Monday, September 23, 2013

Må bra helg


 Titeln på det här inlägget blir missvisande. Jag har ju varit förkyld så jag har inte mått så bra men helgen har varit riktigt skön ändå. En lugn och skön feel good helg som har fått mig att må bättre. Jag har mått bra i själen även om kroppen varit hängig och snuvig. Köpte denna färgglada bukett med blommor i torsdags. Fina blommor piggar alltid upp.

Jag har haft hela helgen för mig själv eftersom C stack iväg upp till några alptoppar tidigt i lördagsmorse för att kör mountainbike. Han kom hem först söndag kväll. Men det har inte gått någon nöd på mig. Jag kan faktiskt njuta av sådan här ensamtid emellanåt. Man är ju ändå inte speciellt social då man går runt med sina kleenex och snyter sig mest hela tiden. Nu är C tillbaka men tyvärr har stackaren åkt på det hela med förkylning och nu är det hans tur. Men jag är glad att han njuta av sin mountainbike helg innan han blev sjuk.


 
Det har varit underbart sensommarväder i helgen. Svala morgnar med kyla i luften. Krispig frisk luft som sedan under dagen värmts upp och blivit till sköna goa 20 grader. Har njutit av att sitta på altanen och läst. Har pysslat om våra blommor och citrusträd.

 Sett till att pyssla om mig själv också. Det har inte direkt gått någon nöd på mig när det gäller godsaker. Pannkaks frukost med färska bär är super smarrigt.

 När man bor utomlands så saknar man alltid svenska magazin och tidningar. Lite extra mycket faktiskt eftersom alla tidningar här i stort sett är på tyska. Men nu när det faktiskt gått framåt med tyskan så har jag testat att köpa lite mattidningar på tyska och det är inga problem. En ny värld har öppnat sig. En sådan där liten detalj i tillvaron som ändå skänker mycket glädje.


 Tidningar på engelska är inte helt lätta att få tag på och är relativt dyra. På central statationen kan man hitta ett litet men naggande gott utbud av engelska tidningar. Real Simple är min stora favorit tidning. Älskar den. Martha Stewarts Living bjuder också på en nice mix.


 När det gäller möbler och inredning så finns det en hel del att välja på förutom IKEA. Till skillnad från inredningen i Amerikanska södern så passar inredningsstilen de har här i Schweiz det svenska hjärtat betydligt mer. Finns faktiskt massor med riktigt snygga möbler och design här. Båd Pfister och Mi Casa katalogerna har en hel del ögongodis.

Det är lite roligt ändå med inredning och hur det hänger ihop med land och kultur. På min tyska kurs som jag gick under våren här i Basel så fanns en amerikansk kvinna som beklagade sig just på inredningsstilen här. Hon gillade den inte alls. Den var för modern, för avskalad, för minimal. Jag fattar precis vad hon menar då vi kände precis tvärtom då vi gick in på tex Ashleys möbelbutik i Alabama med många jättepjäser i mörkt trä som tycktes väga ett ton.
 Har passat på att göra sådana där små saker som man aldrig tycks ha tid för. Tänk att nytvättade täcken till påslakanen kan skänka en sådan glädje och tillfredsställelse. För mig gör det det. En sådan där grej som aldrig blir av. Känner mig duktig då jag fixat en sådan här grej. Brukar känna mig duktig om jag ens lyckas hänga ut täcken på vädring emellanåt.


Äppeltider. Så himla gott! Frossar och njuter av alla goda äppelsorter som finns här. Det är nästan bara Schweiska sorter som säljs i affärer och på marknaden nu. Inte mig emot. Närproducerat är ju bäst. An apple a day keeps the doctor away heter det ju. Så jag mumsar glatt på. Äpplen är nog min favorit frukt nummer ett alla gånger. Skulle jag välja en enda frukt resten av livet skulle det bli äpplen. Vilken skulle ni välja?

Idag är det min tur att pyssla om C som är hemma och är sjuk.

5 comments:

Miss Marie said...

Skönt att du mår bättre! Man kan behöva slapparhelger då och då. Och tidningar, ja! Jag ser fram emot att få börja prenumerera på tidningar när vi kommer till England, för som du säger är engelska o amerikanske tidningar snordyra även här i München. Tyska tidningar finns det stort urval av, inom varje tänkbart ämne, men jag tycker inte om att läsa på tyska, så är det bara! Kul att du tycker det är ok, det blir ju billigare då! :)

Annika said...

Håller med om att Real Simple är en riktigt BRA tidning. Min amerikanska favvis. Jag prenumererar på den. Det vore kanske ngt för dig också?
BRA att du tar dig an tyska tidningar. Du lär dig nig fort via dem.
Jag är tillbaka på bloggen nu.
Det är skitkul att vara tillbaks här hos DIG!!!
KRAMAR!!

Desiree said...

Marie, blir avsis på utbudet på engleska tidningar som du snart kommer att kunna njuta av. Någon tysk tidning så här ibland funkar. Men det dröjer nog ett tag innan jag tycker de är lika njutningsfulla som de svenska eller engleska magazinen.
Kramar!

Annika, den är super! Min stor favorit. Den har en sådan bra mix. Jo för visso går det att prenumera men det blir ganska mycket dyrare att skicka hit till Europa. Men jag kanske ändå ska kolla på det igen. Kul att du är tillbaka som sagt. Saknat dig och din blogg massor ska du veta.
Kram vännen!

Lotta said...

Jag ler när jag läser det här. Känner mig också så duktig när jag tar tag i tex sortering eller putsa silver eller tvätta täcken. Så skönt att få det gjort! Må bra-känsla av det helt enkelt.

Tråkigt att du inte mått bra i helgen men fint att läsa att du haft det bra trots allt. God mat, tidningar, äpplen, njuta av vädret. Lite så känner jag att min helg blev med ;)

Sköt om dig och hoppas C kryar på sig snart!

Stor kram
Lotta

Desiree said...

Lotta, hi hi så det finns fler alltså. Får mig att känna mig lite bättre som kanske inte är allt för knäpp då ;-)
Tack så mycket vännen. Jag mår bättre nu så förhoppningsvis kryar C på sig snart också. En av de där vanliga första höstförkylnngarna som slagit till helt enkelt.
Kram!