Thursday, April 23, 2015

Mitt vackraste Basel

Jag har varit ute med min kamera igen. Svårt att låta bli när det är så mycket vackert som blommar. Den blomstertid är HÄR och NU.

 Dessa underbara körbärsträd, denna rosa mjuka underbara värld.

Min grönskande lövtunnel har slagit ut igen. Älskar att cykla genom denna allé den är som en underbar grön tunnel som sagt.

 Alla bladen på de flesta träd har slagit ut här redan. Basel är grönt.

Jag gillar husen kring vårt område . Söta radhus i Engelskstil. De är charmiga. Basel består mest av just sådana här områden. Inga direkta områden med höghuskomplex. Det gillar jag. Men ett stenkast bort i Frankrike finns det en hel del höghuskomplex. Väldigt olika hur man tänkt och gjort vad gäller arkitekturen. Dock väldigt glad över att bo här på den snygga och charmiga sidan.
 Grönt och rosa.


 Sprudlande vårkänslor infinner sig. Bakade en god rabarberpaj här omdagen.

 Äppelblom också det lika fint och ljuvligt som körbärsblommorna.


När jag stod med kameran och fotade syrenerna nedan så kastade jag en blick över staketet jag stod vid och insåg att framför mig låg denna underbara trädgård. En sådan här fin och vacker grönskande oas skulle man ha någon dag.

Här har nu också syrenerna slagit ut. En alla sinnen fylls av vårkänslor. Det doftar vår och försommar.

Kolla in denna maffiga Wisteria eller Blåregnet. Den upptar hela fasaden på det här huset. Så häftigt med dessa stora blå blomklasar.

Man får njuta av allt som blommar just nu. Underbart är kort. 

Ikväll anländer våra gäster. Kärt besök och återseende. Ska bli jättekul att få en hel helg med några av våra bästa vänner. Det blir första gången som de kommer hit. Vi plannerar att köra lite vinprovning i Alsace och även åka upp i alperna. Tyvärr ser vädret sisådär ut för helgen men imorgon ska bli fint iallafall.

Ha en underbar helg!

7 comments:

Miss Marie said...

Vad vackert det är!

Anne-Marie said...

Verkligen vackert i Basel just nu. Och det är så lummigt och fint dessutom.
Gillar precis som du stilen på husen. De har charm tycker jag.
Ha en fin helg med era goda vänner.
Kram!!

Madeleine i USA said...

Så fina bilder! Våren är något alldeles speciellt.
Ha en fin helg!

Desiree said...

Marie, ja det är otroligt vackert just nu.
Kram!

Anne-Marie, jag älskar denna tiden på året. Helt fantastiskt.
Kram!

Madeleine, tack.
Kram!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Alldeles ljuvliga bilder, som alltid! Och vad kul med besök, jag hoppas att ni har haft en superfint helg och att vädret blev bra, trots allt. Kram!

Charlie sa ... said...

Ni har kommit ännu längre med våren än här i CT och NYC! Så grönt och vackert Desiree. Älskar tulpaner i olika färger och så syrener på det med...wow!

Hoppas ni haft en härligt och skön helg med era vänner. Vi har ett litet gäng som kommer in snart...vi tjejer ska åka iväg på en liten weekend ihop. Det ser jag fram emot.

KRAM!

Suzesan said...

Ljuvligt. Oj en sån vacker wisteria/Blåregn. Såg en sån bild häromdan på en ännu större från "Secret London" Annie Lennox som hade bild på det.

Syrener åh jag nästan känner doften:) Här hos oss är grönt nu men i lagom takt. I tid. Det slår ut som ett träd efter det andra. Bästa tiden nu.

Kram
/Susanne