Monday, May 30, 2016

Cascade Valley - Lauterbrunnen

Då mina föräldrar anlände i torsdagskväll så bjöd Basel på finaste sommarväder med solsken och härliga 25 plusgrader. Resten av helgen har bjudit på ganska bra väder, bättre än förväntat endast söndag regnade bort. I lördags åkte vi på en lite längre dagstur till Lauterbrunnen som är rankade som en av de vackraste fem platserna i Schweiz på grund av sina många magnifika vattenfall. Latuerbrunnen ligger i en dal omgiven av höga berg och snöklädda toppar. Otroligt vackert.
Även om vi varit här tidigare så har man inget emot att komma hit igen. Det är så fantastiskt vackert. Just nu så här på försommaren är bästa tiden att komma då allt blommar, grönskan är som mest intensiv och smältvattnet från alptopparna gör att vattenfallen blir som maffigast.
Ett av vattenfallen kan man besöka på nära håll och dessutom gå in under och bakom vilket är väldigt coolt. Lite blöt får man allt räkna med att bli.


Söta lilla bykyrkan.

Det har varit en fin och härlig långhelg med mina föräldrar. Vi har hunnit med en hel del. Fredagen promnerade vi runt i Basel och besökte ett av museerna som hade en fantastisk utställning om klockor. Vädret har som sagt varit bättre än förväntat och lördagen i synnerhet. Det har varit jättekul att de kom hit och besök oss igen. Detta var deras andra besök i Schweiz.

Vi har njutit av flera goda grillmiddagar på vår altan.

Så underbart att få chansen att visa dem vackra platser som Lauterbrunnen med alla sina vattenfall och pittoreska dalby. De åkte hem i morse och vi har precis lämnat av dem på flygplatsen och självklart känns det tomt. Vi hoppas dock att kunna ses igen i slutet på sommaren i Stockholm. Extra fint att få fira morsdag med mamma här på plats tillsammans. 


4 comments:

Ika said...

Fantastiskt vackert! Och vad mysigt att ha dina föräldrar på besök, förstår att det känns lite tomt nu. Bor dom i Sverige?

Anne-Marie said...

Schweiz är som ett vykort. :)
Den ena vackra platsen efter den andra.
Så roligt att dina föräldrar kom och att du fick fira din mamma på Mors Dag.
Ser jättemysigt ut där bland bergen.
Kram!

Desiree said...

Ika, ja det var mysigt att ha dem pa besok. De bor I Sverige. Det var kul och vi hade trevligt.
Kram!

Anne-Marie, det finns sa manga vackra platser har. Kul att fa chansen att dela med sig av lite av detta med ens foraldrar.
Kram!

Annika said...

SÅ fint, Desiree!

Kanske en av världens vackraste vattenfall, skulle jag tro. SÅ mäktigt.
OCH vad roligt att dina flädrar fick fint väder och att ni fick äta många fina måltider ihop + att din mamma fick vara hos dig på Morsdag.
Bilderna är verkligen som vykort.
Kramar