Thursday, May 14, 2015

Torsdag och långhelg

Mina vackra pioner som jag köpte förra veckan. De har slagit ut helt fullt vid det här laget och är jättefina, dessutom doftar de otroligt gott. 

Torsdag och stundande långhelg. Här i Schweiz firas alla de där vanliga religösa helgdagarna. Vi har långledigt med både torsdag och fredag ledigt. Idag är allt stängt så jag var och fyllde på kylen lite igår. 

Idag ska C till Frankrike och köra lite teknikkurs för Mountainbike. Jag ska strax till gymmet där de har massor med roliga specialpass en dag som denna. Ska testa en power yoga följt av en klass som heter Deep Work och avsluta med ett pass där TRX meets Pilates som jag tycker låter riktigt spännande. 

Planer inför denna långhelg. Vi funderar på att ta bilen ner mot Montreux som ligger väldigt vackert till precis vid kanten av Genevesjön. En av Schweiz vackraste platser lär det vara. Men det hela beror en del på hur vädret ska vara. Det lär vara regn på G i hela landet här imorgon. Inte så kul att åka någonstanns om det är ösregn så vi håller det öppet.


Värmeböljan fortsätter idag också och imorgon lär det bli omslag med regn och betydlig kyligare temeraturer. Vi har ju haft 25-30 grader här under denna vecka. Det blir som sagt ganska varmt på jobbet. Men jag är tacksam att temperaturen håller sig kring 30 och inte går upp mot 35-40 för då blir det riktigt jobbigt.

5 comments:

Kattas Betraktelser said...

Jag ser på väderkartan att ni har riktigt varmt. Härligt att kunna åka i väg på så många utflykter i ert närområde. Här råder det en vår som snart spirar i full grönska men för dagen blåser det häftigt. Jag älskar pioner och ska faktiskt i dagarna köpa mig några bondpioner för att plantera nedanför kökets alla fönster. Kram

eastcoastmom said...

Älskar pioner!

Annika said...

Ingen ledighet här inte, men det vet du ju.
NJUT av er!!
Mina pioner blommar snart!! SNART!! Älskar pioner, de är så otroligt vackra!!
Ha en bra torsdag!
Kramar!!

Desiree said...

Katta, det har varit skönt med lite sommarvärme. Vi älskar just detta med Basel att det finns så mycket på relativt kort avstånd att besöka och uppleva.
Låter superfint med de pioner du tänker köpa. Hade vi haft en trädgårdsplätt hade jag gärna köpt några pionbuskar.
Så vackert när det blommar. Hoppas du har haft en bra resa. Ser via instagram att du varit ute och rest i Kina. Ser fram emot att få läsa om din resa på din blogg.
Kram!

Eastcoastmom, ja superfina och läckert att de finns i så många fina nyanser att välja mellan också.
Kram!

Annika, tack. Det är härligt med lite långledigt.
Kram!

Anne-Marie said...

Vilka vackra pioner du har!
Här har det hållit sig bra mycket svalare än normalt de senaste dagarna vilket jag inte har någonting emot alls. Och vattenspridarna går för fullt - tyvärr - på skolans campus.
Vi har ju ingen helg alls här i USA så det är bara att kämpa på. :)
Skönt att kunna vara flexibel med tanke på utflykter. Har aldrig varit i Montreux vad jag minns men allt är ju vackert i Schweiz.
Kramar!