Monday, August 19, 2013

Kräftskiva

I helgen hade vi kräftskiva med vårt lilla Svenne gäng i Basel som vi lärt känna. Årets första kräftor. Lördag kvällen var solig och fin.

Vi hade dukat upp ute på altanen. Inte dumt att man faktiskt får plats 9-10 stycken här ute. Vi var 9 stycken denna kvällen. 

Kräftor hade vi handlat på IKEA. De var inte dumma alls. Väldigt goda. Krondill hade jag lyckats hitta på marknaden här i Basel vilket blev vackert att dekorera faten med. Snaps kan man köpa på IKEA här också. Snapsen snaps helt enkelt och den var inte heller dum. Det var rejält med kräftor. Dryck och kräftor fick man ta med sig själv. Det blev faktiskt hela två paket över. 

Förutom kräftor och snaps hade jag också gjort två västerbottenpajer, det fanns bröd, ostar, en stor fantastiskt sallad som H hade gjort, en hemmagjord aioli som F hade gjort, och lite olika snittar. 

Min C hade tillsammans med H gjort ett sångblad. Nog sjöngs det denna kvällen. Man kan smått undra vad våra grannar tänkte. 


Det blev ett väldigt lyckat kalas på alla sätt. Kändes som alla hade kul och trevligt. Det sjöngs, pratades och skrattdes mycket. Vi nöjt av en fin kväll som var alldeles lagom varm och ljummen. Sista gästerna vinkade vi av vid tre tiden så nog hade vi kul.
Kräftnäsa kan man ju få om man äter lite för mycket kräftor eller ;-)Det blev till och med dans ett tag.

Söndagen blev en lung dag. Jag börjar nog uppskatta detta med att allt är stängt på söndagar här. Jag gjorde det igår iallafall väldigt mycket. Man behöver inte känna att man måste ut och hitta på något. Det är bara ta det lungt och sedan var det en del jobb att röja upp efter en kräftskiva. Du milde vad mycket tomglas vi hade! Jag själv blev lite fummlig då jag stod och diskade lite efter att sista gästen gått så det blev ett stort fat och tre vinglas som hade gått sönder. Sådant som händer. En lyckad kräftskiva helt enkelt är värd lite svinn och spill.


12 comments:

Petra H said...

Åh, vad mysigt med kräftskiva och att ni kunde sitta utomhus! Vad är det för tyger som ligger på stolarna? Är det sittdynor i olika tyger eller bara något som ni fixat själva?
Jag älskar Härjarevisan som syns på sångbladet, ett måste när man ska sjunga "snapsvisor".
Ibland är det bättre att vänta med att diska till dagen efter när man är lite mer utvilad ;-)
Hoppas att du får en trevlig vecka!

Annika said...

Vad trevligt med kräftskiva.
Härligt, härligt!!
OCH med er stora balkong går det ju utmärkt att ha den ute.
Perfekt.
Man ser verkligen att det är GOD stämning hos er!
NICE!
HHA lite spill får man räkna med, ja!!
KUL med en så lyckad SKIVA!!
Kramar!!

Desiree said...

Petra, ja en superskön kväll och perfekt med stor altan där alla får plats. Det är handdukar som jag la på stolarna så att det inte skulle komma kräftspad på de riktiga dynorna. Nästa gång ska jag nog vänta med att diska till nästa dag :-)
Kramar!

Annika, ja det blev så lyckat. Roligt att ha ett litet svennegäng att fira svenska traditioner med :-)
Kram!

Kattas Betraktelser said...

Vilken härlig svensk kräftskiva ni haft! Er inbjudande balking/Veranda ser ut att var toppen för fester! Kan känna en viss avis, då min ena bostad är I full sol så där kokar man in på verandan och min andra bostad är veranda lös! Anyway.. Jag kan tycka att det enligt mitt tycke och smak gärna hade fått vara söndagsstängt. Jag r mest utomhus och skulle nog inte fundera på att shoppa en söndag. Fina bilder du bjuder på och jag blev nu sugen på kräftor. Kram

Miss Marie said...

Så gott! Kräftor är verkligen så gott! Härligt att ni hittat många svenskar som ni kan ha kräftskiva tillsammans! :)

Anne said...

Såg på FB också, såg ut att vara rejält drag och en lyckad fest!
Åh, vad härligt med en så rejäl och stor terrass. Har ju förstått att den är stor, ni fick alltså plats med så många som 9 personer...ja, det är ju suveränt.
Hihi, ja grannarna tänkte säkert nånting när de hörde allt sjungande och kanske även såg alla hattar....
Personligen gillar jag inte riktigt kräftor men tillbehören brukar vara så många och goda (som Västerbotten t.ex. mmmm, mums).

Kul att ni redan, mindre än ett år, skapat så många nya kontakter att ni fick ihop en kräftskiva också.

KRAM!

Lotta said...

Å, vad härligt med kräftskiva! Ni har den perfekta altanen för det. Ser hur läckert ut som helst. Och ja, lite spill och kras hör till ;) Underbart med ett svennegäng som gillar att festa ordentligt!

Kram vännen!

Desiree said...

Katta,tack. Låter dock lyxigt med två bostäder även om ingen av dina verandor är perfekt. Här har vi kvällssol men ganska lagom. Tidigt på kvällen kan det vara ganska varmt så vi fick mingla lite innan vi satte oss till bords för att solen skulle hinna gå i lä lite.
Kram!

Lotta, ja det var underbart. Ingen fara med att lite kan gå sönder. Är man lite fummlig och trött efter en sen kväll med snaps så är det sådant man får räkna med :-)
Kram!

Anne, tack. Mmmm västerbotten är så gott. Finns inte här även om det finns mycket goda ostar här. Man får se till att packa med lite sådant i resväskan då man far till Sverige. Hi hi ja jag satt just och undrade om grannarna kollade in svennarna som sjöng och hade konstiga hattar på sig. Måste verkat rätt lustigt
:-)
Kramis!

Marie, ja det känns jättekul att vi redan har ett gäng som vi trivs fint ihop med sådant får en att trivas så mycket bättre på ett nytt ställe.
Kram!

Suzesan said...

Oj så bjöd du med läsarna på er kräftskiva. Det ser roligt ut. Kul med bilden med tjejerna och klorna mitt i fejjan;) Så som det ska vara på en kräftis.Men vad kul att ni har ett litet gäng att umgås med och alla synkar(trivs) med varandra.

Kram
/Susanne

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Haha, era grannar måste trott att ni var tokiga! Låter som en alldeles superbra kväll, vad kul! KRAM!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Haha, era grannar måste trott att ni var tokiga! Låter som en alldeles superbra kväll, vad kul! KRAM!

Madeleine said...

Älskar den typen av kartor! Vi har hittat en perfekt karta och nu väntar den bara på att få små nålar vid platser som vi besökt, vill besöka och drömdestinationer.
Trevlig helg!!