Wednesday, April 8, 2015

Tillbaka i Basel efter Påsken i Sverige

Vi är nu tillbaka i Basel efter Påskfirande i Sverige. Det har varit en intesiv vistelse med tömning av vårt källarförråd och tid med familj och vänner. Tyvärr blev min mamma allvarligt sjuk precis då vi kommit hem så just nu orkar jag inte skriva så mycket. Känner mig minst sagt omtumlad. Men samtidigt så kanske är det just det normala som att skriva här som jag kan behöva. Det går lite upp och lite ner just nu som sagt. Vardagens normer och rutiner är ändå på många sätt de där sköna och trygga stöttepelarna man kan luta sig mot.

 Våren hade inte alls kommit lika långt i Sverige som i Basel. Lite snödroppar och några krokusar hade precis börjat kika upp ur marken.

 Vi hyrde bil denna gången direkt från Arlanda vilket funkade väldigt smidigt. Det fick plats mer än vad man kunde tro i denna Golf. För oss blev det några rundror till tippen då vi tömde vårt källarförråd.


Inte så mycket som blommade utomhus men äppelkvistarna hemma hos mina föräldrar blommade vackert inne.


Det var inte många soliga dagar vi fick. Lördagen då vi anlände var fin men sedan var det helt bedrövligt väder hela söndagen och måndagen med rejält av regn och rusk. Långfredagen bjöd dock åter på lite solsken.

Vi bodde också några dagar hos svägerskan med hennes familj. C´s föräldar kom upp från södra Sverige så vi fick tid tillsammans hela gänget. En av dagarna då det var fint väder passade vi på att åka ut till Lida naturreservat och gå en promenad samt grilla korv.


Ingen direkt värme i luften och vattnet var självklart iskallt men det var vackert.


Några små Tussilago kikade upp och lyste vackert i vårsolen.

Korvgrillning utomhus blev riktigt mysigt och gott. Svägerskans make hade gått på korvkurs och hade med sig korvar han gjort egenhändigt som var vädligt goda.
Eld är något som alltid är vackert att titta på. Jag tror dock ändå på att när vi ställs inför svåra stunder att det ändå kan föra något gott med sig i slutet. Jag tror och hoppas på det. 

11 comments:

Anne-Marie said...

Typisk vår i Sverige verkar det som.
Vårblommorna tycker jag är bland det allra bästa med våren. Saknar vit- och blåsipporna.
Att ha några invanda rutiner tror jag kan vara bra när det "svajar" i livet.
Hoppas att allt går bra med din mamma.
Stor kram!

Miss Marie said...

Nej, vad tråkigt med din mamma! Hoppas på en bättring snabbt.

Vi hade fint väder över påsken, konstigt att det kan vara sådana skillnader! Egenhändigt gjorda korvar att grilla låter gott!

Annika said...

Känner så för och med er vad gäller din mamma. HOPPAS att hon snart bättrar på sig. Att skriva av sig kan nog hjälpa, men du känner själv vad dom känns bäst.
Håller ALLA tummar.

Vilken COOL grill. OCH vad mysigt svenskt att sitta och grilla fastän det är inte är så varmt, men solen skiner ju,

Kan tro att det är skillnad på våren i hemma och våren hos dig nu. Den har kommit så mkt längre hos dig. Inte så konstigt kanske.

Desiree, jag tänker på dig.

Stora kramar!!!!

Annika said...

Vackra vårbilder - men så jobbigt med din mamma Desirée! Skriva kan ju funka som en ventil ibland - men det känner du väl själv vad du behöver. Ta hand om dig! Kram!

Anne said...

Vad ledsen jag blir höra om din mamma, det låter som en chock och något som kom oväntat. Jag hoppas verkligen din mamma snart ska må bättre, att allting som hänt är på bättringsvägen och att ni närstående inte ska behöva oroa er mer eller vara rädda för vad som händer. Det låter riktigt jobbigt, oavsett vad som hänt, försök vara vid gott mod, leva din vardag så gott du kan (menar inte låta respektlös, naturligtvis är du påverkad men du vet, fortsätta med det vardagliga och leva som vanligt för det är nog det bästa man kan göra).
Er påsk blev förstås lite annorlunda pga allt det här förstår jag, vädret verkar ju inte varit nån höjdare heller. Hoppas som sagt allting ordnar sig med din mamma, tänker på dig!
Kramar

Desiree said...

Tack så mycket allihop. Era ord värmer liksom er omtanke.
Varma kramar till er alla.

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Åh, tänker på dig!!!! KRAM!

Anne said...

Desiree, en helt annan sak. Vi håller på och kikar på utemöbler, har blivit förtjust i Äpplarö från Ikea, det är en kandidat. Det slog mig att den serien ´liknar er utegrupp väldigt mycket. Det kanske inte alls är den? Om det nu råkar vara den, ni har varit väldigt nöjda eller hur?

Suzesan said...

ÅH nej oj så tungt det blir som med din mamma. Jag blev ledsen för din skull. Mina varmaste tankar till dig. Men hur som helst kanske det var tryggare att det händer när ni är hemma i Sverige. Att ni är nära händelsen och kan landa hemma sen i ert hem. Dina ord tyder på att något är illa och jag hoppas på det bästa. Håller med om att vardagens rutiner är en trygg stöttepelare. Min pappa är också sjuk fram och tillbaka. Han är GAMMAL nu...84 år....! osv. Det är för mig läskigt när föräldrar blir orkeslösa. Riktigt otäckt.

Hoppas det ska bli bättre med din mor. På alla sätt som det går. Förstår om det är omtumlande.

Så fin grillning. Mysigt. och tussilago så fint. Än en gång mina tankar till dig. Berätta bara det du vill. Ibland kan det kanske vara skönt att skriva av sig.

STOR varm kram
/Susanne

Desiree said...

Anne, ja det stämmer att vi har just Äpplarö utemöblerna från IKEA. VI är väldigt nöjda med dem. De har hållit sig fint och vi tar in dem under vintern till källaren och oljar in dem någon eller ett par gånger om året men annars klarar de sig fint och håller sig snygga. Det är en bra serie där det finns både mindre och större delar att välja bland.
Kram!

Tack Susanne och Charlotta för er omtanke.
Kramar!

Charlie sa ... said...

Å, blir jätteledsen att läsa att din mamma har blivit sjuk vännen. Hoppas innerligt att hon snart blir bättre. Förstår innerligt din oro och känslor.

Fina bilder från ett tidigt vårstockholm. Vi har ungefär samma väder här, men nu väntar flera dagar i sträck med nästan 18-19 graders värme. Ska bli skönt!

KRAM!