Thursday, March 5, 2015

Torsdagslista


Varför inte köra en hederlig gammal torsdagslista idag. Igår var jag på Swea mingel som vi har en gång i månaden alltid på resturang Vapiano. Avslappnad och kul. Man droppar in om man har tid och stannar så länge man behagar. Här träffar man både nya och välbekanta ansikten. Vi hade en kul brainstorming gällande idéer för höstens aktiviteter.

Även om några vårtecken har små smått börjat sprira så är det fortfarande vinter i Basel. Men vi har många fina och soliga dagar. Ingen snö alls som ni ser vilket passar mig perfekt då jag cyklar varje dag.

Det börjar dock kännas som våren är på G i luften .Igår var det hela +10 grader på eftermiddagen. Det liksom doftade vår i luften.


Basel är en stad som många cyklar i och staden är plannerad och gjord för cyklister i mångt och mycket. Cykelfiler finns det i princip överallt och på många ställen som här även speciella trafikljus som gäller för cykeltrafik enkom. Det är tydligt markerat för cykeltrafik vart man ska hålla sig och bilisterna är duktiga på att respektera cyklister. Jag känner mig betydligt säkrare och tryggare på cykel här än vad jag gjorde i Stockholm.

Lite hemmafix, kanske det ett vårtecken också när man vill piffa och göra om lite hemma. Tyckte det var tråkigt att många av våra fina böcker alltid stod längst ner i bokhyllan bakom en av fotöljerna så att man sällan såg dem. Tog fram dem så att de syns och så att man får lust att bläddra i dem. Nu får de stå på skänken brevid tv:n.


Vi bestämde oss i slutändan för att endast behålla ett par av gardinerna i köpte i tyskland. Det bidde de blå här i gästrummet som fick stanna. Tycker det blev fint med den blå och den vita vepan tillsammans i gästrummet. Det var lite kalt med bara den tunna vita vepan innan. Nu blev det mer ombonat.

 I sovrummet blev det en nygammal mix. Gjorde en rokad och bytte plats på de vita gardinerna vi haft i vardagsrummet och kombinerade dem med de bruna. De vita var för korta för vardagsrummet men här i sovrummet passar de perfekt.

Vi har sålt vår lägenhet i Stockholm och det skedde medan vi var i Florida så det firades redan där. Men det som verkligen är värt att fira är att vi fick en budgivning som gav oss ett riktigt bra pris och dessutom en hel del av det praktiskt löst. Vi hade plannerat att åka upp i Påsk till Stockholm och tömma lägenheten men eftersom hon som köpe var i väldigt stort behov av en snabb inflyttning så har hon redan fått flytta in och hjälp oss med att forsla bort en hel del av det vi inte vill ha kvar till Myrorna. Vi markerade vad vi ville ha kvar och resten har hon forslat bort. Vår föredetta hyresgäst fixade flyttstädning och eftersom den nya redan flyttat in behöver vi inte heller bekymmra oss om den delen. 

Nu har vi lite porslin i köket kvar att gå igenom, lite grejer i förrådet och sedan sedan ett träskåp som Calles morfars far snickrat som vi vill ha med oss. Detta ska vi ägna oss åt i Påsk men det stora jobbet med att städa och forsla bort möbler slipper vi, känns helt klart som högsta vinsten.

9 comments:

Miss Marie said...

Vad skönt att få lägenheten såld! Vi försöker sälja vår här i England, men marknaden är inte alls lika het här som i Sverige.

Jag saknar verkligen cykelfilerna i München! Sån bra cykelstad jämfört med England...

eastcoastmom said...

Jag är nybliven Swea! Bestämde mig för att testa ett år, NY Swea har en del kul aktiviteter.

Gardiner gör mycket för helheten, det ser mer färdigt ut.

Låter jättebra med lägenhetsförsäljningen, och att slippa en del av fixet!

Charlie sa ... said...

Grattis till en lyckad försäljning och att det ordnat sig så bra med städning, möbler, etc. Så skönt att ni kan bocka av det.

Njuter av dina bilder och ert fina hem, så snyggt med gardinerna. Jag var med i SWEA NY ett år men hinner inte nu. Gillar nätverk som är välorganiserade och där man kan mötas och hålla kontakten med olika aktiviteter.

Kram!!

Annika said...

Roligt med Swea. Jag var med i Swea DC, men gick ur. Borde kanske ge mig på det igen?
Ni verkar iaf ha det väldigt mysigt.
Älskar Vapiano fö.
Så skönt med lgh, att den är såld.
Vilken lättnad.
Gillar dina gradiner så mkt. Det blev verkligen fint.
Kramar!!!

Desiree said...

Marie, jag lovar att hålla tummarna för att ni får er lägenhet såld snart. Antar att Stockholm är en speciell marknad. Vi gjorde en hygglig och rejäl vinst på dessa två år som vi praktiskt taget inte bott där alls. Vi har inga planer på att flytta hem alls just nu och skulle vi ändra oss längre fram så är vi nog ändå inte intresssrade att flytta tillbaka till just den här lägenheten. Hur funkar det med cyklandet i England eller är det kanske ovanligt att man cyklar?
Kram!

Eastcoastmom, åh vad kul att du blivit Swea. Hjärtligt välkommen som Swea syster. Ja det är ju kul att kunan välja och hänga med på de aktiviteter som man är intresserad av. Kanske blir det nya kontakter som också kan bli till nya vänner så småningom.
Kram!

Lotta, tackar. Ja gudars så himla skönt att slippa flyttstäda och ta hand om massa möbler som vi ändå inte vill ha kvar. Känns som sagt som vi vunnit högsta vinsten genom att slippa undan från detta. Hoppas du har fått njuta och haft der riktigt gott under din semester. Ska ta och kika in på din blogg och njuta av dina underbara bilder.
Kramar!

Annika, tackar. Vapiano är perfekt och avslappnad ställe att träffas på och mingla. Vi träffas varje månad här och man kan ta sig ett glas vin och äta en bit mat här och sedan fara hem. Eller bara kika in snabbt och sedan fara vidare. Jag känner att jag träffar många spännande människor som varit med om saker jag finner lärorikt och intressant.
Kram!

Anne said...

Nyfiken höra lite mer, hur kan typiska SWEA aktiviteter se ut hos er? Hur ofta är det aktiviteter, möten och möjligheter att träffas? Jag förstår att det kanske är lite annorlunda för dig som är med i styrelsen, mer träffar och möten men för "vanliga" medlemmar, hur ofta erbjuds det möten och hur kan programmet se ut?
Gardinerna blev jättefina, mysigt, stilrent och snyggt! Gillar att ha dubbla gardiner sådär, två längder/vepor bredvid varann. Fint.
Beträffande lägenheten, jag minns jag läste nåt kort om det på FB då ni var o Florida. Det låter helt fantastiskt, inte bara att ha sålt lägenheten till ett superbra pris utan även att själva säljandet och det praktiska gått så smidigt som det gjort. Vad underbart det måste kännas, båda av snabb och enkel affär men också att faktiskt fått göra en vinst. Stockholmsmarknaden är pålitlig på det sättet, gör en inte besviken :)
Nu blir jag också inspirerad att faktiskt plocka fram fina, tjocka böcker och ha dem framme istället för undangömda i hyllor.
Kram!!

Desiree said...

Anne, tack så mycket. Kul att du gillar gardinfixet. Det känns väldigt bra att ha fått lägenheten såld till ett väldigt bra pris och dessutom att ha fått någon som tagit hand om en hel del av jobbet åt oss gör saker ännu bättre.
Jag mailar dig lite om Swea och hur det kan se ut beträffande aktiviteter.
Kramar!

Anne-Marie said...

Kul att fixa till litet hemma när det blir mer vårlikt och fler timmar med dagsljus.
Vilken tur ni hade med er lägenhet. Både pris och allt annat kring den. Antar att det kanske måste rapporteras till USA. ;)
Skönt att er vår är litet mer "stegvis". Hos oss skall det bli uppemot +20 till helgen vilket känns tidigt för en sådan värme. Vi ställer dessutom om till sommartid nu till helgen i USA.
Kram!

Desiree said...

Anne-Marie, ja visst får man lust att fixa lite mer när det börjar bli vår ute. Låter som full sommarvärme hos dig. Jag måste nog säga att jag föredrar då den kommer lite mer stegvis. Ja vilken huvudvärk du fått med all pappersexercis.
Stor styrkekram