. 

9 comments:

eastcoastmom said...

Sommarplaner ja, det har vi. Har inte bokat flyg ännu vilket stressar mig. Men det blir nog roadtrip i USA, Sverige och så avslutar vi med några dagar i Rio de Janeiro. Hepp!!!

Taina said...

Näää vet du vad! Har har vi INGA planer alls än, hahahaha! Det blir som det blir när det gäller Olssons. Att åka till Sverige eller Finland tycker jag bara blir stressigt och eftersom vi inte har de där jättelånga semestrarna (eller jag då) så går det ju så många dagar när det ska resas så långt. Vi får se när vi närmar oss sommaren helt enkelt. Det ryktas om släktträff i Finland, men vi får se hur det blir med det.

Spännande med jobbansökningar! Och när det sedan dyker upp något så får man väl anpassa sin semester efter det om det är helt nytt.

Kramar

Annika said...

Sommarplanerna är vaga för mig också. jag hoppas att vi åker hem alla tre. Men sen måste vi vara tillbaka i augusti då K ska installeras på college ngnstans.
Flyg hem brukar jag inte boka förrän i april, så jag känner ingen direkt stress än.
Karolina tar ju sin examen den 18 juni. Sen åker hon och kompisarna till beachen i en vecka. EFTER det hoppas jag allt det blir en tripp till sve och fin.
Spännande med jobben!
Kram!!

Desiree said...

Eastcoastmom, låter som ett toppen upplägg för sommaren med alla tre länder som ni bott i och som ni gillar bäst. Kul att ha allt detta att se fram emot.
Kram!

Taina, skönt att det finns fler som är lite som vi som inte har allt plannerat redan i januari. Amen, det där kruxet med kort semester i USA i kombination med långflyg och tidsskillnad är en ekvation som inte blir så bra. Kanske en semester på hemmaplan på den amerikanska kontinenten blir lite mer avslappnad. Man får vara lite flexibel när man inte vet. Njuta av friheten men ändå hålla igen på utgifterna något.
Kram!

Annika, det skulle vara underbart om ni får chansen att åka till norden alla tre. Kanske lite av sista chansen eftersom man sedan inte vet hur mycket tid Karolina kommer att ha när hon börjar på collage inför nästa sommar. Kanske är det sommarkurser eller sommarjobb, kompisar, eventuell pojkvän som kommer att locka henne att stanna kvar mer på hemmaplan nästa sommar. Men jag hoppas att ni får till en sommar semester i sverige och finland i år.
Kram!

Martina said...

Vara somrar brukar utspela sig mellan Sverige och Frankrike. Langresor gör vi ju hellre under resten av aret. Sommarsverige och sommar pa Rivieran är en väldigt bra kombo tycker jag sa det kommer vi att köra pa även i ar.
Kramar

Kattas Betraktelser said...

Sommarplaner, nä det är verkligen för tidigt för min del. Jag har inte ens hunnit planera vårens aktiviteter! Kul med besök. Jag skulle se fram emot ett besök i norr av er. Kram

Desiree said...

Martina, det låter onekligen som en bra kombo. Sommarsverige är ju bland det finaste som finns. Jag tycker om att sprida min semester också under året och inte ta ut allt på sommaren.
Kram!

Katarina, hi hi du låter precis som oss. Vi har mycket kvar av vårens aktiviteter att plannera in som vi inte heller ens börjat på. SKulle väldigt gärna komma och besöka dig i norra Sverige. Även om jag är svensk så är de miljöer du har väldigt vackra och exotiska för mig. Skulle tex otroligt gärna vilja se norrskenet någon dag för det är något jag drömt om länge.
Kramar!

Anne-Marie said...

Oj, vad mycket ni har planerat. Jag känner mig som rena sengångaren jämfört med er. ;)
Jag lever fortfarande med frågan vart jag skall ta vägen. Kommer inga "inre signaler" får jag väl bara ge mig av någonstans. Fast det funkar ju egentligen inte att göra så.
Kommer klarare signaler hoppas jag på en längre - mycket längre - tid när jag är ledig. Ingen vanlig semester utan helt enkelt en lång tid av att bara "vara". Som sagt, var är ännu oklart.
Kramar!!

Anne said...

Oj, januari känns supertidigt att på allvar börja planera sommaren. Som du nog vet så brukar vi vara väldigt sena med att bestämma nåt och det brukar variera från år till år vad det blir. Det passar mig ypperligt att bestämma sent och ta det mer som det kommer.
Dock, ett stort undantag i år. som du vet har vi sabbatsledigheten och i och med det blir det väldigt annorlunda i år och därmed planeras det redan så här tidigt. Men som sagt, det är ett undantag, i normala fall absolut inte ens ett embryo till planer så här tidigt.
Jag ska erkänna att jag känner ett minst lika stort sug på att utforska Sverige som jag känner nyfikenhet på annat. Så jag hoppas att t.ex. kunna se Skåne (som jag bara åkt igenom tidigare) och massor i Mälardalen (lättillgängligt). Kanske detta Sverige/Nordensug helt enkelt beror på att vi trots allt spenderar rätt lite tid hemma under de här åren vi bott utomlands, vi har inte haft traditionen av årliga, långa besök. Jag tror att vi på dessa 7 år varit hem 3-4 gånger bara, och då bara i snitt stannat 2-3 veckor så det känns lite. Visst, för vissa är det kanske mycket men för många är det lite också. Hur som helst, jag har just nu ett sug av att frossa i mycket svenskt, på riktigt. Allting har alltid varit så stressigt, så hetsigt så nu vill jag bara sitta på en uteservering i Stockholm och glo på folk en hel dag.
Underligt så det kan bli, att det kan bli det exotiska plötsligt...
Vill också göra en minnenas turné på Åland och frossa i barndomsminnen.
Ahhh, nostalgisk sommar tror jag det blir mycket för mig.
KRAMAR