Monday, August 12, 2013

Enjoying some down time

 
Åh det har varit en sådan skön helg. Avkopplande men fylld med små roliga aktiviteter av olika slag. Sedan har det varit sådant härligt perfekt sommarväder med sol och alldeles lagom varmt med ca 25 grader.

Fredag kväll åkte vi över till Frankrike och åt middag med vänner. Det tycker jag fortfarande känns uber-coolt att man kan åka till ett annat land bara för att äta middag. Även om jag bott här i ett halvår nu så känns det som sagt väldigt coolt att kunna göra en sådan grej. Vi har bara några kilometer till både franska och tyska gränsen. Tyvärr var maten på resturangen inte så imponerande. Lite trist när man känner att man hade kunnat laga samma rätt på ett bättre sätt hemma. Jag kan också tycka det är trist när de "fuskar" lite och använder sig av lite halvfabrikat. Mitt kött som jag beställde var gott och fint stekt men till detta hade de kört med potatis krocketter som kändes som de östs upp ur en påse från frysdisken och sedan körts i ugnen. Det var en väldigt trevlig middag dock med kollegor till C som vi träffat tidigare och umgåtts lite med.

C och jag tog en promenad lördag kväll och passerade förbi kolonilottsområdet. Schweizarna är ett folk som tycker om att vistas ute. De gillar att vandra i bergen och påta i sin plätt. Alla täpporna ser väldigt fina ut. Det prunknar av både fina blommor och annat som odlas. Vindruvorna är på G. Så vackert att se dessa klasar. Lite mer tid i solen så är de snart mogna. Stora fina björnbärsbuskar med stora ljuvliga björnbär. Det känns väldigt lockande att sträcka in handen och provsmaka lite men det gjorde vi inte. De är ju de som skött sina täppor så fint som ska få njuta av sin skörd.


 Gick förbi vår lilla bier-garten som är så mysig och tänkte att även om vi skulle äta hemma sedan så ville vi gärna sätta oss och njuta av en öl och ett glas vin. Tyvärr var det alldeles fullt på uteserveringen. Ett populärt ställe. Det är mysigt och vi har ju även provat att äta här och det är riktigt god mat det här stället bjuder på. Vill man gå hit under helgen gör man alltså klokast i att boka bord.


 Vi traskade hemmåt istället och njöt av alla vackra blommor på kolonilotterna.


Hemma hos oss så hade jag köpt denna bukett med Dahlior i rosa i fredags. Tycker om att köpa snittblommor. Tycke gott jag kunde unna mig detta efter att ha ägnat några timmar åt att städa hemmet. Underbart att kunna inleda helgen med ett hem som doftar nystädat. Lite färska snittblommor blir liksom pricken på i:et. Blommor kostar jag gärna på mig för det är något som gör mig glad.

Lördag kvällen tillbringade jag och C på vår egna uteservering nämligen altanen. En skön och perfekt sommarkväll på tu man hand. Ibland är det väldigt nice och mysigt. Så här på kvällen har vi kvällssol på vår altan och samtidigt har hettan lagt sig så det brukar vara alldeles lagom skönt.

Vi började kvällen med varsitt glas fransk cider som jag köpt i Paris sist vi var där. En lite lyxigare cider så här känns helt i klass med ett glas bubbel.

 Jag är så glad åt vår altan. Det är verkligen ett ställe vi trivs både på och gärna tillbringar kvällar och helgmorgnar på. Har ätit nästan varje måltid här ute senaste 6 veckorna.


 Kvällens middag på altanen behöver man inte skäms över. Vår privata kvarterskrog hemma hos oss bjöd på en väldigt god måltid. En god sallad och en skaldjursrisotto. Småbröd på pinne i olika sorter. De var så himla fina att jag inte kunde motstå dem då jag hittade dem i Paris. Köpte med mig hem och la i frysen. 


Söndag hängde vi vid poolområdet hela dagen lång, jag, C och the rest of the Swedish bikini-team som C gillar att kalla dem (Christin, Frida och Helen). En underbart skön och avkopplande dag i solen där vi snackade och gick igenom vad vi gjort under sommaren då vi inte hade träffats på ett tag.

Nu är det ny vecka och nya tag. Får se vad denna vecka bjuder på. Nästa helg ska vi ha en liten kräftskiva och det ser jag redan fram emot. 

8 comments:

Taina said...

Er altan är så inbjudande och mysig. Vilken tur ni har den! Låter också häftigt att kunna bila över bara så där till andra länder. Synd att de fuskade lite med maten dock.

Men DU, vilken underbar middag ni fick ihop hemma då! MUMS!

Ha en bra vecka!

Kramar!

Kattas Betraktelser said...

Åh, vad mysigt det ser ut! Er altan är stor och inbjudande för långa samtal! Vad läckert risrätten såg ut! Det känns verkligen somrigt dina bilder.

En annan fråga. Vet du hur man kan få blogger att ladda upp nya inlägg? Det krångalr för mig..

Kram

Miss Marie said...

Vilken härlig helg! Det är verkligen det bästa med att bo lite längre söderöver i Europa! Synd att restaurangen i Frankrike inte var bra, tråkigt när man blir besviken! Men ni åt ju god mat hemma iallafall! :)

Desiree said...

Taina, tack. Ja vi stormtrivs på vår altan. Den är som ett vackert uterum. Nackdelen med att själv kunna laga bra mat är att man blir väldigt medveten om när man går ut och äter och inte får det. Nåväl det var en mysig och trevlig kväll på alla sätt även om maten inte går till historien.
Kram!

Marie, ja lite trist med maten på resturangen men som jag sa till Taina så blev det en väldigt nice kväll och vi hade mycket trevligt sällskap. Jag tycker det är toppen att bo så här mitt i smeten. Älskar det!

Katta, tack. Är inte helt säker på vad du menar med att få bloggar att lägga upp nya inlägg. Menar du att köra något förprogrammerat som sedan ska läggas upp en viss dag eller tid? Jag har hittills inte haft något strul med blogger. Förbereder ibland inlägg så att allt är klart och sedan bara kan klicka på publish men har inte testat att lägga upp så att det av sig självt ska publiceras vid en viss tidpunkt.
Kram!

Kattas Betraktelser said...

Hej Desiree!

Nej jag tänkte inte på något förprogrammerat.. Ytan de inlägg jag skrivit de senaste dagarna uppdateras inte som synliga, samtiidgt som kommentrsfältet är borta. Blogger flyter runt nu ;)

Kram

Desiree said...

Katta, vad konstigt. Jag har faktiskt inte råkat ut för något likande innan. Vet tyvärr inte alls vad det kan bero på eller hur man bäst löser det. Går det kanske att maila blogger och fråga?

nilsandsofia said...

Ah vilken god mat ni at! Sag verkligen gott ut. Och vilken skon helg. Later ju haftigt att ta en svang till Frankrike for att ga pa middag :-).
Er terass ar verkligen mysig. Forstar att ni trivs i er lagenhet.

Vad skoj med en resa till Florida! V ad ska ni gora dar? Jag ar jattesugen pa att resa till USA men det far bli i framtiden da vi har bestallt en ny resa till Singapore for nasta ar :-).
Kram

Lotta said...

Å, Desiree så härligt. Vackert, somrigt, goda smaker, ljuvligt ute på er terrass. Njutningsfullt. Förstår att ni älskar att bo mitt i smeten som du skriver. Lycka.

kram