Wednesday, April 22, 2015

Så här fint blev det på altanen

Älskar vår altan. Den blir som ett riktigt inbjudande sommarrum att hänga i. Den perfekta oasen att hänga med vänner, grilla eller bara ligga och läsa. Dessa dagar som vi har nu med solsken och ca 20 grader är helt ljuvliga. Vi hoppas att det fina vädret håller i sig nu när våra vänner från Stockholm över helgen.

Stackars C ligger fortfarande däckad i sin förkylning och har haft feber sedan söndags eftermiddag. Men han börjar sakta bli bättre så förhoppningsvis är han betydligt piggare till imorgon. 

C gillar att påta i jorden så han har sått kryddväxter till mig som han håller på att driva upp från frön. Men i väntan på dessa så köpte jag även några plantor med diverse kryddväxter. Älskar att ha tillgång till färska kryddor. Perfekt att kunna gå ut och körda lite av det man behöver till maten.


Naturligtvis blev det en hel del blommor också som C planterat i balkonglådor. Nu har vi vackra blommor på båda våra balkonger. Vi har nämligen en lite mindre balkong på nedreplan som vi inte brukar sitta på så ofta. Den stora är betydligt mer inbjudande. 

Har ni balkong eller uteplats? Skulle ni kunna tänka er att leva utan en sådan? Jag känner att jag absolut inte kan tänka mig att bo utan balkong eller uteplats. Nu vill jag gärna ha en större balkong som den vi har. Vi har bara bott i en lägenhet utan balkong och det känner vi att vi inte gör igen. 


Några kvällsbilder i skymningsljus som jag tog förra veckan då vi var hemma hos våra vänner på vietnamesisk middag. Det är något så vackert och speciellt med både skymning och gryning.

Hiss eller diss för ljusslingor efter jul? Själv har jag inget emot lite sådana här slingor som jag tycker blir mysiga ljuspunkter. Vi har en ljusslinga fäst på vår spalje som hänger bakom utesoffan. Den tycker jag lyser upp fint med lite mjuk mysbelysning om kvällskvisten då man sitter där ute.

Nu måste jag fara iväg till jobbet. Ha en fin dag allihop.

6 comments:

eastcoastmom said...

Så fint! Gillar ljusslingor, det beror ju på var de sitter. I en gran eller träd betyder jul för mig.

nilsandsofia said...

Jattefint! Vi har en balkong/altan och aven en uteplats langst nere i tradgarden. Alskar bada platserna och spenderar sa mycket tid jag kan dar under varen och sommaren.
Alskar att ha farska kryddor pa altanen precis utanfor koket sa att det bara ar att ga ut och klippa till maten. Mina stackars blomlador har dock inte planterats annu sa nu ser det lite trist ut. Men det kommer.

Sa lustigt att du skriver om ljusslingor for jag haller pa att kika efter en till var altan. Blir nog ingen slinga utan 'sma ljus' men jag tycker det ar fint med bada.

Kram!

Annika said...

Hiss på ljusslingor. Har sådana på decket också, men de är inte det minsta juliga.
Så jag tycker bara att det blir mysigt under mörka sommarnätter att tända lite kulörta lyktor. Precis som med din ljusslinga. Har den inte tänd varje natt som under jultiden. Utan bara om vi sitter där då mörkret fallit.
Jag skulle INTE vilja leva utan uteplatser och/eller balkong. INTE!!
Jag har blivit så tillvand och älskar att gå ut och sätta mig på antingen framsidan eller baksidan.
Älskar er balkong, såååå mysig och inbjudande.
Kramar!!

Desiree said...

Eastcoastmom, ja sitter de i en gran så är det absolut julkänsla. Men kan nog tänka mig att ha ljusslingor med lite större lampor i träd eller mellan träd om sommaren utan att jag förknippar med jul.
Kram!

Annika, hi hi tänkte nog att du skulle ge dem tummen upp. Jag gillar olika ljusslingor jättemycket också :-)
Jag funderar på att försöka hitta några snygga kulörta ljusslingor till altanen. Nu har vi blivit så bortskämda att jag knappt kan tänka mig någon mindre altan eller uteplats än den vi har och den är ändå på ca 15 kvadrat. Jag hade gärna haft en ännu större. Ditt underbara deck känns som en bra storlek. Önskar vår altan hade varit lite större ungefär lika stor som ditt deck.
Kram!

Millan, hoppas du hittar en fin ljusslinga. Låter jättefint med en med småljus i. Jag älskar sådan där lite mys och stämningsbelysning av olika slag. Låter som ni har en riktigt fin uteplats att njuta av under sommaren. Sådana är guld värda.
Kramar!

Anne-Marie said...

Ni har en jättefin balkong tycker jag. Och ni har lyckats utnyttja utrymmet riktigt bra också.
Härligt med egna kryddor. Att plocka och sedan äta med en gång är ju något helt annat än att köpa i affären.
Visst kan man ha ljus och ljusslingor även om det är sommartid.
Kram!!

Suzesan said...

Härligt. Jag har balkong. Har en gång bott utan men det vill jag aldrig mer göra om. Jag skulle vilja ha en JÄTTESTOR. Nu har jag en vanlig men inte den minsta men långt från er . Skulle trivas om jag hade en sån som eran men större är ju ännu bättre. Minipetunior är söta. Jag drev fram egna petunior en gång. Oj vad många jag fick. Men sånt pillerijobb med dem. Fröna är ju "osynliga" så små. Men roligt var det när det var mina egna. Petunior är härliga för de doftar så gott om natten och kvällarna.
Fin utsikt över stan

Kram
/Susanne