Monday, June 13, 2016

Ytterligare en regnig Helg

Det har varit en blöt och regnig helg (igen). Maj och juni har varit blöta så vi får se om det fortsätter så här eller inte. Prognosen för nästa vecka ser iallfall ut att fortsätta i detta spåret. Temperaturen är dock ok, inte kyligt och inte överdrivet hett. Grönskan är enorm. Man kan ibland känna att man bor i en grön tunnel då man cyklar runt i stan.

Den här helgen har vi haft C's bäste vän här på besök. Trots regn så har killarna varit iväg både lördag och söndag och cyklat. Rädd för att bli lerig får man inte vara. Innan de hoppade in i bilen i lördags fick de faktiskt slänga både sig själva och cyklarna i en sjö för att bespara bilen värsta lervällingen.

Sommartider som nu finns det så mycket goda bär och frukter som är mogna. Mycket bär som vi njuter av. Åt upp resten av jordgubbsglassen i lördags som igen bara var så himla god! De Schweiziska aprikoserna är sååå goda. De oldas i de södra delarna och man kan njuta av dem nu och ända in i augusti.


Sist men inte minst så var jag äntligen och klippte mig för första gången i Basel. Jag blev så nöjd med allt, med salongen, bemötandet och klippningen. Det tog sin tid att både klippa och slinga (3.5 timmar) men skillnaden var stor när det var färdigt. Jag hade en kvinna som skötte slingor och färg och en kille som skötte klippning och styling. När han hade klippt färdigt satte han upp håret i stora spolar och torkade håret. När han sedan drog ut spolarna och drog igenom fingarna så föll det så himla snyggt och perfekt. Till denna salong kommer jag återvända. Känns otroligt skönt att ha hittat en bra frisör i Basel. Jag har ju varit lite feg innan och inte vågat. Har haft många vänner jag pratat med här i Basel som klippt sig betalat dyrt och aldrig varit speciellt nöjda. Känns därför otroligt nice att ha fått in jackpot på första första försöket.

Ny vecka och mer regn väntas. Har en känsla av att resten av juni kommer att fortsätta I detta spåret.4 comments:

Annika said...

Asch, trist med regn. Jaget ju hur depp det är om det parkerar sig under en längre tid. Vi hade ju vår beskärda del typ hela maj.
DU är SÅÅÅÅ snygg i håret. Så så snygg.
Nu har du nog hittat en frisör du kan gå tillbaka till. Jag vet, det tar verkligen tid med klipp och sling + att det är så dyrt (iaf dit jag går. STÖN), men det är verkligen roligt när man är nöjd. OCH du är jättefin!!
Kramar!

Anne said...

Vi verkar ha liknande väder nu, du och jag. Vår helg låter ungefär som er vädermässigt. Jag ser framför mig två leriga cyklister som sätter sig i bilen, lite minitvätt före (låter så skönt förresten, det du skrev, så självklart bara som att de hittade en sjö att hoppa i - ni bor verkligen idylliskt!). Jag är absolut ingen pendant, men jag har lite svårt när bilen blir för skitig invändigt i bilen och en massa skräp så jag ryser lite av tanken på två leriga cyklister i bilen ;)
Så härligt du hittat en frissa som du trivs med, jag minns hur du berättat du brukar passa på Stockholm och allt det där så super du hittat en. Jackpot på första försöket är otroligt också. Ofta brukar man få leta, prova, leta, prova innan man hittar nån. Jag har en helt ok frissa här nu, dock inte sådär super wow, men helt ok så nu kör jag på henne men i nåt skede kommer det nog bli leta, prova ny igen för man vill ju gärna ha det där 5 stjärniga... Som sagt, du är så himla skitsnygg i håret. Hela du är jättefin,så fräsch, lyster och ung tjej look på hela dig. Har du förresten håret mycket utsläppt eller blir det ofta uppsatt? Du har ett sånt ansikte och ansiktsform som passar bra i uppsatt, det har jag tänkt på förut.
Jaaa, nu ska man moffa i sig den färska lokala frukten. Man inser hur lite vinterfrukt smakar när man mumsar på de söta sommarbären och frukterna. Och grönsakerna. Jag väntar på tomaterna, det dröjer ett tag än men just sommartomaterna är en annan favvis hos mig.
Kram!

Desiree said...

Annika, ja du vet précis hur det ligger till med allt for mycket regn, hur deppigt det kan bli. Har inget emot nagra skurar men nu har det varit konstant I flera dagar :-(
Tack vannen! Jag blev otroligt nojd med klippningen och slingorna. Dit kommer jag absolut att ga tillbaka :-)
Kram!

Anne, hi hi du malar upp en perfekt bild av hur det troligtvis var. Jag ar glad att killarna insag att det hade blivit for skitigt I bilen om de inte hade rengjort cyklarna forst. De hade letat efter nagon biltvatt till cyklarna men sedan insett att de hade en fin sjo till sitt forfogande. Sa bade dem och cyklarna fick sig ett valbahovligt bad :-)
Ah tack Anne, vad du ar gullig. Jag har faktiskt haret uppsatt for det mesta men kanske borde jag ha det utslappt lite mer :-)
Alskar all farsk frukt som finns nu och alla fina bar, frossar loss som bara den.
Kramar!

Suzesan said...

SNYYYYYGGT. Jättefin bild på dig Desiree
Jaha då har vi fått solen. Hoppas nu då det inte byter men jag önskar sol till er. Maj har slagit alla rekord värme och bad. Vattentemperatur i havet gick upp till 23 och sen legat runt 19 grader. Toppen för mig, som simmar.
Regn är tråkigt när det aldrig upphör.

Kram
/Susanne