Friday, June 10, 2016

Hello Friday

Kolla vi har Vallmo som växer utanför vårt köksfönster. Det tycker jag är så fint. Blev glad då jag upptäckte detta.

Veckan har varit en mix vädermässigt. En mix av regnskurar och solsken. Vi har fått en hel del regn under maj och juni hittills. Tack o lov inga översvämningar som i delar av Tyskland. Men det har definitivt varit blött. Rejäla åskoväder som dragit över Basel. C som varit ute i skogen och cyklat har fått tampas rejält med gegga.


Grönskan är det inget fel på iallafall. Det är grönt och frodigt i Basel. Det är ganska lagom skön sommartemperaturer hittills med ca 20-25 grader. Det blir ju väldigt fuktigt ute när det regnar så här mycket. Det känns också betydligt varmare än vad det är just pga av fukten. När jag har tränat har jag aldrig svettats så här mycket som jag gjort denna vecka.


Fortsätter att gilla mina Pioneer. Stora, vackra, väldoftande blommor som slår ut. Idag ska jag iväg och klippa mig i Basel för allra första gången fast jag bott här i ca 3.5 år. Lite nervös men mest förväntansfull. Ska både klippa och slinga mig. Det behövs verkligen! Kan inte vänta längre. Jag får hålla tummarna och hoppas på att jag blir nöjd.

Uteplatsen på vår altan där uppe är alltid lika underbar att hänga på när solen skiner. Ikväll får vi Sverigebesök. Det är C's bästa vän som kommer själv för att cykla mountain bike med C under helgen i Alperna. De kommer att göra en dagstur under lördagen och sedan cykla lite på någon av kullarna utanför Basel på söndagen. Jag känner honom väl också så det ska bli jättekul. Lördag kväll hoppas vi på solsken så att vi kan hänga här ute på altanen och grilla. Citrusträdet gillar solsken. Här är min blomlåda på altanen där uppe med diverse örter som timjan, gräslök och rosmarin. 

Mitt lilla ute och hemma gym på nedre balkongen är toppen. Så nöjd med det!

Ha en fin fin helg!

6 comments:

Miss Marie said...

Härligt med ett eget utegym! Lyxigt med två balkonger!

Hoppas du får en fin helg!

Annika said...

Det låter som en jättefin helg för er med en massa kul!
Åh, så de där vallmo-blommorna växer liksom på taket? KUL!! Ja, jag skulle också bli glad över den upptäckten.
Hoppas klippet och slinget går bra, men det gör det säkert.
Önskar dig en fin och trevlig helg!
Kramar från mig!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Tack fina du, hoppas även ni får en ljuvlig helg! KRAM!

Anne said...

Såg nyss på FB hur himla fint klippningen och slingningen blev. Superläckert! Som jag skrev där också, du er så ung ut Desiree. Jag skulle tippa på inte en dag över 35.Allvarligt menat. Nu menar jag inte bara pga du klippt dig och var så fin i håret utan hur ditt ansikte ser så ungt ut. Jättefin är du!!!
Vad coolt med vallmon på taket, ser att huset mittemot verkar ha mossa på taket också. Det ser också väldigt charmigt ut.
Apropå väder, vår hetta från förra helgen är ett minne blott. Här regnar det som bäst och är kanske 18 grader. Blir skitväder hela helgen. Från en ytterlighet till en annan. Hela nästa vecka ser ut att bli rätt sval också.
Kram!

Desiree said...

Marie, ja det känns fint. Den nedre balkongen har blivit så lyckad.
Kram!

Charlotta, önskar dig en härlig helg. Provade att göra dina black bean burgers ikväll och det blev sååå gott!
Kram!

Annika, jag blev jätteförvånad över Vallmon som växer på taket utanför vårt köksfönsten men det är så fint!
Kram!

Anne, så skönt att det blivit svalare hos er igen. Här blir det som sagt skitväder hela helgen (igen). Lite trist när det händer. Men jag tar nog hellre regnskurar än superhetta utan AC. Åh tack Anne över din fina komplimang. Det var så skönt att äntligen få det klippt och slingat. Har inte klippt det på 6 månader och inte slingat sedan i höstas. Jag höll på att bli galen på alla grå strån som poppade upp. Kanske ser jag lite yngre ut pga av nya slingorna ;-)
Killen som klippte mig satte upp det på stora spolar och när han drog ut dem och det föll så fint blev jag alldeles paff och kände mig riktigt fin speciellt som jag väntat så länge och det var så slitet i topparna. Han log väldigt mycket åt min reaktion när bras ut i wow!
Kramar och ha en fin helg trots skitväder.

Taina said...

Ja tänk om man kunde ha "lagom" av allt. I alla fall när det gäller vädret. Regn ibland och solsken ibland. Men vad fin du blev i håret! Supersnygg. Men det var du ju redan innan också förstås...

Kram på dig!