Wednesday, March 25, 2015

Våffeldagen som firades i förskott med Amerikanska pankakor

Idag är det självaste våffeldagen. Våfflor tycker jag är gott liksom både svenska och amerikanska pankakor. I söndags hade vi en sådan där riktigt skön och slow start på dagen med lååång frukost vid 11 tiden. Då blev det amerikanska blåbärspankakor. Så gott. Jag brukar alltid göra en god fruktsallad till. Sylt och maple syrup som tillbehör och så lite kesella (quark) eller keso till tycker jag är gott.Firar ni våffeldagen idag? Vilken sorts våfflor är era favoriter?

Tulpaner finns det i mängder nu överallt att köpa och det är nu de också blivit betydligt billigare. C kom hem med denna bukett med Papegojtulpaner till mig så där helt spontant i fredags. Han vet hur mycket jag älskar tulpaner. Visst är de fina!

Annars rullar det på. Jag håller ställningarna själv på kontoret då min kollega är hemma denna vecka också efter sin fotoperation. Nästa vecka blir det semester vecka för oss eftersom vi är i Svedala. 

Schweizarna är ett noggrannt folk som gärna vill ha det snyggt och rent omkring sig. Många irriteras över den ökade nedskräpningen under den varmare årstiden och därför har man nu bestämt sig för att införa böter på nedskräpning. 100 CHF ska det kosta vilket ungefär motsvarar 100 dollar för den som skräpar ner och blir påkommen. Sedan kan man fundera på hur stor effekt en sådan här lag kommer att ha. Hur många poliser behövs för att lagen ska bli effektiv, finns dessa resurser? Vad tycker ni om en sådan här lag?

Appropå saker på marken så hittade jag en plånbok eller portmonä på gatan igår. Jag höll först på att gå förbi den men gick sedan tillbaka. Visste inte vad jag skulle göra riktigt. Tog upp den för att försöka hitta någon identitetshandling på personen som hade tappat den. Tyvärr innehöll den bara ett parkeringskvitto och 12 CHF som motsvara ca 100 kr. Jag tog med den till jobbet. Går nog inte att få tag på ägaren till denna. Summan är inte så stor som personen går miste om. Det fanns verkligen inget i den förutom parkeringskvittot och dessa mynt. Har aldrig varit med om något sådant innan. Ska jag anse att detta är min hittelön eller vad göra?

9 comments:

Annika said...

Det är kan ju vara ett barn som tappat plånkan, även om det ligger en p-biljett i den.
Vem vet?
Nej, inget att gå till polisen för.
De 12 CHF är dina.
:-)

Jaha, ja...böter mot nerskräpning. Ja, det kan ju låta bra, det där.
Varför inte? De får väl se hur det går denna sommar och sedan utvärdera. Det borde ju ha ngn effekt iaf.


Inga pannkakor här idag, tror jag. Eller våfflor.
Borde kanske överraska Karolina tills hon vaknar. Ja. varför inte...
Varför inte.
TACK Desiree :-)


Kramar!!

Annika said...

Kan även varit så att någon redan stulit och länsat plånboken, och sen slängt bort den. Fast då vet jag inte varför de skulle lämnat de där småpengarna....

Gott med amerikanska pannkakor...fast ännu godare med frasvåfflor! Önskar nästan att jag hade ett svenskt våffeljärn!

Desiree said...

Annika, varsegod. Ja ta och överraska Karolina vetja :-)
Jag tror jag anser att de där 12 CHF är mina som lite hittelön. Det kan ju vara ett barn som tappat plånboken. Den låg i dikesrenen inmot trottoaren. Tror att någon bil varit parkerad där och sedan har plånboken glidit ur någon väska eller rammlat ur baksätet.
Ja ja så kan det var.
Kram!

Annika, hade någon stulit och länsat plånboken borde de ju tagit alla kontanter och sedan lämnat plånboken med resten kvar som parkingsbiljetten och eventuella id.-handlingar.
Jag måste säga att jag tycker de amerikanska våffeljärnen är bättre för de är lite djupare så det blir lite tjockare våfflor, supergott.
Kram!

Nilla Q said...

Åh, vad gott det ser ut! Vi har inte hunnit med våffeldagen idag, det får bli lite senare i veckan:)

Hälsningar Pernilla

Anne-Marie said...

Både pannkakor och våfflor är goda. Har inte ätit våfflor sedan jag var liten tror jag. Min mormor brukade laga till riktigt goda våfflor.
Ja, böter för nedskräpning kanske kan vara bra om det finns resurser, som du skriver, att följa upp. Annars undrar man ju hur de skall kunna få in pengar.
Det där med plånböcker/portmonnäer är knepigt. Jag gick till polisen en gång i Sverige som liten och lämnade in en plånbok. Fick en liten hittelön. En gång hittade jag en klämma med pengar i Stockholm (det var faktiskt 300 kr) men det fanns ju ingen ID-handling alls. Jag behöll faktiskt de pengarna. Det jag hittat som mest var lösa sedlar här i Kalifornien - det var ungefär 40 dollar. De låg på en parkeringsplats och ingen fanns i närheten. Jag behöll dessa också.
Kram!!

Desiree said...

NillaQ, det går ju alltid bra att fira i efterskott. Blir lika gott det :-)

Anne-Marie, eftersom det inte fanns någon id-handling och det rör sig om en mindre summa har jag faktiskt bestämmt mig för att behålla pengarna. Jag tycker du gjorde rätt i att behålla de 300 kr som du gjorde. Svårt att få tag i ägaren om man inte har något namn. I dessa situationer är det svårt att göra rätt för sig även om man skulle vilja om det inte finns någon typ av id-handling.
Kram!

Annika said...

Vet du, du inspirerade så pass att jag verkligen gräddade våfflor.
SÅ goda!
Jag hade vispgrädde hemma också, och jordgubbar. Så jag körde lite vispgrädde och hallonsylt på mina. Peter och K körde sirap på sina, och K även jordgubbar.
Så tusen tack för inspon.
SÅÅÅÅÅ GOTT!!!!!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Jag provade ett nytt recept på våfflor men meh, de blev inte alls bra. Buhu. Innehöll crème fraiche och mineralvatten men de blev inte alls frasiga! Dina pannkakor ser myyyycket godare ut! KRAM!

Suzesan said...

Hittelön så ser jag det så som du beskriver det.

Ätit våfflor och äter vanliga "äggfrasvåfflor" Med grädde och sylt men tycker om att ha gott smör på också alltså enbart som får smälta på våfflan och det är gott att ha strösocker på.

Nedskräpningsböter är nog bra. Det kanske är för att folk ska tänka sig för mer än en gång innan de skräpar ner. Förr om tiden var det ju så i Sverige. Jag vet på åttiotalet så kostade det 50 kronor att kasta skräp på marken då när kampanjen kom -HÅLL Sverige rent-

I denna stan har de kissa-utomhus-böter" Om polisen åker förbi och nån karl (JA det är oftast karlar) pinkar utomhus. Det är inte billigt heller. Jag tycker det är bra för fy vad det kan stinka om gammal urin och vissa kan ju pissa på husväggar och jaaa.

Kram
/Susanne