Monday, June 27, 2016

Släktträff i Heidelberg

I helgen var det mini-släktträff i Heidelberg. Här är så otroligt vackert. Sådan grönska med bergen i bakgrunden och floden som slingar sig fram genom landskapet. C's farfar var tysk och goda kontakter har fortfarande behålls med denna sida av släkten.

 Vi hade tur med vädret som blev lagom sommar varmt och utan allt för mycket regn. Kom en hastig skur lördag eftermiddag men förutom detta höll det sig fint.


Olika delar från den tyska och svenska släkten möttes upp på denna trevliga Bier-Garten. Den svenska delen bestod av mig och C samt C's föräldrar, C's faster och farbror samt kusin A med familj. Jag och C har ju varit här några gånger innan och träffat och lärt känna delar av den tyska släkten så det var kul att komma tillbaka och träffa alla. Nog har jag fått öva min tyska också vilket har varit jättebra för mig. På bara dessa två dagar känner jag att det lossnade en hel del. Var rädd att jag glömt det mesta jag lärt mig eftersom jag inte övat på att hålla en konversation på ett bra tag men någonstanns i bakhuvudet visade det sitta.


En båttur på floden Neckar men båtarna gick inte just denna helgen eftersom vattnet var för högt. Det har ju regnat massvis hela juni månad.  Så vi fick improvisera planen och istället blev det en liten utflykt till charmiga lilla Dillsberg som låg högst upp på en kulle. Aven om det var synd att båtturen inte blev av så var promenaden I Dillsberg ett otroligt fint och mysigt alternativ.


En sådan där riktigt liten vacker tyskby med korsvirkeshus, stadtsmur, och kullerstensgator.
 Överallt fanns det klängrosor som blommade och doftade otroligt gott.


 Vi begav oss mot den gammla borgen som låg allra högst upp.
Dessa fantastsiskt vackra rosor i alla möjliga färgnyanser. Alla doftade helt ljuvligt som sagt.


Det bästa av allt var en makalösa utsikt man hade uppe från borgtornet ut över dalen, fälten och floden.
Som ni ser så låg det lite åskoväder i luften och lurade. Men vi klarade oss fint och hann preis med vårt besök av Dillsberg och tillbaka till parkeringen innan de första dropparna började komma.

 En fin gammal postlåda som tillhör byns slaktare. Metzger=slaktare.


 Underbart söta små korsvirkeshus med vackra blomlådor i fönstrena och välskötta och väldigt prydliga små trädgårdar.


Släkten B bor i en av de mindre byarna strax utanför Heidelberg. En sådan där liten by där alla känner alla och hälften är släkt med varandra. Här är deras värdshus som de driver. Förr hade de övernattande gäster men inte längre. Resturangen är öppen vissa dagar i veckan men inte alla. Här avslutades släktträffen med en söndagslunch. Totalt var vi 33 personer så vi fyllde upp hela matsalen. Värdshuset med tillhörande slakteributik.En trevlig släktträff som blev lyckad på alla sätt. Jag känner mig naturligtvis lite stolt att det funkade så pass bra med tyskan som det gjorde. Vi bodde tillsammas med Calles föräldrar hemma hos en av släktingarna som hade som hade ett tillräckligt stort hus för att hysa oss alla fyra. C och jag återvänder till Basel på söndag eftermiddag medan hans föräldrar stannade en dag extra tillsammans med C's faster och farbror. C's föräldrar kommer tillbaka till oss i Basel ikväll och får sedan tisdagen här i Basel för lite sightseeing innan de flyger hem till Sverige på onsdag morgon. 

4 comments:

Anne said...

Vad trevligt att släktrelationerna och kontakten kunnat hållas vid liv så pass bra och att återkommande släktträffar är en tradition. Det är inget jag har från min sida och aldrig upplevt så för mig låter det väldigt unikt och speciellt. Mysigt faktiskt. Vad kul du känner tyskan gick så bra. Absolut, du ska känna dig stolt!!! Också skönt att märka det sitter där, även om språk är en färskvara som vi sagt så tror jag nog samtidigt det sitter kvar där också även om det inte praktiseras så ofta. I alla fall på det sättet att man ta upp det när man väl vill/behöver sedan, märka det finns kvar.
Otroligt fin by förresten, den utsikten gick inte av för hackor. Ser så idylliskt och otroligt europeiskt ut.
Förresten, när i juli är det ni åker på ert vandringsäventyr?
Kram!

Desiree said...

Anne, jag tycker ocksa att detta ar trevligt och att det anordnas och finns ett intresse. Det ar kul. Jag har ju inte ovat pa att prata och halla igang en konversation pa ett bra tag och var radd att jag glomt det mesta men blev glad over att det faktiskt satt kvar en hel del. Omradet kring Heidelberg ar valdigt vackert. Mycket gront, kuperat och sa floden gor att det blir valdigt vackert landskap. Jo det ar juli vi ska kora var hike. Inte denna men nasta helg blir det. Lite pirrigt och forvantansfullt
Kram!

Annika said...

MEN så trevligt!
OCH att sedan vara på en så vacker plats!!
Dina bilder är fantastiska!
jag har så liten släkt själv så ngt liknande har jag aldrig varit på.
Säger som Anne, roligt att språket flöt på. Heja dig!!
Kramar!!

Desiree said...

Annika, tack sa mycket. Det var kul och trevligt pa alla satt.
Kram!