Thursday, March 26, 2015

Hello Pretty Spring


Skiraste puderrosa har de nu vecklats ut, de första blommorna på körbärsträden. Så vackert så här års när allt vaknar till liv i naturen. Lycka att få uppleva detta.

Igår blev det dock ett kliv tillbaka mot kyligare tider. Idag vaknade jag upp till grå regntunga skyar. Inte så vårlikt just nu idag. Igår hade jag hade valt mina ballerina skor utan strumpor när jag for till jobbet och det kändes tokkallt då jag skulle hem. Jag gick faktiskt och köpte mig ett par strumpor inför hemfärden.

Det är körsbärsträden som börjat blomma så här vackert.

Sedan finns det också en del andra träd som blommar vackert på bar kvist som jag inte har koll på vad de heter. Fina är de iallafall.


 Den vita mangnolian blommar redan för fullt.


 Det doftar vår i luften då jag cyklar hem. Doften av Hägg finns där för här har den precis slagit ut. Ett hav av små vita doftande blommor och så dessa små små vackra första gröna små löv. Vårgrönska i sin mest intesiva ton som jag älskar.

Idag ska jag träffa min Amerikanska kompis C och vi ska gå på en vinprovning ikväll. Varje år kommer en båt och lägger till vid floden nere vid en av bryggorna i gamla stan. Här får man chansen att prova Schweizska viner enkom. Hittills har jag inte hittat någon riktig favorit bland de Schweiska vinerna men det kanske jag får chansen att göra ikväll.

Idag ska jag jobba fast jag egentligen brukar vara ledig. Lika bra att se till att tjäna in en av semesterdagarna från nästa vecka då vi är i Sverige. Sedan gäller det att packa lite varmare kläder till Sverige för där är det ännu kallare.


2 comments:

eastcoastmom said...

Längtar efter att kunna använda ballerinor, snart snart!

Desiree said...

Eastcoastmom, ja förhoppningsvis kan du det snart. Mina får nog vänta några dagar till :-)
Kram!