Tuesday, December 15, 2015

Lite av varje

Min Amarylis är på väg upp. Den har verkligen skjutit i höjden och nu ser man början på den röda blomman också. Den bör hinna slå ut till jul.Lite om helgen.

Fredag hände något riktigt pinsamt. Vi cyklade hem till några vänner som bjudit över oss på middag. Jag har träffat dem en gång innan och vi känner dem eftersom Calle cyklar mountainbike tillsammans med Will. C ringer på och Will öppnar dörren men ser väldigt förvånad ut. Visar sig att vi kom en vecka för tidigt! Normalt är det jag som håller ordning i vår kalender och denna gången hade C fått helt fria tyglar - så kan det gå då. De hade precis ätit middag och satt sig i soffan för att kolla lite tv i lugn och ro. De bjöd in oss iallafall och vi hade en flaska vin med oss som vi korkade upp och vi blev bjudna på lite Lassange och åt upp deras lunchlådor. Vi gör ett nytt försökt att göra rätt på fredag då vi ska hem till våra vänner från Nya Zeeland på middag.

Igår morse hände något mig som inte hänt på år och dag. Jag försov mig! Panik! Panik en kort stund sedan insåg jag att att jag har övertid att ta av och att jag faktiskt bara har tio minuter på cykel till jobbet så jag skulle ändå bara max bli 45 minuter senare in på kontoret. Så himla skönt och praktiskt att ha nära till jobbet. Det gör verkligen att man får vardagskvalité. Jag hade ställt min mobil men jag vet inte vad som hände. Dags för ny mobil snart med andra ord.Jakten på ny mobil. Status är att jag kommer att vänta tills början på nästa år då de släpper de nya modellerna. Det verkar som det kan komma en hel del nya modeller redan kring februari och att det kommer hända en del på mobil fronten. Eftersom läget inte är akut för mig att köpa ny nu så känns det som ett smart drag att vänta lite.

Tre ljus i ljusstaken. Nu går det undan. Idag har vi julfest med vår avdelning på jobbet hemma hos en av våra kollegor. Hon spar inte på krafterna när det gäller vare sig pynt eller ljusslingor. Vart annat år brukar hon bjuda på julfest med dryck, mingel och snittar. En Aperó som det kallas här i Schweiz som är ett vanligt sätt för umgänge. 

Det där med Lucia försvann helt för min del. Glömde bort att det var Lucia. Glömde bort att kolla in något Lucia firande på SVT-play. Däremot blev överraskningsfesten vi var på i lördags lyckad. Födelsedags barnet blev väldigt glatt överraskad. Ett mixat gäng med svenskar, tyskar och fransmän. Det grillades hamburgare och firades med tårta och smågodis.

4 comments:

Anne said...

Hihi, jag tycker det låter så gulligt att ni helt tagit fel och dyker upp utanför dörren en vecka för tidigt. Jag kan tänka mig hur snopna de måste ha varit, vad gör NI här NU liksom...
Jag har en känsla av att C händanefter inte får vara boss över kalendern ;)
Den där känslan försova sig, vakna upp och fatta att nej, jag har försovit mig. Det händer ju inte ofta direkt men stressigt när det händer. Otroligt skönt ha så nära jobbet som du har, det är som du säger livskvalité. Det betyder faktiskt enormt mycket att ha nära jobbet, för mig är det tom lite av en deal breaker faktiskt, så viktigt är det. Det kommer högt upp på listan över livskvalité. Du och jag har ju lite pratat om det här förut, men det är också en av anlednngarna till att jag personligen trivs bra där vi är nu, vår livsstil betyder ingen pendling eller långa arbetsresor på det sättet vi levde i Sthlm. Under årens lopp har jag insett hur mycket det betyder att faktiskt slippa den sortens liv.
Årets lucia på svt var otroligt fin, det var väldigt stämningsfullt. De fick till en riktig fullpott i år. Ja, inte klokt det redan VARIT tredje advent och att julafton är redan nästa vecka. Kram!

Annika said...

Oj, ja så kan det gå.
Fattar att du tyckte det var övermåttan pinsamt, dert skulle jag också ha tyckt, men det gick ju bra ändå. Ni fick en trevlig spontankväll.
Hatar att försova mig, det händer nästan aldrig. Men när det har hänt har hela dagen liksom färgats av det.
Att du har så nära till jobbet är verkligen ett stort plus. Härligt.
OM du har lust i efterhand så se lucia, det var sååå fantastiskt!!
Kramar!!!

Anne-Marie said...

Ibland blir det litet tokigt men era vänner tog det ju på ett bra sätt. :) Kul med spontankväll så där.
Att försova sig är inte kul eftersom hela dagen känns upp och ned tycker jag. Verkligen tur att du har nära till jobbet. Och visst är det livskvalitet som du säger.
Har heller inte sett Lucia ännu men planerar att göra det mycket snart. Har förstått att det var en fin konsert.
Kram!

Desiree said...

Anne, ja det blev rejält förvånade när vi stod där på helt fel dag. Men det blev ändå lyckat och något vi alla fyra nu kan skratta åt i efterskott.
Att slippa ägna timmar åt att pendla fram och tillbaka från jobb är så himla skönt! Jag känner att jag inte vill ha mer än en halvtimme till jobbet. En deal breaker som du säger. Man får så mycket mer tid och livskvalité på att slippa sitta på tåg, bussar eller i köer.
Kram!

Annika, verkligen stort plus att ha nära till jobbet. Jag kan nog tänka mig att kolla in Lucia på SVT play framöver. Jag njuter av årets julkalender som jag tycker är fantastiskt bra och underhållande.
Kra,!

Anne-Marie, hi hi ja ibland blir det tokigt men kanske bättre att komma en vecka förtidigt än en vecka försent iallafall.
Kram!