Thursday, June 2, 2016

Torsdagspunkter

Hello June! Nu är sommaren officielt här. Det är iallfall en fin grönska här. Det ostadiga vädret verkar fortsätta ett tag till med regnskurar och solsken om vartannat. Prognosen för helgen ser regnig ut (just nu iallfall).


Besök i juni. Vi har precis haft mina föräldrar här vilket var väldigt trevligt. Nästa helg kommer C's bästa vän A för att tillbringa helgen med oss och cykla med C. En kort visit men något vi självklart ser fram emot. Till midsommar kommer sedan C's föräldrar som vi sedan åker tillsammans med till Heidelberg i Tyskland för släktträffen  med tyska sidan av släkten. C's farfar var tysk och det finns därför en hel del släkt och umgänge kvar i Tyskland.

Köpte jordgubbar i söndags då vi körde förbi en bondgård. Otroligt goda. Vill hitta självplock så att vi kan plocka mycket och göra egen sylt nu när vi har plats i nya frysen.

Igår första juni firade vi 14-årig bröllopsdag. Det blev dock inte så mycket firande för C var på tjänsteresa i Holland och jag var i Basel.

Kan knappt fatta att detta var 14 år sedan. Jag hade kort hår då. Nu när jag tittar tillbaka på dessa bilder så ser vi så unga ut på något sätt. Svårt att se hur man åldras då man tittar sig i speglen men när man blickar tillbaka på kort ser man tydligt hur åren går. Min pappa har scannat in alla sina gamla diabilder och jag har fått många sedan tidigare men nu när han var här fick jag resten inklusive några av dessa bröllopsbilder. Jättekul att ha alla foton.

Känns tomt nu när mina föräldrar åkt hem. Igår var C dessutom som sagt i Holland så hemmet blev extra tomt. Just nu håller jag tummarna för att det inte ska regna hela helgen.
7 comments:

eastcoastmom said...

Grattis på bröllopsdan! Så fina ni är, och omgivningarna sen!

Annika said...

ÅH så fina ni var! OCH vilken sommarbrud du var. SÅ så såååååå fint!!
Vilken perfekt bröllopsdag med solen och det vackra vädret, och utomhus!!
Fantastiskt!
Grattis!!
Kramar!!!

Desiree said...

Eastcoastmom, tack så mycket. Vi gifte oss på C's föräldras gård i Blekinge.
Kram!

Annika, tack vännen. :-)
KRamar!

Anne said...

Såå fina ni var och vilken härlig miljö nu gifte er i, du skrev ju och visade lite bilder när ni var i Blekinge senast. Tycker så mycket om bilden där ni står i blomsterängen.
Studiofoton är bara så trista, man gjorde nog mer sånt förr eller vad tror du? Mina föräldrars bröllopsfoton är iaf mer stela och uppställda.
Jag vet previs vad du menar! När man kollar på gamla bilder och verkligen går igenom så ser man hur mycket man ändrats och tänker åh, vad unga vi ser ut. Jag tycker nästan jag ibland kan känna man så ut som bara barn...även fastän man var säg 30. Man inser att tiden haft sin gång och att man åldrats, för som du säger är det ju ingenting man tänker på till dagligdags då man ser sig själv eller sin partner hela tiden. Ibland hajar jag till då jag ser gamla klasskompisar från förr, t.ex. kan jag springa på nån på gatorna då jag är på Åland som jag kanske inte sett på 10-15 år (typiskt småstadsliv du vet) och då kan jag tänka herregud vad du ändrats. INTE alls på ett negativt eller kritiserande sätt, inte att personen i fråga ser risig ut eller "gammal" utan bara ett konstaterande att hen ser äldre ut, har åldrats. Då brukar jag tänka att deras reaktion är så klart densamma, om jag reagerar så tänker ju hen detsamma om mig, att hjälp vad Anne åldrats och det kan jag tycka är lite skumt, att andra förstås tänker så om mig också (hjälp vad hon ser äldre ut...).
Kram!

Anne-Marie said...

Ingen risk för regn här med värmebölja till helgen med uppemot +35-40.
Min släkt på pappas sida kom också från Tyskland. Därav mitt efternamn. :) Pappa gjorde mycket släktforskning och åkte till och med dit flera gånger för att släktforska. Trevligt att ni skall på släktträff.
Vilka fina bröllopskort! Och visst ser ni unga ut. :) Så vackert det är i sommargrönskan.
Kul att du har dessa bilder inscannade.
Kram

Desiree said...

Anne, ler igenkännande åt det du skriver. Visst är det precis så :-)
Kram!

Anne-Marie, oj du milde så hett ni har. Jag skulle gärna skicka över lite regn om jag kunde för här har vi så att det räcker och blir över. Läste att det till och med var risk för översvämning i Louvren i Paris. Ja det ska bli kul och trevligt med släktträff. Det är alltid kul och intreressant att släktforska också som din pappa har gjort. Min pappa har också gjort en hel del släktforskning.
Kram!

Suzesan said...

Grattis så fin du är på bröllopsbilderna
Kram
/susanne