Friday, December 18, 2015

Morgonglöd

Tog några foton med mobilen här om morgonen då jag var på väg till jobbet. Det var så vackert med denna glöd på himlen. Det är korta dagar nu även om det inte alls är så korta dagar som i Stockholm här. Solen är uppe kring 08 på morgonen och går ner ca 17:30 på kvällen.


Intensivt så här veckan före jul. I tisdags hade vi julfest med vår avdelning på jobbet ca 25 personer hemma hos en kollega. Igår hade vi julfest för hela Basel kontoret. Den här restaurangen körde med ett nytt koncept som jag tyckte funkade jättebra för en större fest med mycket folk. Man minglade omkring hela kvällen och maten bestod av flera små rätter som bars ut. Man högg en rätt om man tyckte den såg god ut och kunde på så sätt bestämma vilka rätter och hur många rätter man ville ha. På det här sättet kunde man prata med betydlig fler personer än om man hade suttit vid ett vanligt bord. Trevligt koncept som funkade väl. Det var god mat också. Här förekommer inte julbord så som vi har i Sverige utan det är vanlig mat. Går man ut och äter kring jul är det vanlig mat. Faktiskt rätt skönt.Dessa Tyska träljusstakar tycker jag är så fina. Vår kollega som vi var hemma hos här om kvällen hade flera stycken.

Vi kommer att fira jul på egen hand här hemma i Basel. Känns skönt. Vi har bjudit in vår amerikanska vänner som flyttar hem till San Francisco på julafton på lite svensk julmat. Jag tror det kommer bli ganska lagom och trivsamt. Har tagit ledigt den 23:e för att hinna handla och förbereda lite så det blir kort vecka nästa vecka  och sedan kommer jag att jobba mellandagarna eftersom vi kommer att vara i USA i nästa tre veckor under januari. Jag längtar till både Florida och Alabama. 

Idag är vi hembjudna på middag hos våra vänner från Nya Zeeland dit vi kom en vecka för tidigt förra fredagen. Så vi får hoppas på att det blir rätt ikväll ;-)

4 comments:

Annika said...

Idag på insta var det ngn som frågade, ÄR du trött på julmaten än?
Jag tänkte, what?? WUT???
Jag har inte ens smakat ett enda julbord än. Men det blir väl lite knepigt det där hemma när alla ska äta stora julbord med jobb, och annars, innan jul. Fattar faktiskt att man kan lessna då. Bättre då att gå ut och käka vanlig mat på jobbet, och spara julbordsupplevelsen till jul. Tycker jag ;-)
Jag älskar de där tyska ljusstakarna, de är underbart vackra!!
Låter som en härlig jul för er, lugn och skön.
Snart är du tillbaka i US, tänk ändå...
Kramar!!

Eleonor i Nashville said...

Later som ett valdigt trevligt koncept. Jag hade ocksa hellre gatt pa ett sant party.
Vad kul att ni har vanner fran sa manga olika lander ocksa :)

Kram

Anne-Marie said...

Hoppas att det inte blev några missöden med era vänner denna gången. :)
Låter trevligt med lugn och avkopplande jul.
Ni har skapat en liten tradition tror jag med en resa till USA i början av året.
Märker hur stor skillnad det är mellan Stockholm och Weed med tanke på mörkret/ljuset.
Kram!

Desiree said...

Annika, det är skönt att det inte alls finns julbord här på samma sätt som i Sverige. En tradition här är ju att äta köttfondue men inget man direkt går ut och äter innan jul. Perfekt med vanlig mat. Jag är nöjd med att äta julmat en gång på julafton och sedan äta resterna juldagen och möjligtvis annandag jul men sedan är det nog.
Ja snart är jag i US igen :-)
Kram!

Anne-Marie, hi hi det gick bra denna gången. Vi kom rätt dag och i rätt tid och det blev en väldigt trevlig kväll.Ja det är stor skillnad kan jag förstå mellan vad gäller ljuset i Weed och Stockholm. Stockholm ligger ju på ungefär samma bredgrad som Anchorage, Alaska och det är en bra bit norr om Weed. Weed ligger förmodligen sydligare än vad Basel gör och här är det stor skillnad i ljustimmar och soltimmar jämfört med Stockholm.
Kramar!

Eleonor, ja vi trivs att umgås med mixade gäng från alla världens hörn. Basel är väldigt internationellt eftersom de stora läkemedelsbolagen här tar in folk från hela världen.
Kram!