Monday, April 20, 2015

I ett hav av vita blommorEfter regn kommer solsken och det stämmer väl. Det är så vackert ute nu. Precis allt blommar. Vi gjorde en liten road trip i lördags och for ut på landet. Alla gröna kullar runt om Basel kantas nu av vita träd som blommar i varje sluttning. Gnistrande vita. Det kommer en vindpust och hela luften fylls av små vita blomblad som liksom snöar ner runt om en. 

Gröna fält. Små slingriga vägar och äppelodlingar. En fotosafari som var som balsam för själen. Vill gärna dela med mig av allt det vackra.

Jag tänker på Jonatans och Skorpans Nangijala och körsbärsdalen när jag ser och befinner mig i detta vackra landskap.

De Schweiska kossorna lever verkligen det goda livet här och tas väl om hand. Frihet och grönbete. Den Schweiska bregottfabriken är sysselsatt.


 Hela världen här ute lyser i grönaste grönt och vitaste vitt. Jag fylls av glädje och lycka att se allt detta vackra. Man befinner sig i ett hav av vita blommor.

 De gula maskorsorna lyser fint med sin gula färg också.


 Gräset vajar i vinden. Det blir nästan som vågor på havet när man ser hur vinden sveper genom det höga gräset.


 Ett litet vitt hus i dalen med sina äppelodlingar. En vacker grusväg som leder till en bondgård. Finns gott om små ställen där man kan stanna till och köpa färska ägg, grönsaker och frukt när man kommer ut på landet.


 Rapsfälten lyser också otroligt vackert redan nu med sin intensiva gula färg.


Ny vecka med mycket sol enligt prognosen-det gillas. C ligger tyvärr deckad i en kraftig förkylning som bröt ut igår. Jag hoppas innerligt att jag klarar mig. I synnerhet som vi denna vecka får gäster och riktigt goda vänner som kommer och hälsar på oss på torsdag. 

Förutom vår fotosafari har vi ägnat helgen till att fixa mer med altanen. Plantera fler blommor och kryddväxter. Jag fick chansen att testa ett nytt och riktigt kul pass igår på gymmet som hette Core Bar. Jag gillar att de ibland bjuder in lite gäster och så får man chansen att testa lite nya grejer.

11 comments:

eastcoastmom said...

Underbara vårbilder! Så långt är inte våren kommen här.

Annika said...

Åh Desiree!! SÅ vackra, vackra bilder!!!
Underbart!!!
Plommonträd tror jag att de där kritvita är, och sen äppelträden förstås. Äppelträden är på stor ingång här också.
Den vackraste tiden kommer nu i dessa dagar.
Älskar bilderna över alla dalar du visar, och bilden med vägen som slingrar sig. Man vill bara hoppa in i dem!!!
Kramar!!

Annika said...

Otroligt vackert med maskrosbilden! Och gräset! Som man tänker sig Schweiz. Håller timmarna för att du slipper förkylningen - jag håller just på att bli av med min...

Annika said...

Otroligt vackert med maskrosbilden! Och gräset! Som man tänker sig Schweiz. Håller timmarna för att du slipper förkylningen - jag håller just på att bli av med min...

Kattas Betraktelser said...

WOW vilka härliga bilder och vilken underbart vacker natur. Grönskan är bedårande vacker. Maskrosorna är fantastiska. Kram

Anne-Marie said...

Naturen i Schweiz är helt fantastisk. Vilken "vitamindos" av natur ni fick. :)
Kossorna måste verkligen må bra av att få vara ute och beta och vandra på grässluttningarna.
Maskrosor är också vackert - och de är dessutom nyttiga.
Hoppas att du klarar dig från förkylningen.
Skickade ett email till dig om skatterapportering osv.
Kramar!!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Vilka underbara bilder! Våren har inte kommit lika långt här i Sverige men den är verkligen på väg. Så välbehövligt! Kram!

Desiree said...

Eastcoastmom, ni kommer säkert ikapp snart. Den där första grönskan är så himla fin.
Kram!

Annika i Reston, åh så kul att du gillade dessa bilder så mycket. Det finns så mycket underbara fruktträd som blommar just nu som du säger. Allt från äppel, plommon och körsbär. Det var verkligen som balsam för själen att få komma ut hit och fota.
Kramar!

Annika, tack. Krya på dig och hoppas du blir helt frisk snart. Ute på landet är det så vackert. Jag älskar att bo här för att det finns så mycket vacker natur runt knuten. Jag tyckte också att maskrosorna var jättefina där de lyste så vackert med sin gula färg mot himmelen.
Kram!

Anne-Marie, yes hoppas att jag slipper undan med tanke på att vi får gäster från Stockholm på torsdag och plannerat att åka upp lite i alperna med dem under helgen. Kossorna har det bra här det är kanske därför osten är så god ;-)
Kram!

Katta, tack så mycket.
Kramar!

Charlotta, skönt att den är på G. Jag märkte att det var skillnad då vi var i Stockholm i påskas. Insåg att vi kommit en bra bit längre här i Schweiz.
Kramar!

nilsandsofia said...

Oj vilka helt fantastiska varbilder Desiree! Sa vackert och gront! Och vitt :-). Det ar sanneligen en fin tid pa aret just nu och den har varen har varit sa solig att vi verkligen njuter av den. Forra aret regnade precis hela april och stora delar av maj bort for oss och da kanns det som om man missar hela den har vackra perioden pa nagot satt.

Sa ledsen jag blev av att hora att ni mamma ar sjuk. Sa oroligt for er alla. Jag hoppas att hon snart mar battre!!

Kram

Taina said...

Men hur kan ni ha så mycket vår redan??? Härligt med så många utflyktsmål. Skulle vilja skicka en del bönder härifrån och studera kossornas liv i Schweiz!

Kramar!

Desiree said...

Millan, vad kul att du tycker så mycket om de vackra bilderna. Tack för din omtanke angående min mamma. Ja vi hoppas alla att hon snart kommer att må bättre. Jag hoppas ni får en riktigt fin vår i år i England.
Varma kramar!

Taina, jag antar att vi inte behöver tina upp först som troligtvis USAs hela östkust behöver efter den extremkalla vinter ni haft i år igen. Ni har verkligen haft svåra och rejäla vintrar de senaste åren. Jag hoppas ni får en riktigt fin vår som kompensation för detta.
Kramar!