Friday, April 17, 2015

Fredag med vårregn

För exakt en vecka sedan gjorde vi iordning uteplatsen och altanen. Jag har redan hunnit njuta av flera sköna och underbara eftermiddagar här ute. Satt här förra fredagen och pluggade tyska i solen. Inte dumt alls. Igår invigde vi grillen och körde säsongens första grillmiddag. Trädecket är nyoljat liksom utemöblerna. Varje vinter så tar vi faktiskt upp träplanket och ställer upp det mot väggen med pressäning över samt rengör och sopar betonggolvet. Trädecket håller ju betydligt bättre om det slipper stå ute året runt i kyla, regn och snö.Onsdag kväll bjöd vi hem Frida och Christin på grillknytis. Några av våra absoluta närmsta svenska vänner här i Basel. Vi kallar oss kort och gott för familjen. Tyvärr ska båda flytta hem till Sverige till sommaren. Det är kommer innebära stor saknad. Jag känner mig fortfarande nedstämd och oroad över min mammas tillstånd. Det tär på orken och engerin att oroa sig. Men så rätt att tillbringa en kväll i goda vänners lag. Det är precis vad jag behövde kände jag. Få koppla av, skratta och bara vara.

Vi grillade massor med gott. Blev lite surf and turf. Räkor, kycklingspett, lite lamm också samt aubergine och majs. Till detta en potatissallad och en grönsallad.

Lite nytt som jag märkte i mejerihyllan i Svedala då jag var där. Detta med kesella eller kvarg är något som fullkommligt exploderat i mejerihyllorna. Finns massor med olika varianter och smaker. Detta har slagit stort i Sverige. Nästan så att kesellan börjat knuffa undan yoghurten.


Denna lilla söta minipostlådan köpte jag på Bruka design butiken då jag var hemma i Stockholm. Har satt upp den i hallen här. Perfekt ställe att lägga dagens post i då man kommer innanför dörren. De fanns i massor av olika fäger men jag valde den klassiska postgula. 

Annars njuter jag för fullt så gott det går av soliga och varma dagar här i Basel. Hela denna vecka har vi haft 22 till 23 grader. Sommaren är här känns det som. Idag regnar det. Ett stilla och ihållande vårregn. Det behövs ju också för att grönskan ska hålla sig vacker. Någon dag med regn är helt ok för mig. Det känns bättre att det regnar idag istället för imorgon lördag. 


Önskar er alla en fin helg.

4 comments:

Annika said...

Så jättemysigt ni har det på ert deck! Åh vad det ser inbjudande UT!!
Där skulle jag också vilja hänga och vara. Underbart ställe!
Och ert grillade ser så gott ut.
Jag vet, det är verkligen så trist då kära vänner flyttar hem, eller bort. Det blir sådan saknad. Det har hänt mig så många ggr.
Alltid lika, lika ledsamt.
Jag håller tummarna för din mamma.
Kramar i massor!!

Anne-Marie said...

Helt rätt att sköta om ert däck som ni gör. Vi hade också ett trädäck i villan i Enebyberg men det gick inte att ta upp (det var nedspikat) men det oljades varje vår.
Jag kände samma saknad när Carol flyttade härifrån. Man vänjer sig men visst är det trist när goda vänner flyttar.
Mmmm, så mycket gott ni åt. Blir hungrig på morgonkvisten. :)
Hoppas att allt löser sig med din mamma. Håller tummarna.
Kramar!!

Desiree said...

Annika, vi älskar vår altan. Den blir som ett extra rum om sommaren. Ett riktigt skönt ställe att hänga på. Bara läsa, grilla eller umgås. Tack så mycket ha en fortsatt skön helg.
Kram!

Anne-Marie, oljar man det varje år och vårdar det så håller det sig fint så som ni gjorde. Hi hi roligt att det såg så gott ut att du till och med blev lite extra hungring på morgonkvisten.
Kramar!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Håller tummarna för din mamma! Usch, det är aldrig kul när någon är sjuk. Vet hur det är, Calles pappa har ju ALS och det är som att ha en ständig skugga efter sig :=(

Kramar!