Friday, April 10, 2015

Fantastisk Vår!

Känns helt underbart att ha åkt hem till våren här i Basel. Vi återvände till full grönska här i Basel. Här håller träden på att slå ut för fullt här och det blommar vackert precis överallt. Man blir helt lycklig över allt det vackra som naturen bjuder på. Idag har det varit hela 18 goa grader! Rena sommardagen har det kännts som. Cyklade hem från gymmet i bara t-shirt. Nu är våren verkligen här det är nästintill försmak på försommar. 

Jag vill tacka er alla så väldigt mycket för er omtanke. Det värmer i hjärtat. Min mamma tar än så länge små små steg framåt när det gäller återhämtande. Jag tar en dag i taget så får vi se vad som händer. Stort tack igen till er alla gulliga fina bloggvänner. Grannes knallgula Forsythia står i full blom. Skira drömmar i rosa. Massor med fruktträd står nu i full blom. Detta varar ju bara en kort period men ack så vackert.

 I rabatterna överallt blommar det mesta och gräsmattorna är gröna. Gräset klipps redan i parker och runt om i trädgårdarna i grannskapet.

Något annat som är helt ljuvligt är de ljusa milda vårkvällarna. Underbart att höra fågelsång och veta att det är ljust en bra bit efter att man kommit hem från jobbet på kvällen. Just nu är det ljust ända fram till 8:30 åtminstonne.

Magnoliorna står i sin allra vackraste skrud just nu. De är nästan så de redan börjat blomma över. Hade med mig kameran härom morgonen då jag cyklade till jobbet och var tvungen att tvärstanna då jag såg hur vackert solljuset silades genom grenarna på detta Magnoliaträd.

 Fler träd som bjuder på skira rosa drömmar. Känns underbart att kunna vara hemma och njuta av att plugga i vårsolen dagar som dessa.5 comments:

Suzesan said...

Så härliga bilder. Nu längtar jag efter de där blommorna. Nåt att se framemot. Här börjar våra träd och buskar bli gröna. Bästa tiden nu.

Ett steg i taget är bättre än INGET. OMtankar igen till dig

Kram
/Susanne

Annika said...

De där bilderna på magnoliorna är ljuvliga. Just solen som silas igenom blommorna. ÅÅÅÅ.
Jag kollade just ett stort magnoliabestånd vi har idag, men de är ännu inte riktigt utslagna. Förstår att du tvärbromsade med cykeln. Kwanza-körsbären längst ner är jag galen i!!
Så bra att det är små, försiktiga steg framåt. Hoppas att det går fortsatt bra.
Stora, stora kramar och trevlig helg!!

Anne-Marie said...

Så fantastiskt vackert det är med alla blommande träd. Våra fick kanske ett litet avbrott när snön kom.
Man kan titta på dessa skira blommor hur länge som helst. :)
Skönt att din mamma tar små "baby steps".
Stor kram!!

Charlie sa ... said...

Vilken grönska och blomsterprakt! Connecticut ligger helt klart efter.

Vad fint att din mamma mår en aningens bättre. En dag i taget! Tänker på dig.

Varm kram!

Desiree said...

Susanne,tack så mycket. Ja visst är det härligt när naturen börjar skifta vackert i grönt och allt blommar. Helt underbart.
Kram!

Annika, Kwanza-körsbären det är så de heter, vad bra att jag fick lära mig det. De är otroligt fina.
Varma kramar

Anne-Marie, du har så rätt i att man kan stanna och titta på dessa hur länge som helst.
Kram!

Lotta, tack så mycket vännen. Jag är säker på att våren snart kommer ikapp hos er med stormsteg.
Varm kram