Wednesday, March 18, 2015

What´s up?

 Vad händer här då just nu? 

Nu är våren här på riktigt. Vi har underbara vårdagar med ca 15 grader och sol, vårfåglar som kvittrar vackert. Barnen är ute på gatan och leker. Kvällen är ljus och mild, det doftar vår i luften. Man blir liksom glad över att se hur det knoppas och slår ut överallt just nu. 

Passat på att piffa och göra lite vårfint vid vår entré. Den gammla ljungen slängdes som stått i denna kruka hela vintern och dessa fina små vårblommor i rött och vitt planterades i krukan istället.

C åkte till Köpenhamn i måndagskväll och återkommer hem på onsdag kväll. Nytt kontrakt med läkemedelsjätte i Köpenhamn känns inte fel så att man kanske får tillfället att kombinera business med pleasure.

Jag jobbar vidare både på jobbet och med tyska grammatiken. Min kollega på jobbet har precis opererat foten denna vecka så jag får ensam hålla ställningarna inom vår marknadsförningsavdelning. 


Så här ser det ut framför dörren. Blommor och färg är något som alltid piggar upp och gör mig glad. 

Jag har sorterat och lagt undan de tjocka vinterkläderna i min garderob. Sommarplaggen får vänta lite men de där riktigt tjocka och varma kläderna har jag lagt undan till nästa vinter. 

Ikväll ska jag bege mig ut på stan för att träffa den nye svenska ambassadören. Han kommer till Basel för att hålla ett litet tal på Svenska klubbens årsmöte som jag tänkte vara med på just för att få chansen att få ett ansikte på den nye ambassadören. I Basel har vi förutom Swea också Svenska klubben som är en mixad svensk förening. När det gäller olika saker som hittas på så kompletterar Swea och Svenska Klubben varandra rätt bra. Vi i Swea ska även fira nationaldagen tillsammans med Svenska Klubben så det finns också en del sammarbetsprojekt mellan oss. 

Nu ska jag till jobbet iallafall.

5 comments:

Miss Marie said...

Härligt med Köpenhamn! C får söka jobb där så ni får bo där, har alltid tyckt att Köpenhamn verkar vara en så mysig stad att bo i! :)

Skönt med vårtemperaturer! Här vägrar de envist ta sig över 10-gradersstrecket...

Annika said...

Den där tempen runt 15 grader är en så bra temp på våren, tycker jag.
Det behöver inte bli varmare ändå i mars.
Jag blir också glad av allt vårligt omkring mig. SÅ härligt.
OCH just lukten...
Mmmm...
Älskar den.
Fina blommor du har. Jag har inte börjat göra iordning ngt alls ute än, men det kommer. Det ska bli härligt.
Kramar!!

Saltistjejen said...

Så underbart med vår! Jag tycker att jag saknar just den där vårkänslan här eftersom man inte kommer från ngn mörk kall lång vinter. Men så är det ju.
Vackra blommor också! Vi håller på lite med vår uteplats nu och ska plantera där. Jag tycker det är så härligt!
Kul med Köpenhamntrippen för C. Det var länge sedan jag var i Köpenhamn men gillar den staden. Kanske inte vintertid dock. Men våren!
Kram!

Desiree said...

Marie, jag håller helt med om att Köpenhamn är en jättefin stad. Skulle gärna se mer av Köpenhamn så jag hoppas på att kanske kunna följa med på några businesstrips.
Kram!

Saltis, tack. Det har inte varit så sträng vinter här i år men våren känns ändå helt underbar. Dessa ljumma fina ljusa vårkvällar då man hör koltrasten sjunga fyller mig med lycka. Köpenhamn är en härlig stad men jag trivs att bo på dessa sydliga bredgrader så längre norrut är jag inte direkt sugen på att flytta just nu. Men jag besöker mer än gärna Köpenhamn.
Kram!

Annika, ja det känns helt perfekt nu. Känns nästan varmt när det blir 15-16 grader. Fortfarande något kyliga morgnar så då behöver man jackan och vantarna men när jag cyklar hem känns det som sagt riktigt varmt.
Kram!

Anne-Marie said...

Har ni alltså inte frost längre? Antar att nätterna kanske är litet varmare eftersom blommorna klarar sig. Vi har fortfarande rätt kallt på nätterna även om dagarna är ovanligt varma för mars.
Kul att ni har klubbar med svenskar. Det har jag alltid saknat där jag bor. Ingen som helst svenskanknytning finns egentligen här.
Kram!!