Wednesday, December 23, 2015

God Jul från Basel

God Jul till er alla. Min Amarylis slog ut i helgen. Den ena stora blomman efter den andra vecklade ut sig. Nu står den så praktfull och vacker alldeles lagom till jul.

Någon vit jul blir det verkligen inte här i Basel. Verkar vara väldigt milt på de flesta ställena runt om i Europa. Här har vi haft mellan 11 och 12 plusgrader hela veckan och så lär det fortsätta några dagar till iallafall. El Nino år i år, vet inte riktigt hur det påverkar det hela. Faktiskt ingen snö uppe i Alperna heller förutom i de skidanläggningar som ligger på högre höjd. Man får komma upp över 2000 meter för att finna snö. Trist för alla som bokat stuga uppe i Alperna och planerat för att åka skidor under julhelgen. En vän till oss vars familj har stuga uppe i Grindelwald fick ta med mountain biken istället för skidor eftersom det inte finns tillräckligt med snö. De flesta skidanläggningar har öppnat och det räknas som högsäsong från och med mitten på december men antalet nedfarter är begränsat. Jag antar att de får köra friskt med sina snökanoner. Det kan inte vara så jättekul att åka just nu. Vi hoppas på att det finns desto mer snö i backarna till februari då vi har planerat en hel del skidåkning.

Nu när det mörknar tidigt så är det noga med både reflexer och ljus. Häromdagen såg jag polisen som stoppade cyklister för kontroller. Här är det lag på att man har både bakljus och framljus då det är mörkt ute. Blir böter om man inte har det. Ska man cykla hem efter en julfest och har druckit en och annan glögg så får man passa sig. Samma promillehalt gäller för cyklister som bilister. Har inte varit något problem för min del på något vis men klokt att den regeln finns.

Dan före doppar dagen. Idag är jag ledig. Ska fixa och förbereda lite inför imorgon. Handla och städa lite. Imorgon ska vi fira med Aaron, Carol och Lillie som ska komma över och äta julmiddag med oss vid 18-tiden. Sedan ska vi ha lite Danskjulafton med lite olika små klappar. Idag är det en solig och fin dag men ja fortfarande milt. Vintersolståndet har vi ju passerat nu så det börjar gå mot ljusare tider.

En riktigt GOD JUL till er alla!

8 comments:

Taina said...

God Jul !!

Kram kram

Annika said...

God Jul till dig!
Samma här, det blir en osedvanligt mild jul.
Kramar i massor till dig!

Anne said...

En riktigt fin och god jul önskar jag dig också, kära Desiree! Njut och ha det riktigt gott de kommande dagarna nu. Snart åker ni iväg på en ljuvlig långsemester också. Underbart ha det att se framemot när nya året är här.
Va, är det sant??? Samma promillehalt på cyklister som bilister. Och att de kör kontroller också. Mycket intressant. Det visste jag inte. Vad tycker du om det?
Jag känner spontant att det känns lite konstigt. Jag förstår ju syftet och visst, som påverkad ska man ju varken cykla eller köra bil. Men jag tänker att hellre cykla om jag druckit än sätta mig bakom ratten. Som full bilförare är du ju en fara för alla andra, därför ska det vara promillehalter och hårt för bilförare. Som full cyklist är du förvisso en större fara för dig själv, mer sårbar ute i trafiken om du vinglar på osv. Men för andra är du inte det, du kan inte döda någon annan för att du cyklar full men som full bilförare kan du döda. Just av den stora skillnaden mellan vilken skada mot andra du kan göra som onykter cyklist resp bilförare, tycker jag det är konstigt med samma promillehalt för både förare och cyklister.
Kram!

Charlotta said...

God jul tii dig med!

Stor kram!

Eleonor i Nashville said...

God jul fina du!!!!
Hur firar man jul i Schweiz? Blir det den 24:e eller 25:e?
kram

Desiree said...

Taina, en riktigt god jul till er också. Så härligt att Bella är hos er nu och är med och firar.
Kramar

Annika, ja må du också få en riktigt fin och härlig jul.
Varma julkramar

Anne, jag önskar dig detsamma. Må ni få en fin, skön och mysig jul och bara njuta av några lediga dagar tillsammans. Jag vet inte varför de kör samma promille halt för cyklister. Jag har bara hört att det är så men får kolla upp om det verkligen stämmer.
Många kramar

Eleonor, här firar man både 24:e och 25:e med stora middagar. Ostfoundue 24:e och buljongfondue den 25:e har jag hört.
Ha en fin och mysig jul med dina fina killar och make.
Kram!

Anne-Marie said...

Milt tydligen på många håll i världen just nu. Vi har faktiskt litet snö på marken i Weed.
Verkligen intressant att man har kontroller av cyklister och deras promillehalt. Men varför inte.
Låter som en trevlig jul ni firar.
En riktigt God Jul kära Desiree! Kram!

Charlie sa ... said...

God Jul min vän till dig, C och hela familjen! Hoppas ni har det riktigt bra och får tid tillsammans, koppla av och njuta.

God fortsättning!!

KRAM!!