Monday, May 9, 2016

Långhelg i Sverige

Tillbaka igen i Basel efter att ha tillbringat Kristi himmelfärds helgen i Blekinge tillsammans med C's familj. Här är det lilla torpet där hans föräldrar bor som är så gulligt. Vi hade sådan otroligt tur med vädret. Rena rama svenska sommaren medan vi var där med ca 22 grader och massvis med sol. Kunde inte blivit bättre.


Det lilla torpet har utsikt över Stensjön som ligger bara ca 100 meter från huset. En stilla och lugn sjö som är relativt grund. Det ligger fullt med stenbumlingar i den därutav namnet.


Eftersom det var så fantastiskt väder så fick vi njuta av flera härliga middagar nere vid bryggan. Enda som är synd är att man redan började märka av myggen. Just myggen är ilskna och många här under sommaren. Förutom oss och C's föräldrar så var också C's syster med familj här och C's moster som bor i det stora gårdshuset.


Det fanns en hel del att fira denna helgen med flera födelsedagar i familjen som skett under april månad. Både Iris som fyllt 10, pappa Stefan och C's mamma hade fyllt år förra månaden.

Under lördagen var vi iväg hela gängen på en äkta lantmässa. Där fanns det lite av varje allt från djur till skogsmaskiner. De små lammen var de allra sötaste.


Det märks att man är på landet i södra Sverige när man kan köpa Kroppkakor och kaffe på uteserveringen.


Lantmässan hölls på Eringsboda Brunn. Det var hit C's föräldrar gick för att dansa när de var unga. Fortfarande står skylten med disco uppe på den gula byggnaden.
Det var inte bara små och stora som fick glass en sådan varm och solig dag utan också de fyrbenta.


Lördag eftermiddag hann vi också med en tur med båten ut på Stensjön.

 C tillsammans med Iris.


 Vi åkte bort till en liten vik som de kallar för badklippan för tjejerna ville så klart bada.


 Vi vuxna hade det gött i solen medan tjejerna badade. Sedan blev det också fika och picknick på klippan.


 Iris och Ella badade (även om det tog en liten stund innan de vågade doppa sig) men mest badglad av alla var hunden Tore (C's moster Gunillas hund).


Så vackert när solen sakta sänkte sig ner i viken om kvällarna efter att vi ätit middag på bryggan. Nu märks det skillnad på hur ljust det är i norra Skandinavien jämfört med de breddgrader vi bor på i Schweiz. Jag reagerade på hur tidigt det börjar ljusna på morgonen. Jag hade svårt att sova och vaknade flera av dagarna alldeles för tidigt. Vaknade vid 06 och trodde att klockan måste vara åtminstone 08 på morgonen. Någon natt vaknade jag till vid 03.30 och märkte att det smått började ljusna redan då men tack o lov kunde jag somna om den gången.8 comments:

Miss Marie said...

Åh, underbart med svensk sommar redan i maj! Men ja, myggen är inte roliga...

Annika said...

Härligt, härligt och härligt!!
Underbart att få komma till Sverige under försommaren. Ljuset ja, hur ljuvligt.
Så fina bilder.
Kul med det gamla discot.
OCH tänk att det badades också.
Kramar!

Saltistjejen said...

Helt fantastiskt! Just sådan man minns sommaren både från sin barndom och senare i livet. Älskar Sverige när det visar sig från den sidan. Sådan tur att ni fick sådant väder de dagarna ni var där! Men visst, mygg är ett otyg det är det.
Härligt att ni fick firat med familjen också!
Kramar!!

Annika said...

Härligt - långhelg och försommarväder: Vilken speciell stämning det ligger runt det. Önskar ibland att jag bodde så jag kunde åka över en långhelg just på försommaren på det sättet.

Eleonor i Nashville said...

Men ah jag blir alldeles nostalgisk av bilderna!!! Ser ut som att ni haft en helt underbar helg i "sommarsverige". Harligt att vadret var pa er sida.
Jag facetimade med min syrra idag som satt i parken med barnen och at glass. Ah vad man saknar Sverige nar det ar fint vader.

Kram

eastcoastmom said...

Vilket perfekt väder, det där torpet är verkligen så fint!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

De två sista bilderna, alltså. HELT magiska!

Anne-Marie said...

Vilken tur ni hade med värmen som kom lagom till helgen.
Det ser väldigt charmigt och mysigt ut där ni var.
Skönt att kunna slappa i solen och äta gott.
Visst är ljuset påtagligt i Sverige så här års. Jag brukade ha svårt att sova i min mammas lägenhet under sommaren.
Kram!