Monday, March 16, 2015

Skidåkning kring Gstaad och i Adelboden

Då har vi avslutat skidsäsongen för i år med en riktigt bra och fin weekend i backarna kring Gstaad. Vi känner oss mätta, nöjda och belåtna med den skidåkning vi hunnit med under 2015. Påsken firar vi i Sverige och efter Påsk blir det nog ingen mer skidåkning för vår del. Våren har ju redan börjat komma igång och då börjar man känna sig ganska klar med vintersport. Vi känner att vi hunnit åka tillräckligt i år för att vara nöjda. Det har blivit några helger och några dagsturer.


Det var en trevlig helg tillsammans med våra kollegor. Detta året var roligare för mig även om jag följde med förra året eftersom jag nu kände betydligt fler. Varje år ordnar vårt företag en skidresa för dem som är intresserade. Man betalar själv för boende, liftkort och middag men middagsdryck bjuder företaget på. Det är alltid kul att göra något tillsammans utanför jobbet. Man lär känna varandra på ett annat sätt.

Det blev ett riktigt bra avslut på säsongen vädermässigt som är av stor betydelse. Detta blev faktiskt den bästa skidhelgen för säsongen för mig. Det är en härlig känsla när solen lyser och det är lagom kyligt utan att blåsa för mycket. Skidåkningen blir betydligt mer njutbar då. Strålande sol och god sikt då är det på topp.


Vi bodde i granne med Gstaad i en liten by som heter Zweisimmen. En sådan där riktigt liten men charmig lantlig by med i stort sett bara en huvudgata. Utsikten från vårt hotelfönster var inte helt fel med morgonsolen som lyser på de snöklädda bergen. Gstaad är å andra sidan ett riktigt lyx ställe dit kändisar och mångmiljonärer flockas. 

Här står C med två av våra kollegor och studerar pistkartan. Vi var sammanlagt kring 25 stycken som var med på skidresan. I backarna åkte vi i olika smågrupper. Första dagen åkte vi ett gäng på ca 6 personer ihop och andra dagen var vi fyra som valde att prova på backarna i närliggande Adelboden. 

Under denna helgen har jag fått chansen att prova på två olika skidsystem. Första dagen åkte vi backarna kring byn där vi bodde. Andra dagen valde vi att åka till Adelboden som låg ca 15 minuters bilresa från vår by. Adelboden hade betydligt fler backar och var ett större system. Breda, fina och välpreppade backar. Förvisso ganska branta men fina. En utmaning på lagom nivå för min del. Glad att jag avslutade säsongen här och inte började säsongen här för då hade jag nog tyckt att det var lite väl brant. Ett väldigt modernt och välfungerande skid och liftsystem. Underbart när de kör med uppvärmda säten i stolsliftarna.


Inte fel att sitta utomhus och äta lunch i solskenet heller. Det finns gott om olika lunch stugor på olika håll i backarna, lika väl längst ner som längst upp.

Jag är väldigt nöjd med både helgen och hela säsongen. Man märker att våren är på väg även här i backarna för på sina håll börjar det bli fläckar med gräs som dyker upp lite här och var. Skidsäsongen håller väl på 2-4 veckor till och sedan stänger de ner, tar paus och öppnar upp för sommaren med hike och mountain bike. Fast båda dessa system låg relativt nära varandra så låg de på olika höjd. Backarna kring byn där vi bodde låg på lägre höjd och man fick använda sig av mest konstsnö via snökanonerna medan backarna i Adelboden låg tillräckligt högt upp för att det fanns tillräckligt med äkta snö kvar.

Nu har vi packat undan våra skidor för säsongen så nu välkommnar vi våren med öppna armar.

5 comments:

Miss Marie said...

Vad härligt det ser ut! Underbart!

eastcoastmom said...

Vilka underbara vyer! Vi har också packat undan våra skidor för denna säsong.

Annika said...

SÅ härligt! Underbara bilder.
Men, ja, nog förstår jag att skidsäsongen börjar kännas avslutad. Allt har sin tid...
Kramar!!

Taina said...

Du HIMMEL vad vackert det är! Lite annorlunda än Butternut, hahahahaha!
Kul att det ordans resor med jobbet. Jag antar att de flesta är någorlunda duktiga skidåkare eftersom de bor i närheten. En annan skulle få skrika "Akta i backen! Finska attacken!"

Sverige i påsk? Jag åker dit i nästa vecka. Handlar nog lite gott till påskäggen då...

Kram kram

Desiree said...

Marie, tack. Det var verkligen på topp både vad gäller vädret och åkningen liksom backarna.
Kram!

Eastcoastmom, det känndes lagom för oss nu. Känner att vi har åkt tillräckligt och är nöjda och mätta som sagt. Nu får det bli vår på riktigt.
Kram!

Taina, hihi ja lite högre toppar kanske ;-)
Vyeerna när man når Alperna är mäktiga och imponerande. Jag tröttnar aldrig på dessa vyeer. Finns gott om duktiga skidåkare här.
Låter som en god idé att handla lite gott till påskäggen då du är där nästa vecka.
Kram!

Annika, ja allt har sin tid precis som du säger.
Kram!