Tuesday, December 8, 2015

Himmelsk Julmarknad

Just nu känns det som om det poppar upp julmarknader på löpande band. Vi bor precis utanför Basel och i vårt egna lilla by-kärna så körde de kvälls julmarknad i lördags mellan kl 17 och 22. Jag hade aldrig tidigare besökt denna marknad så jag tog tillfället i akt. Blev väldigt förvånad över hur stor den var och hur mycket folk som kom. Här var det massor med liv och aktivitet hela kvällen lång. Jag stannade inte så länge för att det blev kallt och för att jag fick gå på egen hand. C är inget stort fan av julmarknader men jag tycker de är mysiga.


 En pit-fire där man kunde värma sig lite och där folk stod och grillade det som liknade jätte marshmellows  men jag insåg att det nog inte var marshmellows utan pinnbröd som de grillade.

Något jag upptäckte var att det var ängla tema på denna julmarknad. Kanske hade det något att göra med med firandet av St. Nikolaus. Många som stod i stånden var klädda som änglar och alla barnen som gick runt på julmarknaden hade ängla-dräkter på sig. Lite typisk Schweizisk street food, Raclette. Det såldes naturligtvis också korvar och det fanns soppor och allt möjligt att äta om man var hungrig. Jag köpte mig en mugg med vit ängla glögg som var god och värmande.

 Vår lilla bykärna i Allschwil är väldigt charmig för den har massor med söta gamla korsvirkeshus. Scouterna gick runt och sjöng julsånger.

Här lyckades jag få med några söta ängla barn på bild. Så söta!

Hörrni det går fort nu så här mot upploppet av jul. Det lackar mot Lucia i helgen redan. Ett, två och poff så är det julafton.

4 comments:

Charlie sa ... said...

Ja poff så är det julafton! Så underbart det är med fina julmarknader. Njuter som alltid av dina bilder och hur du fångar känslan och det fina. Vi har milt väder - önskar det vore lite kallare om jag ska vara ärlig ;-)

Må så gott vännen!

KRAM

Annika said...

Vad gulligt det ser ut. Det där skulle jag gilla.
OM det inte är för mkt folk gillar jag verkligen julmarknader, men är det trängsel och packat blirjag bara trött och vill gå hem.
Men det ser inte farligt ut på dina bilder.
Ja, Lotta har rätt, det är för milt här...vill också ha kyla.
Kramar!!

Anne said...

Man verkar ju inte behöva leta direkt efter julmakrnader hos dig ;) Helt otroligt hur det en vardagskväll i din lilla stadskärna kan vara en sådär stor julmarknad. Så mysigt.
Bidrar verkligen till julstämningen. Min M är inte heller nån stor fan av julmarknader och den sortens aktiviteter. December måste bara vara den månad som går fortast på hela året. Det märks varje söndag då adventsljuset tänds att hoppsan, det var ju just första ljuset och ny blir det snart tredje.
Kram!

Desiree said...

Lotta, tack så mycket och kul att du gillar bilderna. Jag hade också önskat att det vore lite kallare faktiskt. Jag har också njutit av dina härliga inlägg och bilder. Ha det gott och fortsätt njuta.
Kramar!

Annika, jag gillar inte heller då det är för mycket folk och mycket folk blir det lätt på julmarknader. Så jag kör korta svängar på någon timme för sedan har jag fått nog. Försöker komma tidigare på dagen eller då de nyligen öppnat för att undvika de värsta folkmängderna.
Kramar!

Anne, ja det finns verkligen massvis med julmarknader att välja bland just nu. Helt otroligt att det på söndag redan är 3:e advent. Det går undan nu.
Kram!