Thursday, March 12, 2015

Torsdag igen, redan

Jag fortsätter att njuta av våren på alla sätt. Vi har haft helt ljuvliga vackra vårmorgnar med fågelkvitter och solsken. Har haft solglasögnen på mig varje morgon till jobbet denna vecka. 

Forsätter njuta av alla vackra tulpanbuketter som finns nu. Tycker de blir riktigt vackra då blommorna slår ut helt, blir tunga och hänger vackert över kanten på vasen.

C kom hem ordentligt i tisdagskväll. Underbart att få hem honom igen. Killarna hade haft det riktigt bra både i backen och stugan. De hade turen att få njuta av att åka i riktigt vackert väder.

På fredag blir det mer skidåkning. Kanske rentav säsongens sista. Vi åker till Gstaad över helgen för att åka tillsammans med våra kollegor på jobbet. Varje år ordnar vårt företag en skidresa för dem som är intresserade. Det är olika platser varje år och brukar vara mellan 30-40 personer som följer med. Man får även ta med sig sina respektive eller familjer. 

Igår kväll hade jag alla 8 härliga Sweor hemma hos mig på styrelsemöte. Vi har styrelsemöten en gång i månaden hemma hos någon av oss  och värdinnan för kvällen får bjuda på något gott. Brukar bli effektiva och trevliga kvällar.

Sparristider nu. Finns både vit och grön sparris och folk älskar sina sparris här. Den stora klassikerna är vit sparris med Hollandässås. Jag älskar grön sparris som steks och fortfarande är knaprig med lite hyvlad parmesanost på.


...och det är också jordgubbstider.  De här jordgubbarna är inte alls dumma. Fina, söta och saftiga. Helt ljuvliga.

Det har även dykt upp rabarber i butikerna. Blir sugen på att göra en rabarberpaj.Idag mumsar jag på mannagrynsgröt med färska hallon och vaniljkrydda. För det mesta består min standard frukost veckodagar av yoghurt med frukt och mussli. De dagar jag jobbar så brukar jag äta frukost på jobbet framför datorn. 

Idag ska jag packa inför skidresan. Vi sticker fredagkväll för att vara redo för backen när liftarna öppnar lördag morgon. Vi får med oss två kollegor i bilen. Det är faktiskt ett flertal som åker upp redan på fredagkvällen.

Mycket annat som ska hinnas med på dagens agenda också. Har mycket tyska som jag måste förbereda inför måndagkvällens seminarium speciellt som vi är bortresta hela helgen. Ska ner på stan och byta en jacka jag köpt som jag kom på var lite onödig. Men solen skiner över Basel idag och det är en alldeles underbar vårdag.


7 comments:

Miss Marie said...

Ja herrejösses, nu finns det gott om godsaker i affärerna! Sparris, jordgubbar, rabarber, mmm! Äntligen! :)

Desiree said...

Marie, ja nu är våren här och det känns underbart :-)
Jag jublar.
Kram!

eastcoastmom said...

Rabarber har jag inte sett här ännu, längtar!
Gstaad ska väl vara väldigt tjusigt, kan nog bli kul.

Anne-Marie said...

Vackert även med tulpaner som nästan är utblommade.
Mannagrynsgröt var mycket länge sedan jag åt. Får nog gå tillbaka till min barndom.
Hoppas ni får en riktigt fin skidresa!
Kram!

Annika said...

Tulpaner är verkligen fina, även då de börjar bli lessna.
OCH vad härligt att åka skidor. KAN tänka mig att det är underbart nu när det är varma dagar. Oj vilken upplevelse.
Önskar dig en jättefin helg.
Kramar!!!

Charlie sa ... said...

Å, härligt med skidåkning!! Så avis, skulle gärna vara med ;)

Ljuvliga tulpaner! Sparris finns till kanonpris nu här...köpte just en knippe. Underbart med vår!

Må så gott och önskar er en jättefin helg!

KRAM

Hemma på Sjuan said...

Vackra blommor och jordgubbar åh vad jag längtar. Ha en bra start på veckan, kram Suss