Friday, June 24, 2016

Glad Midsommar!

Bild från Swedishimagebank


Glad Midsommar till er alla. Det är svårt med högtider som inte firas i det landet där man bor. Jag tycker man har svårt att hitta rätt känsla och stämning. I Schweiz firas inte midsommar. Vi har inga planer på något firande alls. Det finns förvisso möjlighet via Svenska Klubben som anordnar firande på midsommardagen. Midsommarafton-fredag är en vanlig arbetsdag här. Vi skippar firande i år i och med att C's föräldrar kommer på fredag kväll och att vi sedan sticker mot Heidelberg i Tyskland relativt tidigt lördag morgon. För oss får det bli en trevlig men vanlig grillkväll på altanen.

För tillfället är det högsommarkänsla i Basel. Solen har kommit fram och hettan har slagit till. Pust, igår hade vi 33 grader. Det blir ruggigt varmt då det inte finns AC någonstanns. Idag kommer det hålla sig någon eller ett par grader svalare men det ligger åska i luften som förväntas komma in någon gång sen kväll. Det är därmed inte direkt torr värme utan lite fuktig luft. Tog en löprunda igår morse vid 9-tiden och det vill jag lova var både varmt och svettigt. Den riktigt stekande hettan verkar dock som tur är inte hålla i sig utan det kommer fortsätta vara varmt men med lite mer lagom sköna temperaturer på 25 grader.


Igår kväll ordnade företaget sommarfest. Varje år fixar de en grillfest någonstanns där anställda är inbjudna tillsammans med sina familjer och respektive. Det är en trevlig tradition. I år hölls festen vid en roddklubb i angänsande Tyskland. Trevligt men lagom att stanna ett par timmar och sedan bege sig hemmåt. De hade som sagt väldigt tur med vädret att festen hölls denna vecka och inte förra veckan då vi hade spöregn varje dag. 


Sommarförkylningar suger. Stackars C råkade på en och förhoppningsvis mår han bättre snart. Dålig tajming med tanke på att hans föräldrar kommer denna helgen och att han ska iväg på sin efterlängtade cykelsemester i mitten på nästa vecka. Jag håller tummarna  och hoppas att jag slipper råka på någon förkylning.


Ha en underbar Midsommar eller skön helg för er som inte firar.
2 comments:

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Glad midsommar!!

Anne-Marie said...

Inget midsommarfirande här heller.
Jag förundras fortfarande av att det blir så varmt i Basel.
Vi har haft riktigt behagliga temperaturer de senaste dagarna men nu skall det bli hett till veckan och meteorologerna har ingen aning om hur länge värmeböljan kommer att hålla på.
Hoppas att ni får en riktigt fin helg med Cs föräldrar och att förkylningen inte sprids. :)
Kram!