Friday, December 11, 2015

Fredagslista

Lucia och tredje advent nu på söndag. Lucia är en speciell och vacker högtid för Sverige. Det finns inget som motsvarar Lucia firande här i Schweiz. Man förstår att Lucia firandet och firandet av ljuset så väl behövs i Sverige så här års. Jag får försöka kolla in Lucia via Svt-play.

Vi kör däremot Lucia vaka i from av överraskningsfest. En kompis till oss fyller jämt (30 oj så ung) och ska firas med en överraskningsfest som hans respektive har planerat på lördag kväll. Jag har aldrig varit på en överraskningsfest innan. Har ni? Har ni själva varit födelsedagsbarnet som blivit överraskade?

Idag ska jag till IKEA och baka där på plats. Det ska bli kul. Det är ett event ordnat via Swea-Basel. Det ska bakas pepparkakor och en del annat och bjudas på till de som är där och handlar. 

Jag har lyckats beställa julkort och de är färdiga. Så här ska skrivas och skickas julkort så att de hinner komma fram i tid under helgen. 

Det var den här bilden jag valde till våra julkort tagen i Spanien på vårt canyoning äventyr där i det iskalla vattnet. Jag skadade ju axeln då och först nu börjar jag känna att den börjar bli bättre. 


Det här är min julbukett som jag köpte i förra veckan. En bukett som står sig länge är ju perfekt. Julkulorna glittrar fint i skenet från tända ljus. Jag har också köpt en Amaryllis som är på väg upp. Jag hoppas den hinner slå ut lagom till jul.
Nu är det julfesternas tid. Nästa vecka har vi två stycken med jobbet. Den ena är vår avdelning och den andra är den stora julfesten för hela företaget. Vi är runt 200 stycken anställda totalt här på Basel kontoret.

Ha en fin fredag och en stämningsfull Lucia och tredje advent.

6 comments:

eastcoastmom said...

Tokgillar ert julkort!
Vilken bra SWEA-avdelning ni verkar ha, kul aktiviteter. Jag har varit med SWEA NY första gången nånsin det här året och inte varit på ett enda event... Inget som lockat. Tråkigt.

Annika said...

Vad trevligt med luciabaket på IKEA. Rolig grej, för dig, och för alla som kommer. Underbart!
OCH ert julkort är jättefint. Verkligen.

Lucia ja, saknar som fasiken, som du ju såg på min blogg.
Men jag ska se på SVT på söndag, tror det blir topp!

Ha en trevlig helg!!!
Kramar!!

Anne said...

Hoppas luciabakandet på Ikea gick bra, vilken häftig grej. De andra kunderna var säkert nyfikna på vad som var på gång när de gick förbi.
Nä, för att vara helt ärlig. Det där med överraskningsfester är inte min grej och de som känner mig vet att det inte är nåt som jag skulle uppskatta heller så aldrig haft nån. Min möhippa var en överraskning och det räckte...jag har behov av kontroll, vill veta och förbereda mig så. Däremot är det ju en annan grej att ha överraskningsparty för nån annan, nån som man vet gillar såna jippon, det är en helt annan femma och vore jättekul. Mamma och hennes man överraskade nyss rejält en kompis till dem som fyllde 70, det hade varit en succé.
Lucia ja, jo jag gillar ju Lucia men tycker lucia här är som midsommar. En av de där högtiderna man måste vara i landet för att riktigt få till, stämningen och uppleva på plats.
Ha en superfin helg!
Kram

Desiree said...

Eastcoastmom, kul att du gillade vårt julkort så mycket. Tycker det blir roligare julkort när man skickar en personlig bild istället ett färdigtryckt kort med vanligt julmotiv.
Synd att Swea NY avdelningen inte har så mycket kul aktiviteter. Jag har förstått att det är stor skillnad mellan olika Swea föreningar. Det beror ju både på Styrelse och hur det ser ut bland medlemmarna. Vissa föreningar är betydligt mer konservativa och har en äldre genomsnittsålder. Vår ordförande har goda förbindelser med IKEA eftersom hon jobbat där i många år och IKEA är en av huvudsponsorer så det är kul att kunna ge tillbaka lite eftersom de stöttar oss så mycket.
Kramar!

Annika, tack njut av ett lite Lucia via SVT-play. Det är ju det man får hålla till godo med :-)
Kram!

Anne, jag är tveksam till om jag själv skulle gilla att bli överraskade på det sättet men det var hur som helst kul att vara med. Han verkade bli rejält överraskad. Håller med dig om att Lucia är en av högtiderna som helt försvinner om man inte befinner sig i Sverige. Men får njuta av landet traditioner och högtidsdagar istället och skippa några av de svenska högtiderna.
Kramar!

Charlotta said...

Vilken superfin bild på er!

Glad Lucia!

Anne-Marie said...

Nu är jag tillbaka i USA och blogglandia igen. :)
Har inte hunnit kolla på Lucia via SvT Play men det blir. Tycker att den konserten brukar vara så fin.
Hoppas att baket på IKEA gick bra.
Jättefin bild på dig och C som ni valt som julkort!
Kram!