Monday, December 14, 2015

Pepparkaksbak på IKEA varuhuset


I fredags hade vi ett Swea event på IKEA varuhuset. Vi var ett gäng glada Sweor som bakade pepparkakor tillsammans i ett av utställningsköken. Något som var väldigt uppskattat och roligt. IKEA kunderna blev så otroligt glada när de blev bjudna på nybakade pepparkakor, kanelgifflar som vi värmt och bullar som vi gräddade. De sa att de känt den ljuvliga doften på långa vägar och undrat vart den kom ifrån. Det var kul att baka på plats mitt i varuhuset. 


Detta är Ingrid, vår ordförande i Swea Basel. Hon har jobbat många år på IKEA och var klädd i en av de tjusiga Sverige dräkterna som vi fick låna att ha på oss medan vi bakade. IKEA är en av våra sponsorer så det kändes kul att kunna ställa upp för dem och skänka lite julstämning och glädje bland kunder och anställda som kom förbi och bjuda dem på julgott.


Det var naturligtvis IKEAs pepparkaksdeg vi körde med. Den är väldigt smidig och enkel att baka med. Det är fin smak på degen och det blev goda pepparkakor. Det bakades på löpande band. Vi hade två ugnar till förfogande. Vi var indelade i team om ca 4-5 personer som körde pass på 2-4 timmar. Jag var där mellan 14 och 18 på fredag eftermiddag. Tiden bara rann iväg för det var så himla kul. Vi var tillräckligt många glada Sweor för att täcka upp hela fredag och lördagen.


 IKEA ugnarna funkade utmärkt.


Kanelbullarna gick som smör i solsken. De var färdig bakade så det var bara att grädda dem i ugnarna.

Till alla barn bjöds det också på plockgodis. IKEA var otroligt generösa och bjöd oss Sweor som ställde upp på lunch, fika, och fria mängder av provsmakning av allt vi bakade och provsmakning ur den stora godis skålen också.
 
Det var kul att baka på IKEA och något jag gärna gör igen. Eventuellt blir det en chans till redan nu på sondag då de har extra söndagsoppet (normalt är allt stängt här på söndagar).
 
 


5 comments:

Annika said...

Det där förstår jag var roligt.
Ah, och ni bakade tom i ugnarna "på golvet". Coolt.
KUL, tror inte SWEA DC har ngt liknande alls.
Kramar!

Matilda said...

Vilken kul grej. :)

Anne-Marie said...

Vad roligt att ert bak blev uppskattat.
Kan tänka mig att det luktade gott med både pepparkakor och bullar. :)
Kul med sådana initiativ.
Kram!

Anne said...

Jättecoolt! Jag har aldrig sett nån sån här happening på vårt Ikea, att de haft nåt "på golvet" så att säga. Låter jättespännande, jag kan tänka mig att timmarn flög iväg snabbtoch att folk uppskattade det. Ikeas lösgodis är så gott, det är verkligen en lyckad satsning (om man gillar smågodis :)). Ert SWEA verkar verkligen jättebra.
Kram!

Desiree said...

Annika, ja det var riktigt kul. Ugnarna funkade utmarkt. Inget vatten I diskhon sa vi hade en hink med vatten. Verkar som det kan bli mer bakning pa sondag som jag garna staller upp pa for detta var kul.
Kram!

Matilda: yes :-)

Anne-Marie: kunderna blev sa himla glada da de kannt doften pa langa vagar och sedan fick provsmaka.
Kram!

Anne, det var jattekul och Ingrid som ar var ordforande som jobbat manga ar pa IKEA fick ihop denna lyckade satsning mellan IKEA och Swea-Basel.
Kram!