Monday, March 23, 2015

Oväntat besök, vårlycka och en perfekt helg

Godmorgon, ny vecka. Vi har haft en superskön hemmahelg. Precis vad vi behövde kände vi båda. Egentligen skulle vi åkt till Chamonix och åkt skidor denna helgen men med tanke på att det blivit både mycket resor och mycket skidor på sistone i synnerhet för C så är vi glada att vi fick denna hemmahelg istället. Ärligt talat känner jag mig mätt på skidor nu. Nu är våren här och det känns helt rätt att ha lagt skidorna på hyllan.

Torsdagmorgon ringde en av mina bästa vänner på min telefon och talade om att hon var på väg till Basel på business. Så torsdagkväll fick jag lyxen att ha över henne på sponanmiddag. Jättekul. Första gången L var här och jag hoppas att det nu blir fler gånger.


Lite hemmafix, en skön , lång och lyxig söndagsfrulle. Lördagen var C ute och cyklade medan jag körde ett extra träningspass på gymmet. Det har varit superfint vårväder här under veckan men nu under helgen har det varit rätt grått. Men vi var iväg och köpte jord och frön. Nu har C sått det som ska bli örtaträdgården.

Det var inte riktigt rätt väder för att göra iordning uteplatsen ännu så det får vänta till efter Påsk. Jag putsade alla våra fönster, pust. Jobbigt men det blev väldigt fint.


Men våren är absolut här. Det har fullkommligt exploderat vad gäller blommor och knoppar.
Påsken närmar sig med stormsteg. Vi far hem till Stockholm på lördag och tillbringar Påsken där. Det var absolut skönt med en hemma helg med tanke på att det varit mycket packa och packa ur väskor på senaste. 

Idag fortsätter det härliga vårvädet i Basel med solig och fin måndag.

6 comments:

Miss Marie said...

Vad vårlikt det är hos er!

Annika said...

Men så fint och vårligt ni har det.
Blir avis. Så ser det INTE ut här ännu. Jättefina bilder!
ÅÅÅÅÅ!! Jag längtar tills vi får den ljuvligheten.
Nej, ingen ide att skynda på uteplatser etc. Inte hos mig heller. Tar det i mitten av april, som jag brukar. Då hoppas jag även kunna plantera och fixa.
Förstår att skidorna spelat ut sin roll för iår.
Ha en fin måndag!
Kramar!!

Anne-Marie said...

Ni har verkligen vår nu hos dig. Hos oss slår allt ut med rekordfart och allt är rekordtidigt. Som jag skrev hos Annika är detta väldigt tidigt. För 4 år sedan efter jordbävningen i Japan hade vi 1 meter snö denna tiden i mars och instundande vecka lär vi få uppemot +25! Ur led är vädret.
Verkligen mysigt att få en träff sådär med någon man tycker om.
Just det ja, det är påsk snart. När man bor i USA tänker man liksom inte riktigt på påsken.
Kram!!

eastcoastmom said...

Svårt avis på att ni har blommande vår hos er!

Desiree said...

Marie, ja det är så vackert och skönt ute just nu. Man får verkligen vårkänslor.
Kram!

Eastcoastmom, hoppas det kommer igång hos er snart och ni slipper fler bakslag av vintern. Den har varit lång och sträng.
Kram!

Anne-Marie, förstår att det mesta slår ut med rekordfart med sådana sommartemperaturer som ni redan har i dina trakter. Lite synd när det går allt för fort. Men man får njuta ändå för man rår ju inte på klimatet.
Kram!

Annika, jag har förstått att vi ligger lite före här jämför med Amerikanska östkusten .Men ni har verkligen haft en lång och sträng vinter som sagt. Våren kommer igång när som helst hos er. Extra efterlängtad då den kommer lite senare.
Kramar!

Charlie sa ... said...

Underbart Desiree! Ser så vårligt och härligt ut. Känner nästan doften hit ;) Låter perfekt med hemmahelg, träna, fixa, koppla av och så träffa din vän.

Avis att ni ska till Stockholm över Påsk, det är så fint.

Stor kram min vän


Lotta