Friday, June 3, 2016

Fredagslista

Blir en fredagslista idag. Pioner, love them! Så fina. Även om det är grönska ute så tycker jag det är fint att en vas med snittblommor hemma. Pioner doftar ju så gott också och inte för mycket.


Vi har bokat våra flygbiljetter till Spanien som blir vår sommarsemester. Vi gillar att åka lite off-season. Vi kommer att åka i mitten på september och vara borta ca 10 dagar. Flyger till Santiago de Compostella och kommer sedan att hyra bil och åka längst med kusten till San Sebastian. Har dessutom lyckats boka bord på en riktigt bra resturang som vi blev tipsade om av vänner som varit i dessa trakter. Resturangen är rankad som nummer 15 av världens bästa resturanger. Ska verkligen bli spännande och kul. Dessutom verkar det finnas mycket att se och göra i denna del av Baskien. 


My new toy! Den är här nu. Jag slog till efter att ha funderat och letat länge (sedan förra hösten). Jag är supernöjd och lite sådär pirrigt förtjust i min nya lilla leksak. Första gången jag köper något dyrt och tekniskt.

Äntligen tid för klippning. Jag behöver verkligen klippa och slinga mig. Jag har hittills inte gjort det i Basel även om jag bott här i över 3 år nu. Utan jag har passat på att fixa håret då vi varit i Sverige. Jag klippte mig nu när vi var i USA i januari men nu kan jag inte vänta längre. Nu har jag äntligen bokat in en tid hos en salong som jag fått rekomenderad av en kollega på jobbet. Om en vecka blir jag förhoppningsvis fin i håret igen.

På min to do list ligger att hitta en bra ryggsäck till vår hike i juli. Jag har kommit fram till att jag behöver en ryggsäck på ca 30 Liter. En ryggsäck är ju inte något man sliter ut i första taget så det gäller att trivas med den. Jag får väl ge mig ut och klämma, känna och prova olika ryggsäckar tills jag hittar en som känns bra.


 På söndag stänger mitt gym ner för renovering. Det är en lite större renovering denna gången så de kommer att hålla stängt i tre veckor. Frågan är vad jag ska hitta på under dessa veckor. Jag kommer inte att fixa att ligga på sofflocket i tre veckor i sträck. Jag gillar dessutom att få den där pausen mitt på dagen med lite fysisk träning. Om det inte blir för hett kan jag köra lite löprundor. Jag har lite träningsredskap hemma (hantlar, kettlebells och TRX-band). Jag ska även testa ett  nytt crossfit gym som ligger centralt i stan. Vill inte teckna upp mig på ett fullt medlemskap men hoppas att kunna köra lite lektioner där om det inte blir för dyrt. Jag ska dit imorgon och få mer information och kolla in stället. Önskar er en riktigt skön och fin helg. Första sommar helgen och första helgen i juni som detta blir. I Sverige blir det dessutom långhelg eftersom man firar Nationaldagen på måndag. 

3 comments:

Annika said...

Pioner är så fina. Mina har blommat över nu. Men det är ju nästan de vackraste blommor som finns.
ÅÅÅ ni åker ut till Santiago de compostella. Det är där den kända vandringsleden Camino de santiago slutar. Underbart.
Ser fantastiskt ut vid havet därute.
Rygga ja, viktigt!! Du skulle haft REI nu, och EMS och LL Bean och de butikerna, hihi!! Men du kommer alla ggr att hitta en bra. Tycker att långdistanshajkare verkar hitta "sin" rygga och modell ganska snabbt. Avis på er vandring, den lär bli grym.
Visst ska ni tälta också?
KUL med ny mobil också!
Ha en toppenbra helg!!
Kramar!

Anne said...

Yay!!! Samsung Galaxy. Vad tycker du?? Verkar det lovande hittills, nöjd så här långt? Jag är en stor fan av Samsung och Galaxy. Vad har du för fodral/case? På min förra hade jag ett enkelt, tunt skal bara så när jag tappade telefonen i backen sprack skärmen direkt. Jag har ett tjockare nu, vilket gör telefonen tyngre men men den måste ju skyddas.
Hoppad du blir riktigt nöjd, jag är säker på det :)
Pioner är en favorit hos mig också, hade en liten bukett härom veckan men de slog faktiskt aldrig ut utan var bara stora, hårda bollar hela tiden.
Vilken cool restaurang ni ska besöka, kollade snabbt länken och den verkar ju ligga oerhört vackert. Verkar som det där stora maffiga berget är nära.
En bra rygga är svårt, ett riktigt projekt. Haha, ungefär som att köpa ny mobil.
När Stella var mindre reste jag nästan alltid med en stor 60liters rygga (behövde händerna fria) och det var svårt hitta nåt som var bekvämt, lätt att packa (gillar egentligen modeller bäst där man kan öppna dem som en resväska, men klassiska ryggor packas ju allting i botten och bökigt gräva fram det man behöver - men svårt hitta sådana modeller). Nu är ju dina behov helt annorlunda, du ska ha en rygga som funkar för vandring och allt vad det innebär av bekvämlighet, storlek osv osv. Helt annorlunda behov. Eftersom jag skulle resa och flyga mycket ville jag ha en rygga med så lite snören och bälten som möjligt (så ryggan skulle kunna åka på banden på flygplatsen) men som vandrare kan jag tänka mig man vill ha mycket bälten och snören för mer stöd? Jag blev helt överväldigad när jag letade efter en stor ryggsäck, finns verkligen modeller för alla sorters behov. Puh, utmattande.
Ja, verkligen en spännande vandring ni har framför en. Tiden går snabbt, vips är det dags för den.
Trist med stängt gym, som du säger, du är van använda det regelbundet så du måste ersätta det med nåt annat under stängningen. Dina idéer på att kanske köra nån löprunda om det inte är för hett låter bra tycker jag också. Dvd/streaming träning hemma är inte att förakta heller, kolla netflix sortiment, där borde det finnas nåt eller vad tror du? Eftersom jag har damen i huset och ibland svårt komma iväg själv så har dvd-träning hemma varit räddningen flera gånger. Det blir vad man gör det till, så effektivt man gör det. Vissa träningsdvd är skit, totalt värdelösa medan andra är riktigt inspirerande och hur effektiva som helst. Jag har mest haft fysiska dvd-skivor men numera finns nog allting streamat istället.
En återkommande favorit hos mig som jag storgillar är Jillian Michaels no more trouble zones, det är styrketräning men kombinerad med cardio så pulsen kommer upp. Enda som behövs är hantlar och en matta att ligga på.

Desiree said...

Annika, ja det hade inte varit dumt med LL Bean eller REI. Finns lite andra butiker som har likande sortiment här som jag istället får kolla in. Känns som ryggsäck är något som får ta lite tid att handla. Man får titta, prova, känna in och fundera och prova igen. Ska bli underbart med resan till Santiago de Compostella och sedan följa Atlantkusten. Känns toppen att ha semestern inbokad. Nu ska jag bara börja kolla lite mer i detalj på ställen att kika in och saker att göra och så boka lite hotell vilket vi inte gjort ännu.
Ha en fin helg.

Kram!

Anne, Jag är supernöjd med min Galaxy hittills! Älskar den. Vilken underbar känsla det är när man hanterar den jämfört med min tidigare Xperia. Kameran verkar fantastisk. Jag är helt lyrisk hittills. Känner att den var lätt att komma under fund med trots att jag inte har haft en Samsung innan. Jag har hittills bara köpt ett enklare men lite kraftigare skal. Jag har inget flipskal men funderar på att skaffa det för att även skydda telefonen på framsidan.Vill absolut inte att den ska krossas.
Smart av dig att resa med ryggsäck när Stella var mindre för att få händerna fria. Det är lite av en djungel när det gäller att hitta ryggsäck. Tydligen finns det speciella damryggsäckar där remmarna är anpassade för kvinnor när det gäller rygg och axlar. Visste inte ens att detta fanns. HIttade en bra butik igår där jag fick väldigt bra hjälp. Har kikat lite men får gå tillbaka och kika, känna och prova igen innan jag tar mitt slutgiltiga beslut.
Tack för tips om tränings DVD. Jag ska kika mer på de du tar upp. Det finns ju en hel uppsjö så det är jättebra med tips. Jillian är ju toppen, gillar verkligen henne. Jag har ibland kollat in olika träningsfilmer på Youtube för att få inpsiration och nog finns det en hel del även där som är vettigt. Jag har köpt lite träningsredskap som jag har hemma, (matta, pilatesboll, hantel på 10 kg, några olika kettlebells, lite gummiband och så vidare). Lite essentials för hemma gymmet.
Kram och trevlig helg.