Wednesday, June 15, 2016

My New Passion


Nu medan mitt vanliga gym är stängt så har jag fått tillfälle till att prova på lite annat på andra ställen. Min kompis K från Australien som jag lärt känna på gymmet hittade ett Crossfit ställe. Crossfit var något jag inte visste så mycket om men det lilla jag hört gjorde att jag gärna ville testa det. Nu fick jag äntligen chansen. Kände med en gång att jag hade hittat rätt! Det här var jättekul och något som verkligen passade mig.


Det här Crossfit stället nere på stan erbjöd en fri introduktion och sedan två gratis prova på lektioner. Jag måste dock erkänna att jag var helt lyrisk redan efter introduktionen.

De har två lokaler, en nere i stan centralt och en en bit utanför stan. Den lokalen som ligger i stan passar perfekt för det är inte speciellt långt från mitt jobb. De har dessutom pass både tidiga morgnar, lunchpass och kvällspass. Det finns alla tider att välja på. Efter de olika gratis passen fanns det olika paket man kunde köpa. Jag är helt övertygad om att Crossfit är något jag kommer att fortsätta med även efter att mitt vanliga gym öppnar. Det är tufft, jobbigt och jättekul. Det är dock så pass tufft att man inte kör det varje dag. Jag tycker desstom om mixen som mitt gamla gym erbjuder och vill gärna ha en bra variation av träning och pass. Så att köra lite crossfit en eller två gånger i veckan passar mig perfekt.


Med Crossfit får man träning både i styrka, smidighet och kondition. Man jobbar hårt och intensivt i olika set med egen kroppsvikt, tygder, handlar, och kettlebells. Crossfit känner jag är något jag blivit kär i vid första ögonblicket.Variationen är stor och alla pass ser olika ut. Man jobbar hela tiden på sin nivå mot sig själv och ofta mot klockan. Tre set av X ska hinnas med på tiden Y. 


Jag kör dels egen träning i mitt lilla hemma gym, dels Crossfit och dels så finns det ett mindre systergym utanför Basel till mitt ordinarie gym som jag åkt ut och kört lite pass på. Glad att träningen flyter på bra trots att mitt ordinarie gym är stängt. Träna utomhus är inte att tänka på med tanke på det oupphörliga regnandet. Denna vecka har det knappt varit några solglimtar alls. Nu börjar jag allt bli lite less på detta.

8 comments:

eastcoastmom said...

Just crossfit verkar vara en träningsform som människor blir helt besatta av...

Desiree said...

Eastcoastmom, det forstar jag. Kanns som jag redan har en liten love affair med Crossfit ;-)

Anne said...

Crossfit har jag hört massor om, det verkar vara en "movement" nästan, med stora skaror fans som är helt hänförda. Vad kul att du kände det klickade direkt. Precis så tycker jag det måste vara med träning, för att man ska hålla på med en viss form/grej så måste det vara roligt och liksom stämma, och det som är rätt för Lisa kan ju vara helt fel för mig. Det gäller verkligen hitta sin grej och sedan är det himla kul när man hittar nån ny grej och märker yes, det här gillar jag. Ibland kan det vara bra röra om i grytan lite, som nu när ditt gym är stängt och du tvingats söka lite andra alternativ, kolla vad som hände, du testade crossfit och blev kär :)
Kram!

Saltistjejen said...

Crossfit verkar vara något många gillar. Jag har inte tränat ordentligt på länge nu men när jag hör och läser om just crossfit tror jag det vore en träningsform jag skulle gilla själv. KUL att du hittat ett gym som du gillar och en ny träningsform du blivit lite förälskad i.

Desiree said...

Anne, ja det ar absolut jatteviktigt att det stammer overrens med det man gillar for annars blir det aldrig bra. Jag kommer att ga kvar pa mitt gammla gym men kora CF vid sidan av ca 2 ggr I veckan. Jag kanner att CF kommer att hjalpa mig att na nya mal och resultat som jag garna skulle vilja na. :-)
Kram!

Saltis, gillar man att trana tungt, explosivt och intensivt sa ar det har ratt grej.
Far du chansen sa prova garna pa.
Kram!

Annika said...

Ja, jag skulle nog kunna tänka mig att testa. Ser att de har det på många ställen här. Nästan alla verkar bli fast då de börjar.
Borde nog prova jag också. Skulle nog vara bra för min kropp.
KUL att du hittat detta och fallit för det.
Kramar

Freedomtravel said...

Åh, vi har inte tränat på typ EVIGHETER... Får se när vi kommer igång igen, mår alltid bättre när vi tränar!!!

Anne-Marie said...

Kul när man hittat en träningsform som passar och som man trivs med.
Det låter tufft och litet utmanande med crossfit. Har aldrig provat.
Jag håller mig till mina promenader. :)
Kram!