Monday, March 9, 2015

Vår i luften

Nu känns det som det börjar bli vår på riktigt här i Basel. Det doftar vår i luften, ja ni vet den där fuktiga doften av jord. Det är ljusar både morgon och kväll. Det märks stor skillnad på längden av dagarna just så här års. Här ställer vi förvisso inte om till sommartid förräns den 29:e mars (vet att ni som bor i USA ställde om igår). Man börjar höra fågelkvitter tidigt om morgonen. 

Dessa små ljuvliga krokusar i blått och gult har redan dykt upp och blommar vackert.
Finns gott om snödroppar också. Igår kände jag för första gången doften från en grill också i området.

Det är vår både inne och ute. Köpte med mig en bukett med Påskliljor i fredags. 
 Det knoppas både träd och buskar. Av våren blir jag glad när allt nytt börjar spira och bli återfött.

Vi börjar få riktig vårtemperatur också med 10-13 grader ute. Sköööönt. Fortfarande relativt kalla nätter och morgnar men sedan blir det varmare under dagen. 
Liksom dessa krokusar i solskenet vänder jag också gärna ansiktet mot solen och hälsar den välkommen.

Igår fick det bli en solgul smoothie med morot, mango och banan och till detta pannkakor med keso och äppelmos som brunch. 

C har ju varit och åkt skidor hela helgen och stannar i Grindelwald tills Tisdag så jag har varit solo i helgen. Verkar som grabbarna har haft det bra (C, hans pappa, farbror R och farbror P). För mig blir det skidor två nästkommande helger i rad så jag känner inte att jag går miste om någon skidåkning. Jag fick chansen att testa ett nytt pass på gymet i söndags och få tid till mina tyskastudier. Det där med tyskgrammatik är knepiga saker som verkligen tar sin tid men ack så nyttigt för mig. Det har varit en skön och lugn helg. Jag har njutit av det fina vårvädret.

6 comments:

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Visst är det underbart med lite vår?! Vad fina blommor du köpte hem, jag älskar små påskliljor. Det är så fina! Hoppas att du får en fin vecka! KRAM!

Annika said...

SÅ vackert och så vårligt.
Underbart.
Har inte sett en krokus än. Allt är ju försenat här. Ljuvligt fint.
Gillar också den där tidiga våren. Hoppas att den blir lång här iår. Man vet ju aldrig, det kan bara slå till och bli sommarvarmt också.

Påskliljor, blommorna jag älskar mer än tulpaner!!
:-)

Jag gillar inte smoothies, men din ser underbart god ut!!!

Kramar!!

Anne-Marie said...

Vackra vårbilder du bjuder på.
Eftersom vi inte haft någon vinter egentligen känns det så konstigt att det är vår (utan vinter) men jag förstår att du njuter av litet varmare temperaturer och vårblommor. Det var mörkt i morse. Men det var ju också ljust bra mycket längre igår.
Vilken god frukost du kunde avnjuta.
Kram!

Desiree said...

Charlotta, jag det känns helt underbart med vår i luften. Älskar det. Njuter av mina fina påskliljor.
Kramar!

Anne-Marie, tackar. På västkusten av USA verkar det väldigt märkligt med årstiderna just nu. Förstår att det känns konstigt då ni knappt har haft någon vinter och redan nu har svenska sommartemperaturer.
Kram!

Annika,jag förstår att det är försenat hos dig men nu verkar det ju vara stort omslag och att ni fullkommligt rusar in mot mot våren efter denna stränga vintern. Får hoppas på att ni slipper fler bakslag nu.
Kram!

Kattas Betraktelser said...

Underbart med den gröna sköna våren. Vackra bilder. Man får liksom vårkänslor att titta på dem. Här hos mig är det full vinter än. Kram

Suzesan said...

Grattis till den sålda lägenheten och att allt är fixat. Här är vi nästan exakt lika med er VÅRLIKT och det är för OSS mycket välkommet. Igår satt jag med shorts på balkongen och åt frukost. Perfekt. Allt i naturen signalerar vår. Till och med stackmyrorna har vaknat. Någon jag känner hade tagit bild. Såg en humla häromdan. Våren är så underbar när allt får nytt liv. Börjar om. Gillar allt nyvaket och de ljusa färgerna och ljuset. i klädaffären skrattade vi tillsammans får de nya vårfärgerna på kläderna och de som är SÅ MYCKET VÅR.

Kram
/Susanne