Monday, June 6, 2016

Strawberry fields - forever

En lugn och fin helg på hemma plan. Lite regnskurar men ganska ok väder mestadels ändå. Vaknade lördag morgon av att det regnade intensivt men det klarnade sedan upp till eftermiddagen. Perfekt för oss för vi hade siktet inställt på att åka och plocka jordgubbar.

Solmogna, varma, goa, söta jordgubbar som smälter i munnen hittade vi strax utanför en liten by i Alsace. Vilken lycka att få gå runt på jordgubbs fält och plocka. Det blev ganska mycket som ni ser. Hela 6,3 kg. Kanske var vi lite för ivriga och duktiga på att plocka kände jag medan jag stod i köket och rensade och tog hand om alla dessa jordgubbar. Det blev både sylt, glass, paj och jordgubbar till resten av veckan. Kändes faktiskt som den här kartongen aldrig tog slut på jordgubbar medan jag jobbade med dem. Men fantastiskt goda.


Nu är det sommar på riktigt när man varit och plockat jordgubbar. Jag kan nog inte säga att Svenska jordgubbar är bäst utan jag skulle hävda att närplockade jordgubbar är bäst och godast. Jordgubbs glassen blev så  himla god!

Pajen tillsammans med glassen blev en himmelsk kombination. 


4 comments:

Annika said...

Mmmm...vad det ser goda och söta ut.
Blir väldigt sugen!!
Skulle så gärna smaka din glass och din paj. MUMS!!
Kram!

Anne said...

Men åååååhhhh så mycket gott du gjorde av jordgubbarna. Hihi, jag vet vad du menar, medan man står där pch rensar så känns det som det aldrig minskar i korgen/hinken. Det tar tid alltså, men värt det :)
Glassen måste ha varit himmelsk, gjord på egna plockade jordgubbar. Mmmmm.
Precia, närplockade och närodlade jordgubbar (bär) smakar bäst. Så är det.
Kram!

Miss Marie said...

Men jösses så gott!!! Hemgjord jordgubbsglass har jag aldrig testat men det måste vara gott. Härligt med så mycket jordgubbar! Håller med om att närodlat är bäst!

Anne-Marie said...

Så gott med nyplockade jordgubbar. Känner doften. :)
Hemlagad jordgubbsglass måste vara fantastiskt gott.
Vad bra att ni kunde göra allt möjligt av dessa jordgubbar.
Kram!